חיפוש בפורום:
חיפוש מורחב
חזרה לפורום

דרישת תשלום בעבור מוצר שנפגם בזמן האחריות
מחבר:אריאל (לשליחת דואר אלקטרוני)
תאריך:18/04/2023
שעה:12:29:18

שלום
קניתי מערכת הגברה מחנות במרכז הארץ ב3300 ש"ח. לאחר מספר שימושים ספור (לא יותר מ7 פעמים) שמנו לב כי אחד הרמקולים אינו תקין, הגענו פיזית לחנות עם המומר וביקשנו לתקן את המערכת במסגרת האחריות (לא נאמר לנו בשחב זה שום דבר שקשור לדרישת תשלום) והם הבטיחו לטפל. לאחר כשבוע יצרתי קשר בכדי לברר מה הסטטוס של התיקון ונאמר לי שעדיין אין חדש. רק לאחר שלושה שבועות חזרו אלי ואמרו לי שהמוצר תוקן אך אני נדרש לשלם 480 שח בעבור התיקון מכיוון שנגרם כתוצאה מנפילה או שבר כהגדרתם. שאלתי מדוע הם דורשים ממני את התשלום רק חאחר התיקון ולא שואלים לפני כן האם אני מעוניין בתשלום, כמו כן ביקשתי לדעת כיצד הסיקו שמדובר ברשלנות מצידי, ביקשתי שיוכיחו נפילה או שבר בתמונה שמראה כי המוצר נפגע חיצונית והם לא השיבו לכך. הדבר היחיד שנאמר לי הוא שהם יכולים להחזיר את המוצר למצב הקודם ושאני יכול לבוא לקחת את המוצר הפגום.

אשמח להבין את הסטטוס המשפטי של העניין והאם ניתן לדרוש מהם לתקן את המוצר כנדרש לפי האחריות וללא תשלום היו ומתקיימים התנאים הבאים:

1. המוצר תוקן רק כעבור 20 יום ולא 10 ימים כפי הנדרש בחוק
2. דרישת התשלום הגיעה רק לאחר התיקון ללא הודעה מוקדמת כפי שנדרש בחוק
3. אין הוכחה כי המוצר נפל, נשבר או נעשה בו שימוש רשלני ולכן לא ניתן לדרוש ממני תשלום בעבור התיקון

תודה מראש!
18/4/2023 12:29 אריאל דרישת תשלום בעבור מוצר שנפגם בזמן האחריות
18/4/2023 13:02 משה    re:דרישת תשלום בעבור מוצר שנפגם בזמן האחריות
19/4/2023 19:16 אריאל       re:re:דרישת תשלום בעבור מוצר שנפגם בזמן האחריות
20/4/2023 12:22 המועצה לצרכנות          re:re:דרישת תשלום בעבור מוצר שנפגם בזמן האחריות