| ![]() |
| תשלום מדד תשומות הבניה ברכישת דירה חדשה | ||
| מחבר: | מילה (לשליחת דואר אלקטרוני) | |
| תאריך: | 07/01/2019 | |
| שעה: | 12:00:05 | |
| שלום רב,
אני מעוניינת להעלות סוגיה שמטרידה אותי ועוד כמה וכמה רוכשי דירות חדשות מקבלן. כל רוכש דירה חדשה מקבלן מחויב לשלם מחיר הדירה + מדד תשומות הבניה על הדירה. מושג מדד משומות הבניה, למיטב הבנתי הוא תוספת למחיר הדירה במידה ויש שינוי בתשומות הבניה: מחיר המלט או חומרים אחרים לבניה עולים או הקבלן חייב להוציא סכומים גדולים יותר על שכר עבודה של העובדים מאחר שישתנו מחירי עבודה וכו'-לזה אני לא מתנגדת. לאחר מחקר שערכתי, מצאתי שמחיר הדירה מורכב ממחיר הקרקע, בנייה, הוצאות מימון ואגרות ועבודות גמר. הוצאות על קרקע משתנים מאזור לאזור ונעים בין 20 ל-40% בממוצע. הוצאות בניה מהוות כ-40% בממוצע. שאלה: למה רוכשי הדירות מחויבים לשלם מדד תשומות הבניה משקל ראשון? אם רוכש דירה מממן עסקה 20% 80%- על 80% הוא מחויב לשלם מדד, כאשר בפועל קבל מוציא על הבניה רק כ-40% משווי הכולל. שאלה זו הפינתי גם ללשכת פניות הציבור של משרד הבינוי והשיכון, אך לצערי קיבלתי תשובה אחרי כחצי שנה שלא ענתה כלל על שאלתי. בנוסף, על מדד תשומות הבניה צריכים לשלם מע"מ- יוצא מצב, שרוכשי הדירות החדשות מוצאים עשרות אלפי שקלים שנכנס ישירות לכיסו של הקבלן וכך מגדילים את הרווח שהוא גם ככה מתומחר באחוזים גדולים!! אשמח לקבל את ההנחיה מה אפשר לעשות במקרה זה ואיך ניתן לשנות את המצב הקיים. | ||
| 7/1/2019 12:00 | מילה |
תשלום מדד תשומות הבניה ברכישת דירה חדשה |
| 7/1/2019 12:52 | משה |
re:תשלום מדד תשומות הבניה ברכישת דירה חדשה |
| 7/1/2019 14:42 | המועצה לצרכנות |
re:תשלום מדד תשומות הבניה ברכישת דירה חדשה |