| ![]() |
| ביטול חוזה עם נותן שירות | ||
| מחבר: | נוי (לשליחת דואר אלקטרוני) | |
| תאריך: | 09/01/2019 | |
| שעה: | 11:06:27 | |
| היי,
אני סגרתי חוזה כלפני חודש וחצי עם נותנת שירות (מאפרת) ליום חתונתי המתקיים ב-6.3 שילמתי מקדמה 300 ש"ח כביכול על איפור ניסיון אתמול (8.1) התקשרתי על מנת לבטל את העסקה (מזכירה במדובר בחודשיים לפני החתונה) והיא טענה שאני צריכה לשלם דמי ביטול של 50% מעלות העסקה הצצתי בחוזה וראיתי שרשום כך: "במקרה של ביטול עסקה בתוך 14 יום מיום חתימת הסכם זה, יוש ב למזמין העסקה הסכום אותו שילם בניכוי דמי הביטול הקבוים בסעיף 5 לתקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) (5% מסכום העסקה הכולל או 100 ש"ח הנמוך מביניהם" "במקרה של ביטול עסקה עד חודש לפני מועד החתונה, ישולם לנותלן השירות סכום השווה ל50% מערך העסקה הכולל" "במקרה של ביטול העסקה עד שבועיים ממועד החתונה, ישולם לנותן השירות סכום השווה ל100% מערך העסקה הכולל" כשאני חתמתי על החוזה, הבנתי לפי משפטים אלה, כי אם אבטל בחודש שלפני החתונה אני אחוייב ב50 אחוז, ואם אבטל בשבועיים שלפני החתונה אחוייב ב100%. עכשיו כשבאתי לבטל מולה את העסקה, היא טוענת שב"עד חודש" היא התכוונה בכלל למרגע תום 14 יום שלאחר החתימה עד לחודש שלפני החתונה, ושב "עד שבועיים" היא התכוונה לעד השבועיים שלפני החתונה --> אם לזה התכוונה, אז לפי החוזה בעצם אם אבטל בתוך השבועיים הסמוכים לחתונה אז לא אחוייב כלל? כי היא אומרת שהיא התכוונה ל-עד שבועיים, ולא ב-שבועיים. זה לא הגיוני בכלל. רציתי לשאול את דעתכם המקצועית הבנתי שיש פה כפל משמעויות, משמעות ראשונה- אומרת באמת שאם לא הגעתי לחודש\שבועיים שלפני החתונה אני יכולה לבטל - שזה מה שהבנתי כשחתמתי על ההסכם ומשמעות שנייה אומרת שמתום ה14 יום שמרגע חתימת ההסכם ועד חודש לפני החתונה זה 50 אחוז, ומתום ה14 יום שמרגע חתימת ההסכם ועד שבועיים לפני החתונה זה 100 אחוז- מה שמשאיר לי את השבועיים עצמם שסמוכים לחתונה לביטול ללא עלות מעבר לכך, כשהיא שלחה לי את החוזה אתמול כחלק מבקשתי לבטל, ראיתי שהיא הוסיפה דברים כגון איפור למלוות הכלה ועוד דברים שכשחתמתי על החוזה לא היו רשמוים שם, היא פשוט לקחה הודעת sms שרשמתי לה בה שיש לי עוד חברות שירצו להתאפר אצלה והוסיפה לחוזה לאחר שחתמתי עליו מה ניתן להבין מהחוזה הנ"ל? יש לי אפשרות לבטל חודשיים לפני? או שמא היא צודקת ואין לי? כי נראה שיש פה כמה משמעויות.. והאם יש לה יכולת להוסיף דברים (שרשמתי לה בהודעה)לחוזה לאחר שחתמתי עליו? | ||
| 9/1/2019 11:06 | נוי |
ביטול חוזה עם נותן שירות |
| 9/1/2019 15:02 | המועצה לצרכנות |
re:ביטול חוזה עם נותן שירות |