| 22/5/2019 18:19 |
שלום פרי |
 | | מחבר: | שלום פרי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/05/2019 | | שעה: | 18:19:52 |
| להלן המקרה בתאריך 15/04/19רכשתי מוצר חשמלי מחם מים מחנות מוצרי חשמל בשם צומת חשמל בבאר שבע רחוב העצמאות 27 יום למחרת ב-16/04/19 חזרתי לחנות הנ"ל להחזיר את המוצר כי אישתי לא היתה מעונינת בו בקשתי את כספי בחזרה לאחר שבעל החנות קיבל את המוצר בעל החנות לא רצה להחזיר את כספי וגם לא לזכות אותי דרך כרטיס האשראי בטענה כי מדיניות החנות לתת זיכוי ולא כסף דבר המנוגד לחוק גם לאחר מספר דרישות חזרה את כספי בעל החנות סירב אבקש לעזור לי לקבל את כספי בחזרה תודה מראש
| |
|
|
|
| 23/5/2019 17:07 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/05/2019 | | שעה: | 17:07:52 |
| שלום רב שלום,
עקרונית, בעסקה פרונטלית, תקנות ביטול עסקה מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, במוצר חשמלי, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא חובר לחשמל.
לפיכך, היה והמוצר לא חובר לחשמל אני, מציעה כי תפנה אל בית העסק בכתב לבירור העניין,
במידה שתתקל בבעיה, אנא הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 23/5/2019 16:57 |
יקיר |
 | | מחבר: | יקיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/05/2019 | | שעה: | 16:57:46 |
| | לאחר שהחברה דחפה לי עיסקה שלא נתתי אישור בתאריך 11.03.19 אז בוטל עיסקות ואז זיכו אותי במהלך שתי חודשים עבור אותם המוצרים שרכשתי ורשום מינוס על כול ציוד קצה ורשום גם עד מתי זה הזיכוי רשום מינוס מיתוך 36 נישאר עוד 34 ופתאום נעלם שפניתי לחברה לבירור בנושא המנהלת דיברה בצורה לא שירותי ולא בדקה את הטענה אמרתי לה בשתי חשבונית של תקופות של חודש 3 ו4 קיבלתי את אותם זיכויים ורשום גם עד מתי פתאום נעלם בלי להודיע הגשתי אצלכם היום תלונה אצלכם נתתי הסברים גם לגבי כול דבר ואיך רשום והכול והשאלה עים זה תקין מה שקרה לי עים הוט מובייל או שכן תקין נתתי לכם את הכול ואני מעונין שזה יטופל בהקדם ומהר נתתי הסברים נתתי חשבוניות של התקופות של חודש 3 ו4 ונתתי של מה שעכשון שניתן ליראות בבירור שהזיכויים נעלמו ואין תגובה של הוט מובייל כלל | |
|
|
|
| 22/5/2019 16:00 |
מאיה א |
 | | מחבר: | מאיה א (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/05/2019 | | שעה: | 16:00:28 |
| שלום,
הייתי מנויה אצל גולן טלקום ולאחרונה התנתקתי מהם.
שילמתי תמיד דרך הוראת קבע, שכנראה ובוטלה לפני התשלום האחרון - מדובר על 6 ימים שעליהם החוב.
אני ציינתי וביקשתי כמה פעמים במהלך המנוי שלי אצל גולן טלקום שאני מעוניינת שישלחו אלי את כל הניירת לכתובת של הבית ולא אל המייל כי זה חשבון משותף עם אמא שלי. והיא זאת שמטפלת בהכל.
ציינתי שכתובת המייל לא רלוונטית כלל.
במהלך המנוי קיבלתי הכל מודפס בדואר, כנ"ל את המכתב מעורך הדין על התראה לפני נקיטת הליכים. פעולת שליחת המכתב הוסיפה לי לחוב עוד 69 ש"ח.
אני מסרבת לשלם את עלות העורך דין כיוון שלא קיבלתי את ההתראה המודפסת בדואר ולמעשה לא ידעתי שיש חוב. הם טוענים ששלחו אל כתובת המייל שהיא לא רלוונטית.
מציינת שאין לי בעיה לשלם את החוב של ה6 ימים. אלה רק את עלות עורך הדין.
דיברתי עם נציגה מיד עם קבלת המכתב, החזיקה אותי על הקו 1 שעה שלמה וסרבה להעביר אותי למנהלת. לבסוף העבירה אותי למנהלת וזאת טענה שאין לה איך לעזור לי כי זה לא בשליטתם וזאת הדרך שהם פועלים בה ושולחים רק את ההתראות למייל (כל שאר הממסמכים לדואר).
האם יש מה לעשות בנידון?
האם התלונה שלי רלוונטית?
אשמח לעזרתכם.. זה מתסכל ומעצבן..
תודה! | |
|
|
|
| 23/5/2019 16:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/05/2019 | | שעה: | 16:38:38 |
| שלום רב מאיה,
עקרונית, סעיף 13ב(2)בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
"13ב2. (א) עוסק הטוען כי צרכן לא שילם חיוב במועד שנקבע לכך, ישלח אליו הודעת חוב כאמור בסעיף קטן (ד) בתוך ארבעה חודשים מהמועד האמור (בסעיף זה – הודעת חוב).
(ב) עוסק לא ינקוט פעולה שמטרתה גביית חוב מהצרכן, לרבות שליחת התראה לפני נקיטת הליכים משפטיים ולמעט שליחת הודעה ובה פירוט חיובים שנתי כאמור בסעיף 13ב(ב1), בטרם חלפו 14 ימים מיום שליחת הודעת חוב.
(ג) עוסק לא יחייב צרכן בהוצאות גבייה, אלא אם כן שלח לו הודעת חוב וטרם חלפו 14 הימים האמורים בסעיף קטן (ב); בסעיף זה, "הוצאות גבייה" – לרבות תשלום בשל משלוח הודעת חוב ולמעט חיוב הצרכן בהפרשי הצמדה וריבית על פי דין או על פי הסכם או תוספת אחרת שסכומה או שיעורה נקבעו בחיקוק.
(ד) (1) העוסק ישלח לצרכן את הודעת החוב בכתב ובמסמך נפרד, למען הרשום של הצרכן אצל העוסק, ואם אין מען כאמור – למענו הרשום במרשם האוכלוסין;
(2) על אף האמור בפסקה (1), עוסק רשאי לשלוח לצרכן הודעת חוב במסרון או בדרך ממוחשבת, ובלבד שהצרכן נתן את הסכמתו המפורשת מראש לקבלת דברי דואר מהעוסק בדרך ממוחשבת, או לקבלת מסרונים בעניין הודעת חוב, לפי העניין;
(3) הודעת חוב תישלח לצרכן במישרין על ידי העוסק ולא באמצעות אחר;
(4) נטל ההוכחה כי העוסק שלח את הודעת החוב לצרכן הוא על העוסק;
(5) הודעת חוב תכלול פרטים אלה באופן ברור:
(א) שם העוסק, לרבות שמו המסחרי;
(ב) פרטי העסקה, לרבות מועד עשייתה, תוקפה ומהותה;
(ג) פירוט החוב ואופן חישובו;
(ד) דרכי התקשרות עם העוסק לבירור החוב."
לפיכך, תוכלי לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, עם זאת, אי תשלום החוב בזמן עלול להגיע להוצאה לפועל. | |
|
|
|
| 21/5/2019 15:37 |
חוי רווח |
 | | מחבר: | חוי רווח (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/05/2019 | | שעה: | 15:37:55 |
| | בקשתי להשכיר מדפסת למשרדי הכולל שלושה עו"ד ומזכירה, בקשתי שהמדפסת תבצע סריקה ו/או צילום ו/או שליחת פקס של מסמכים רבים בו זמנית , החברה שלחה לי טופס הצעת מחיר של מדפסת שלטענתם הייתה אמורה לענות על הצרכים המפורטים, לאחר שחתמתי על ההצעה ושילמתי את השכירות לתקופה של חודשיים הם סיפקו המדפסת למשרד. לאחר שהתקינו אותה וטרם עזיבת המתקין החתים אותי על חוזה השכרה. לאחר שימוש של יומיים במדפסת התברר לי שהיא לא יכולה לקלוט יותר מ 15-20 דף בפעולה אחת, פניתי לאיש המכירות, לטענתו אם רצוני במדפסת אחרת עלי לשלם סך של 500 ש"ח ומעלה לחודש כאשר על המדפסת הקיימת שילמתי 200 ש"ח לחודש, כמובן שהתנגדתי אך הוא עמד על דעתו שאין ביכולתי לבטל העסקה, פניתי כמה פעמים בדוא"ל וכן שלחתי מכתב ביטול, כמו"כ שלחתי לחברה את המדפסת חזרה, הם לא מוכנים לבטל העסקה. אדגיש שעל החוזה רשום שהוא תקף ל 4 שנים ואם החברה רוצה לבטל החוזה היא יכולה לעשות זאת בהודעה של חודש ימים מראש בלבד. אילו הייתי מעלה בדעתי שמדובר בעסקה ל 4 שנים ללא פתח מילוט אין ספק שלא הייתי מבצעת העסקה הנ"ל. החברה לא מוכנה לבטל העסקה מאחר שאיני מוגדרת כצרכן בהיותי עסק קרי, משרד עו"ד. מה עלי לעשות | |
|
|
|
| 22/5/2019 14:27 |
חוי רווח |
 | |
|
| 22/5/2019 14:28 |
חוי רווח |
 | |
|
| 23/5/2019 16:22 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/05/2019 | | שעה: | 16:22:20 |
| שלום רב חוי,
עקרונית, המועצה לצרכנות פועלת מכח חוק הגנת הצרכן על מנת לסייע לציבור הצרכנים אל מול בתי עסק.
במקרה המתואר, אנו מנועים מלסייע לך היות שלא מדובר ברכישה של מוצר לשימושך האישי, ביתי או משפחתי.
| |
|
|
|
| 22/5/2019 13:19 |
שלו |
 | | מחבר: | שלו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/05/2019 | | שעה: | 13:19:52 |
| שלום בהמשך לשיחתנו בנושא "רכישת מיטה" הגבתי לתגובה שלכם אך נראה כי לא עניתם.
אשלח אותה שוב כאן:
היי, קודם כל תודה על עבודתכם המסורה כאן.
כיצד אנו יכולים להוכיח שדרישותינו לא התקיימו?
כרגע בכל ניסיון לשיחה מול החנות אנו מקבלים תשובות פשוט לא מספקות [כגון "זה מוצר אחר ממה שמפיע בתצוגה" ו"ביקשם גובה מיוחד לראש המיטה" (דבר שאינו רלוונטי בכלל מכיוון שגובה המיטה הוא בפרופורציות הנכונות למיטה)]
בכל מקרה אנו נתקלים באטימות מתסכלת.
ושאנו מבקשים לבטל את העסקה נאמר לנו שבגלל שהזמנו מיטה עם ארגז מצעים, וראש מיטה בגובה מסויים, אז אלו מידות מיוחדות ולא ניתן לבטל את העסקה. למרות שדרישות אלו הן לא דרישות מיוחדות בעת רכישת מיטה, ולא נאמר לנו כלום על העניין של אם נזמין במידות אלו אז זה נחשב מידות מיוחדות.
לסיכום השאלה היא:
1) האם באמת לא ניתן במקרה כזה לדרוש ביטול עסקה?
2)האם יש דרך להוכיח שדרישותינו לא התקבלו? או שזו הטעייה של הצרכן? (אין לנו הקלטות ממעמד הרכישה)
3)בנוסף הרכישה הייתה למזרן+ מיטה, האם יש אפשרות לדרוש ביטול עסקה או החלפה של המזרן לפי שוויו?(יש לנו קבלה אחת על סף כל הסכום).
תודה. | |
|
|
|
| 23/5/2019 16:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/05/2019 | | שעה: | 16:18:16 |
| שלום רב שלו,
היות שאין ברשותך ראיות התומכות בטענתך, יהיה קושי להוכיח והדבר עלול להיות בגדר מחלוקת עובדתית, שכל צד יטען אחרת לכן רק רק בית המשפט רשאי להכריע בעניין. | |
|
|
|
| 22/5/2019 13:19 |
שלו |
 | | מחבר: | שלו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/05/2019 | | שעה: | 13:19:42 |
| שלום בהמשך לשיחתנו בנושא "רכישת מיטה" הגבתי לתגובה שלכם אך נראה כי לא עניתם.
אשלח אותה שוב כאן:
היי, קודם כל תודה על עבודתכם המסורה כאן.
כיצד אנו יכולים להוכיח שדרישותינו לא התקיימו?
כרגע בכל ניסיון לשיחה מול החנות אנו מקבלים תשובות פשוט לא מספקות [כגון "זה מוצר אחר ממה שמפיע בתצוגה" ו"ביקשם גובה מיוחד לראש המיטה" (דבר שאינו רלוונטי בכלל מכיוון שגובה המיטה הוא בפרופורציות הנכונות למיטה)]
בכל מקרה אנו נתקלים באטימות מתסכלת.
ושאנו מבקשים לבטל את העסקה נאמר לנו שבגלל שהזמנו מיטה עם ארגז מצעים, וראש מיטה בגובה מסויים, אז אלו מידות מיוחדות ולא ניתן לבטל את העסקה. למרות שדרישות אלו הן לא דרישות מיוחדות בעת רכישת מיטה, ולא נאמר לנו כלום על העניין של אם נזמין במידות אלו אז זה נחשב מידות מיוחדות.
לסיכום השאלה היא:
1) האם באמת לא ניתן במקרה כזה לדרוש ביטול עסקה?
2)האם יש דרך להוכיח שדרישותינו לא התקבלו? או שזו הטעייה של הצרכן? (אין לנו הקלטות ממעמד הרכישה)
3)בנוסף הרכישה הייתה למזרן+ מיטה, האם יש אפשרות לדרוש ביטול עסקה או החלפה של המזרן לפי שוויו?(יש לנו קבלה אחת על סף כל הסכום).
תודה. | |
|
|
|
| 23/5/2019 16:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/05/2019 | | שעה: | 16:17:50 |
| שלום רב שלו,
היות שאין ברשותך ראיות התומכות בטענתך, יהיה קושי להוכיח זאת והדבר עלול להיות בגדר מחלוקת עובדתית, שכל צד יטען אחרת לכן רק רק בית המשפט רשאי להכריע בעניין. | |
|
|
|
| 22/5/2019 12:28 |
merav gamliel |
 | | מחבר: | merav gamliel (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/05/2019 | | שעה: | 12:28:40 |
| | האם כל עסק רשאי לקחת כרטיס אשראי כבטוחה לחיוב עתידי? | |
|
|
|
| 23/5/2019 16:08 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/05/2019 | | שעה: | 16:08:29 |
| שלום רב מירב,
ככלל, בית עסק רשאי לקבוע את תנאי ההסכם ועל הצרכן לשקול את כדאיות העסקה. | |
|
|
|
| 22/5/2019 12:22 |
מלי |
 | | מחבר: | מלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/05/2019 | | שעה: | 12:22:59 |
| | לא חזרו אלי אחרי שביקשו כמה מסמכים שאלתי אם הם קיבלו ואכן הם קיבלו את המסמכים אאבל לא חזרו אלי מאז וכן בקשתי שיצרו איתי קשר אמר לי שיצרו איתי אבל זה לא קרה .. מעונינת לדעת מה קורה | |
|
|
|
| 23/5/2019 16:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/05/2019 | | שעה: | 16:05:42 |
| שלום רב מלי,
אנא צייני מספר תלונה. | |
|
|
|
| 22/5/2019 12:16 |
חופית |
 | | מחבר: | חופית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/05/2019 | | שעה: | 12:16:54 |
| | היי עבר מעל חודש לא חזרו אלי מהה קורה עם הפנייה לא מתקשרים אלי לא כלום אמשח לדעת מה קורה עם הפניה 626993 | |
|
|
|
| 23/5/2019 15:59 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/05/2019 | | שעה: | 15:59:30 |
| שלום רב חופית,
ביום 13.5.19 הוגשה תלונתך ובאותו יום הועברה פנייתך אל החברה כנגדו, כאמור הוגשה התלונה. בנוסף, את מוזמנת לבדוק את סטטוס פנייתך באמצעות הקישור שלהלן: | |
|
|
|
| 22/5/2019 11:49 |
אורי כהן |
 | | מחבר: | אורי כהן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/05/2019 | | שעה: | 11:49:49 |
| | רכשנו בר מים "נעם" ללא חילון מחברת אפיקים. העסקה הייתה בסך 2844 ש"ח (79*36). טכנאי ההתקנה הצליח לשכנע אותי שכדאי לנו לשנות לעסקה שנותנת פילטרים יותר טובים וזאת בתשלום של 125 ש"ח לחודש דהיינו 4375 ש"ח במקום הנ"ל. הסכמתי וחתמתי. לאחר מחשבה נוספת החלטנו שאנחנו מעוניינים בעסקה המקורית פנינו לחברה ונכון להיום כחודשיים אחרי ואחרי אין ספור טלפונים החברה עדיין לא ביצעה שינוי עסקה. מה זכויותי החוקיות/משפטיות? | |
|
|
|
| 23/5/2019 15:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/05/2019 | | שעה: | 15:48:16 |
| שלום רב אורי,
לא ציינת מתי בוצעה רכישת השירות בביתך?
עקרונית, בעסקת רוכלות, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת פרטים שרוכל חייב למסור לצרכן, המאוחר מבניהם.
בהנחה שאתה עומד בתנאים הקבועים בדין, יש לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים.
בהנחה שהמועד לביטול עסקת רוכלות חלף, ניתן לפעול מכח סעיף 13ג בחוק הגנת הצרכן הקובע כי בעסקה מתמשכת, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה בכל עת שהצרכן יחפוץ בכך, אולם עליו לבדוק אם בהסכם ההתקשרות יש לשלם דמי ביטול. | |
|
|
|
| 22/5/2019 11:16 |
ליטל |
 | | מחבר: | ליטל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/05/2019 | | שעה: | 11:16:44 |
| | שלום, התבטלה לנו טיסה ישירה לורשה שעתיים וחצי לפני המראה. החברה הציעה טיסות חלופיות- עם קונקשיין. נחתנו בורשה לאחר כמעט 8 שעות מהמועד . חברת התעופה LOT שיש לה נציגות בארץ, טוענת שכדי להגיש תלונה צריך לשלוח מכתב באנגלית למשרדים להם בחו"ל. מי יכול לעזור לי עם המכתב? ולפי איזה חוק אנחנו דורשים? חוק טיבי או החוק האירופאי? | |
|
|
|
| 23/5/2019 15:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/05/2019 | | שעה: | 15:28:53 |
| שלום רב ליטל,
להלן קישור לאתר רשות שדות התעופה בו מופיעים פרטי החברה:
http://www.iaa.gov.il/he-IL/airports/BenGurion/Airlines/Pages/Lot-Polish-Airlines.aspx
תוכלי להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 21/5/2019 13:47 |
שרון |
 | | מחבר: | שרון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/05/2019 | | שעה: | 13:47:52 |
| שלום
לפני יומיים נגשתי לסניף של חברת הוט מובייל
על מנת לעשות ניוד לסלולר.הנציג לקח את תעודת
הזהות שלי וצילם אותה ללא ידיעתי או הסכמתי.
לאחר המתנה ארוכה הציג לי על מסך המחשב שלו
את פרטי ההסכם עם תעודת הזהות שלי.לשאלתי מדוע
צילום התעודה מופיע בהסכם ענה שככה נהוג.לשאלתי
מדוע לא ניתן לקבל את ההסכם בכתב ענה שהכל נשלח למייל
1.מה ניתן לעשות על מנת להסיר את צילום תמונתי ממאגרי החברה? והאם ניתן לתבןע את החברה על פגיעה בפרטיות והטעיית הלקוח?
2.למרות שלא סיפק ההסכם המודפס מופיע שחתמתי שקבלתי אותו גם מודפס.למרות בקשה מפורשת לקבת העתק מודפס.
3.בהסכם כתוב באותיות קטנות אשר לא הבחנתי בהם שהחברה תעשה שימוש במידע עליי ואופן השימוש בו לצרכי שיווק זאת למרות שנאמר טרם החתימה שאני מעוניינת.בנוסף החברה תקבל גישה לנתוני האשראי על פי חוק האשראי החדש.
בכוונתי להתנתק מחברה בזויה זו אולם לפני ארצה לדעת מה ניתן לעשות כדי להסיר תעודה הזהות שלי ומניעת כל מידע שנמסר להם מחברת האשראי?
תודה
| |
|
|
|
| 21/5/2019 17:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/05/2019 | | שעה: | 17:28:45 |
| שלום רב שרון,
האם פנית אל החברה בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים? אם לאו, יש לפנות אל החברה בכתב. בעניין זה עליך לפנות אל הרגולטור - משרד התקשורת, בנוסף, יש לפנות אל הרשות להגנת הפרטיות במשרד המשפטים בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/departments/the_privacy_prot ection_authority
| |
|
|
|
| 22/5/2019 09:25 |
שרון |
 | | מחבר: | שרון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/05/2019 | | שעה: | 09:25:41 |
| שלום
תודה על התשובה.
האם לשלוח אליהם בדואר רשום את המכתב?
איך אני מוכיחה שהמכתב ותוכנו הגיעה אליהם?
תודה | |
|
|
|
| 23/5/2019 15:24 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/05/2019 | | שעה: | 15:24:39 |
| | תנסה לאתר פרטי התקשרות בדוא"ל או באמצעות פקס (כך יהיה לך תיעוד שנשלח). | |
|
|
|
| 22/5/2019 11:07 |
דוד כהן |
 | |
|
| 23/5/2019 15:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/05/2019 | | שעה: | 15:21:22 |
| שלום רב דוד,
תוכל לשאול את שאלתך ואנו בפורום נשמח לייעץ לך. | |
|
|
|
| 22/5/2019 10:54 |
שמחה |
 | | מחבר: | שמחה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/05/2019 | | שעה: | 10:54:32 |
| שלום
מזה תקופה ארוכה שאני ממתינה לטיפול המועצה לצרכנות ואינני מקבלת כל משוב למרות פניותיי הרבות באמצעים שונים.
בינתיים.
חברת מי הטבע גובה ממני תשלום מידי חודש בחודשו ללא מפריע למרות שהמכשיר לא קיים בביתי מחודש ינואר.
הובטח לי כי יצרו קשר עם בית העסק כדי להבהיר ולהפסיק את החיוב של העיסקה המתמשכת והמבוטלת.
עליי לציין שאף לא גורם יצר עימי קשר.
אודה לעזרתכם. | |
|
|
|
| 23/5/2019 15:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/05/2019 | | שעה: | 15:10:57 |
| שלום רב שמחה,
במידה שהגשת תלונה באתר המועצה לצרכנות, אנא צייני את מספר תלונתך. | |
|
|
|
| 22/5/2019 10:49 |
רוני |
 | | מחבר: | רוני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/05/2019 | | שעה: | 10:49:03 |
| התקשרתי למחלבת טל והם מסרבים להחליף חלב מקולקל אלא מפנים אותי לרשת שיווק ולא מוכנים לתת שובר החלפה...
מה אני אמור לעשות? | |
|
|
|
| 23/5/2019 15:09 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/05/2019 | | שעה: | 15:09:11 |
| שלום רב רוני,
האם פנית אל החנות ממנה נרכש המוצר (בצירוף חשבונית רכישה)?
בכל מקרה, ניתן לפנות אל שירותי המזון הארצי, משרד הבריאות בקישור שלהלן:
https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Pages/default.aspx | |
|
|
|
| 22/5/2019 10:10 |
רחלי |
 | | מחבר: | רחלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/05/2019 | | שעה: | 10:10:32 |
| | קניתי שטיח בעלות של 4000 ש"ח מחברה מוכרת מאוד. עם אחריות לשנה. כעבור חודש השטיח הוכתם בכתם שלא הצלחנו להוריד. פניתי לחברה שאמרה כי לא היה צריך לנקות את השטיח במים זה אסור (למרות שלא צוין בפני דבר כזה בעת הרכישה). עם זאת המוכר אמר כי ישלח את השטיח לחברה ונראה מה הם יוכלו לעשות. כך אמר בדיוק. הבאנו את השטיח ומסרנו אותו לחברה. כעבור חודש!! חזרו אלי מחברת ניקוי ואמרו לי כי ניקו את הכתם וכי זה יעלה לי 750 ש"ח. לא נאמר לי לא דרך המוכר ולא דרך החברה שהבדיקה/ניקוי בתשלום! בטח שלא נאמר לי שזה בעלות של 750 ש"ח. שוחחתי מיד עם המוכר וזה אישר כי אכן נעשתה טעות שלא פנו אלי אך אמר לי שינסה להוריד במחיר אבל משהו אצטרך לשלם. רוצה לדעת מה החוק אומר לגבי עניין זה? אני מצידי אמרתי למוכר שכיוון שלא נאמר לי דבר על תשלום אני לא אמורה לשלם דבר. כל תיקון/ניקוי צריך היה להיות בידיעה שלי ועם אישור שלי. | |
|
|
|
| 23/5/2019 14:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/05/2019 | | שעה: | 14:49:13 |
| שלום רב רחלי,
מה צוין בתעודת האחריות? האם במקרה בו הנזק נגרם על ידי הצרכן, האחריות תקפה?
עקרונית, סעיף 1(א) בתקנות הגנת הצרכן (גילוי פרט מהותי לגבי נכס בידי נותן שירות), תשנ"ג-1993 קובע כי:
"עוסק המתקן או המחליף חלק בנכס, על פי הזמנת הצרכן, חייב להביא לידיעת הצרכן אם החלק מקורי, חליפי, משומש או משופץ, וכן חייב הוא להביא לידיעת הצרכן, לשם השוואת מחירים, מחירי החלק לפי סוגים כאמור."
לפיכך, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך וציון הוראות הדין. | |
|
|
|
| 23/5/2019 15:00 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/05/2019 | | שעה: | 15:00:02 |
| אסור לעסק לעשות דבר ללא אישור שלך בכתב. מחוק הגנת הצרכן:
2. (א) לא יעשה עוסק דבר – במעשה או במחדל, בכתב או בעל פה או בכל דרך אחרת לרבות לאחר מועד ההתקשרות בעסקה – העלול להטעות צרכן בכל ענין מהותי בעסקה (להלן – הטעיה);
| |
|
|
|
| 22/5/2019 10:48 |
רוני |
 | | מחבר: | רוני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/05/2019 | | שעה: | 10:48:49 |
| התקשרתי למחלבת טל והם מסרבים להחליף חלב מקולקל אלא מפנים אותי לרשת שיווק ולא מוכנים לתת שובר החלפה...
מה אני אמור לעשות? | |
|
|
|
| 23/5/2019 14:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/05/2019 | | שעה: | 14:54:19 |
| שלום רב רוני,
האם פנית אל החנות ממנה נרכש המוצר (בצירוף חשבונית רכישה)?
בכל מקרה, ניתן לפנות אל שירותי המזון הארצי, משרד הבריאות בקישור שלהלן:
https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/FCS/Pages/default.aspx | |
|
|
|
| 21/5/2019 14:16 |
הילה |
 | | מחבר: | הילה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/05/2019 | | שעה: | 14:16:07 |
| | ביצעתי דרך אתר האינטרנט של ישרוטל הזמנה של 3 חדרים עם הנחה של מועדון חוג השמש. מתקשרת כעת נציגה לאמר שהמערכת בטעטת נתנה לי הנחה על 3 חדרים ואני זכאית להנחה רק ל2חדרים. שזה באג במערכת שהם יודעים ומכירים. היא בעצם התקשרה לאמר שעל החדר השלישי אני צריכה לשלם מחיר מלא ושהיא תחייב אותי גם ללא אישורי בתשלום הבא. האם תקין? | |
|
|
|
| 21/5/2019 17:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/05/2019 | | שעה: | 17:54:33 |
| שלום רב הילה,
לא ציינת מתי בוצעה העסקה (תאריך)?
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, הטעיה במחיר.
לפיכך, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים, במידה שאת נתקלת בבעיה, אנא הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 22/5/2019 10:10 |
הילה |
 | | מחבר: | הילה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/05/2019 | | שעה: | 10:10:49 |
| | העיסקה בוצעה לפני יומיים. הם טוענים שבתקנון כתוב שמוץר עד שני חדרים בהנחה ושבמודע יש להם סאג במערכת שמאפשר יותר. התקנון לא לפניי. מחפשת כדי לבדוק ובכל אופן עדיין שואלת אם הבאג הוא קבוע כלומר בכוונה מתאפשר הם יכולים לגבות סכום גבוה יותר ללא הסכמתי? | |
|
|
|
| 23/5/2019 14:51 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/05/2019 | | שעה: | 14:51:08 |
| כפי שציינתי ישנו את סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן האוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל בכל עניין מהותי בעסקה.
על כן, יש לפנות אל בית העסק בכתב לאחריו הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 22/5/2019 10:35 |
משה וידל |
 | | מחבר: | משה וידל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/05/2019 | | שעה: | 10:35:22 |
| | מנכ"ל חברה נתן ל צ'ק בטחון של החברה בגין תשלום מלא עבור מרצפות שהזמנתי . מנכ"ל החברה לבדו חתום על הצ'ק בליווי חותמת החברה . מאחר ולא סיפק את ההזמנה ,הוא ביטל את ההזמנה תוך הבטחה להחזיר את התשלום ששולם . לאחר שהחזר התשלום התמהמה בתירוצים שונים הצגתי את הצ'ק לפרעון והוא חזר כי החברה מוגבלת . האם אני יכול לתבוע אישית את פרעון הצ'ק בהוצאה לפועל ממנכ"ל החברה בהיותו חתום על הצ'ק ? אם כן , כיצד עושים זאת ? | |
|
|
|
| 23/5/2019 14:46 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/05/2019 | | שעה: | 14:46:39 |
| שלום רב משה,
בעניין זה, רצוי להתייעץ מול עו"ד המתמחה בדיני הוצאה לפועל. | |
|
|
|
| 22/5/2019 09:58 |
גולדי 11 |
 | | מחבר: | גולדי 11 (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/05/2019 | | שעה: | 09:58:03 |
| שלום רב,
אנסה לקצר - רכשנו מזרון מחברת נייט סליפ בעלות של כ- 8,000 ש"ח, איש המכירות כדי לסגור את העסקה היקרה, הרגיע אותנו שכדי שנוכל לנסות את המזרון לתקופה של 30 יום, נוכל להוריד את אריזת הניילון בצורה מסודרת ולשמור בצד וזאת בניגוד להסכם הכתוב שבו כתוב שהורדת האריזה מבטלת את הזכות להחליף. הוא ציין שלא ניתן לשנות את החוזה, אך שאנחנו נסמוך עליו כי יש לו מספיק סמכות לקבל גם מזרון שנפתח מאריזתו. הוא ציין מפורשות שאם נחליף את המזרון, זה ללא עלויות ואם נבטל העלויות יהיו ואני מצטט "כמה מאות שקלים" כך שהנזק לא יהיה גדול.
איש המכירות נראה אמין וסמכנו על מילתו. הטעות שלי היא שלא הקלטתי את השיחה ולא התעקשתי שישנה את החוזה הכתוב.
קיבלנו מזרון קשה מאוד שעשה לנו כאבי גב, גם אני וגם אשתי לא יכולנו לישון על המזרון.
עוד לפני שעברו שבועיים, הגענו לאיש המכירות וביקשנו לבטל את העסקה מכיוון שלא מצאנו מזרון אחר רך בחברה. איש המכירות הפך את עורו והכחיש שסגר איתנו דברים בעל פה ובמילים אחרות אמר מה שלא כתוב לא קיים.
עכשיו כדי לבטל את העסקה הם מבקשים 2500 ש"ח כדי לקבל בחזרה את המזרון ולבטל את העסקה .
כנראה עד שיענו אנחנו נשלם להם את הסכום כדי לבטל את העסקה ולרכוש מזרון אחר.
אשמח לדעת האם יש לי קייס, משהו שאני יכול לעשות כדי לבטל הגזרה ואת הקנס הכה גבוה?
| |
|
|
|
| 23/5/2019 14:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/05/2019 | | שעה: | 14:44:51 |
| שלום רב גולדי,
האם יש שילוט בדבר מדיניות בית העסק?
עקרונית, סעיף 4ג בחוק הגנת הצרכן מחייב בית עסק להציג מדיניות בית העסק, כדלקמן:
"4ג. (א) עוסק המציע, המציג, או המוכר טובין לצרכן, יציג במקום עסקו, במקום הנראה לעין ובאותיות ברורות וקריאות, מודעה המפרטת את מדיניותו לגבי החזרת טובין שלא עקב פגם; במודעה יצוין אם ניתן להחזיר טובין כאמור, לרבות הגבלות להחזרת הטובין, תנאי ההחזרה, אופן וסוג ההחזר שיקבל הצרכן (בחוק זה – מדיניות החזרת טובין); צוין במודעה כי לא ניתן להחזיר טובין, הן בדרך כלל והן במקרים מסוימים, יחולו הוראות סעיף 2(ב2)."
סעיף 2(ב2) בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
" (ב2) עוסק המודיע, בכל דרך שהיא, שאין לצרכן זכות לבטל עסקה, או לקבל חזרה את כספו, יסייג את הודעתו באופן שיובהר כי האמור בהודעה אינו חל במקרים שנקבעו לפי חוק."
על כן, במידה שאין שילוט מדיניות בית העסק, ניתן לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך ולאחריו, באפשרותך להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
|