| מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) |
| תאריך: | 30/05/2023 |
| שעה: | 08:37:51 |
|
לדעתי ,נושא השבת לא רלוונטי כאן (רלוונטי לאירועים אבל לא לפיצוי) כי הכוונה בחוק היא גלישה/המשכות לא מתוכננת לתוך שבת. כאן הכל היה ידוע מראש, אין שום הפתעות, ואני לא לנושא השבת משקל בנושא.
הבעיה היותר גדולה בחוק שירותי תעופה יכולה להיות כאן:
(ג) על אף האמור בסעיף קטן (א), נוסע שטיסתו בוטלה לא יהיה זכאי לפיצוי כספי כאמור בתוספת הראשונה, אם מפעיל הטיסה או המארגן הוכיח כי הנוסע קיבל ממפעיל הטיסה, מהמארגן או מנותן שירותי סוכנות הנסיעות הודעה על כך –
(1) 14 ימים לפחות לפני מועד הטיסה הנקוב בכרטיס הטיסה;
בעיה אולי נוספת שאני לא כל כך מאמין לה היא תגובת החברה לתקשורת שמדברת על מגבלות המראה: "באל על אישרו את הפרטים ומסרו: "בשל שינוי בזמני יציאת השבת בלונדון, עם המעבר לשעון הקיץ, ובשל מגבלות המראה מנמל התעופה הית'רו, נאלצנו לבצע התאמות בלוח הטיסות. אנו מתנצלים על אי הנוחות שנגרמה ללקוחותינו בעקבות שינוי זה".
אבל לא נאמר לכם דבר על "מגבלות המראה" כך שאני לא רואה בזה משקל גדול.
אבל החוק גם קובע כך:
16. אין בהוראות חוק זה כדי לגרוע מהוראות כל דין, ובכלל זה מזכותו של נוסע לפיצוי לפי כל דין.
ולכן הייתי נוטש את החוק ובודק מה עוד מקנה החוק הישראלי לצרכן. חוק הגנת הצרכן קובע כך:
2. (א) לא יעשה עוסק דבר – במעשה או במחדל, בכתב או בעל פה או בכל דרך אחרת לרבות לאחר מועד ההתקשרות בעסקה – העלול להטעות צרכן בכל ענין מהותי בעסקה (להלן – הטעיה); בלי לגרוע מכלליות האמור יראו ענינים אלה כמהותיים בעסקה:
(3) מועד ההספקה או מועד מתן השירות;
עוולת הרשלנות בסעיף 35 לפקודת הנזיקין קובעת כך:
"עשה אדם מעשה שאדם סביר ונבון לא היה עושה באותן נסיבות, או לא עשה מעשה שאדם סביר ונבון היה עושה באותן נסיבות, או שבמשלח יד פלוני לא השתמש במיומנות, או לא נקט מידת זהירות, שאדם סביר ונבון וכשיר לפעול באותו משלח יד היה משתמש או נוקט באותן נסיבות - הרי זו התרשלות; ואם התרשל כאמור ביחס לאדם אחר, שלגביו יש לו באותן נסיבות חובה שלא לנהוג כפי שנהג, הרי זו רשלנות, והגורם ברשלנותו נזק לזולתו עושה עוולה."
כך שאני לא רואה סיבה מדוע אל על לא ישלמו על הנזקים שיגרמו לכם רק בגלל גחמה חדשה של בעלים חדש, כשמיהרו למכור כרטיסים שנה מראש, וכשרצו לעשות קופה. רוצה הבעלים החדש לשמור יותר על השבת? מקובל. אבל שישלם על הנזק שנגרם ללקוחות כתוצאה מהחלטה שנכנסת לתוקף מיידית. כידוע, לשבת יש מחיר, והלקוחות לא צריכים לשלם אותו, אלא מי שקיבל את ההחלטה. אין לי קשר למועצה. |
|
|