חיפוש בפורום:
חיפוש מורחב
חזרה לפורום

הסכם עם סוכן למציאת רכב שבדיעבד התגלה כמפוקפק אך העברתי לו הרבה כסף
מחבר:אדם פרטי (לשליחת דואר אלקטרוני)
תאריך:12/06/2023
שעה:06:48:09

שלום,
נקשרתי בחוזה עם סוכן רכב למציאת רכב יד 2. מלכתחילה היו כמה דברים תמוהים בתהליך ובהתנהלות מולו אבל הייתי מאוד עסוק וזקוק לעזרה במציאת רכב, הוא עשה עליי רושם מקצועי והיו עליו הרבה ביקורות טובות.
הוא דרש 1500 ש"ח על ייעוץ, ולאחר שהציע מספר דגמים שיתאימו לדרישותינו לפי הייעוץ, חתמנו על חוזה שלפיו הוא מחפש חמישה דגמי רכבים עבורנו. אם הוא מוצא משהו שעובר בדיקה טלפונית שלו, הוא שולח את הפרטים ואני צריך להיות זמין תוך רבע שעה להגיד לו אם אני מאשר לו לנסוע לבדוק את הרכב. אם נסע והרכב עבר בדיקה שלו ובדיקת מכון אני מחויב לקנות את הרכב. במעמד חתימת החוזה הוא ביקש והעברתי לו את הסכום המלא על עבודתו, 2500₪ נוספים ודמי רצינות למוכר 9000₪. כשהתחיל לשלוח אופציות לרכבים, בכל פעם היו פרטים שלא תאמו את ההבטחות שלו. המחיר היה גבוה בהרבה ממחיר מחירון (כ-10000₪) או היה לא לפי ההעדפות שלנו למשל יד 3, או מחברת ליסינג, צבע שלא רצינו. דיברנו איתו על כך ואמר שימשיך לחפש. לאחר כשלושה סירובים, וכשאמר לנו שהמצב בשוק הוא שרכבים נמכרים מעל למחירון, התחלנו לבדוק מודעות בעצמנו וראינו שיש רכבים שיכולים להתאים לנו לפי המודעות. ביקשנו לשלוח לו אך הוא אמר שלא עובד ככה ומרח אותנו בהסברים למה המודעות לא רלוונטיות וכנראה יש ברכבים בעיה או שלא חוזרים אליו. החלטנו לנסות ליצור קשר בעצמנו לגבי מודעה שעניינה והבחור חזר אלינו והיה נשמע אמין, אפילו פגשנו אותו, ראינו את הרכב והעסקה הייתה נשמעת מצויינת. במקביל הסוכן הסביר לנו שאין בכוונתו לנסוע לראות את הרכב כי הבחור נשמע לו לא אמין, לא מוכן לשלוח רישיון רכב ולכן כנראה מסתיר משהו. הוא הציע לנו רכב אחר ולחץ עלינו כדי שיוכל לנסוע לבדוק אותו. התחלנו להרגיש שמשהו פה מסריח, התעמתנו איתו לגבי הדברים וביקשנו לסיים התקשרות. הוא ענה לנו לא לעניין לדעתנו, מריחות נוספות, ואמר שישלח לנו חוזה לסיום התקשרות ובמידה ונחתום עליו יחזיר את דמי הרצינות למוכר. ענינו שאין סיבה שיתנה לנו אותם מכיוון שהם שלנו ושאנחנו אף דורשים שיחזיר חלק מהסכום ששילמנו מאחר ולא עמד בהבטחות ולא סיפק את הסחורה. מאז, לא שמענו ממנו.
שאלתי היא מה אני רשאי לדרוש במקרה כזה ואיך לדרוש את זה כך שהכסף יחזור אליי? אילו צעדים משפטיים ניתן לנקוט, האם אפשר גם לבקש פיצוי, למשל על כך שהפסדנו בינתיים מספר רכבים שכן היו רלוונטיים וזמן יקר?
והאם אפשר לאיים עליו ולפרסם באינטרנט לגביו את החוויה שלנו מולו? באינטרנט לא מצאנו עליו ביקורות רעות, אלא מאות המלצות.
12/6/2023 06:48 אדם פרטי הסכם עם סוכן למציאת רכב שבדיעבד התגלה כמפוקפק אך העברתי לו הרבה כסף
12/6/2023 06:54 יהונתן    re:הסכם עם סוכן למציאת רכב שבדיעבד התגלה כמפוקפק אך העברתי לו הרבה כסף
12/6/2023 10:59 אדם פרטי       re:re:הסכם עם סוכן למציאת רכב שבדיעבד התגלה כמפוקפק אך העברתי לו הרבה כסף
14/6/2023 09:43 המועצה לצרכנות          re:re:הסכם עם סוכן למציאת רכב שבדיעבד התגלה כמפוקפק אך העברתי לו הרבה כסף