חיפוש בפורום:
חיפוש מורחב
חזרה לפורום

מדיח שנמצא תקול, ומעכבים את החלפתו.
מחבר:שלמה אהרונסון (לשליחת דואר אלקטרוני)
תאריך:08/06/2023
שעה:16:47:47

לפני כחודשיים קניתי מדיח שהוגדר "עודפים", אחרי שהמוכר הסביר לי שמדיחים כאלו הם חדשים ותקינים, ובכל מקרה יש עליהם אחריות כמו שאר המדיחים.
כשפתחנו את האריזה בבית, חשכו עינינו: מסגרת הפלסטיק היתה שבורה מכל צד, פגיעה קלה בחזית, הסלסילות מוטלות בפנים בזוויות מוזרות, והממטרה התחתונה שבורה. היה לנו ברור שהמדיח עבר טראומה, כנראה נפל והתגלגל, ואי אפשר לדעת מה נשאר שלם בפנים.
פנינו למוכר, שאמר לנו לפנות לחברת השירות. לא אלאה אתכם בכל הטלפונים והסבלנות שנצרכנו אליה, אבל לבסוף - לאחר כשבועיים וחצי, שבהם התברר שהממטרה איננה כל הבעיה - הודיעו מחברת השירות שמילאו "דו"ח החלפה" ושמגיע לנו מדיח חדש. הם הבטיחו שהיבואן התקשר בקרוב.
אף אחד לא התקשר. בסוף פנינו לחנות, והוא אמר שהיבואן מסכים להחליף את המדיח רק במדיח אחר של "עודפים", ובינתיים אין כזה. הוא ניסה לשכנע אותנו להסתפק בהחלפת הממטרה, אבל היה לנו ברור שיש כאן תקלה הרבה יותר מהותית.
מאז עברו שישה שבועות!! ועדיין הם טוענים שלא הגיעו אליהם עודפים. (כשבאנו לקנות, המוכר אמר שכל כמה ימים מגיעים אליו עודפים. כשהחליטו להחליף אמרתי לו שלא משנה לי לקבל אותו דגם מדיח, מספיק שיהיה של חברת בוש.)
יש לי כמה שאלות:
א) מי נחשב אשם? היבואן? חברת השירות? החנות?
ב) האם המציאות שבעל החנות שווה-נפש לעניין ולא מנסה ללחוץ על נותני השירות, היא תקינה?
ג) בעל החנות מתנער מעניין ההובלה. מבחינתו זו אחריותי להביא את המדיח התקול ולקחת חדש, כשיהיה. האם זה מוצדק?
ד) לאן אפשר לפנות בעניין? מה אפשר לצפות לקבל?
תודה רבה, שלמה אהרונסון.
8/6/2023 16:47 שלמה אהרונסון מדיח שנמצא תקול, ומעכבים את החלפתו.
11/6/2023 09:41 המועצה לצרכנות    re:מדיח שנמצא תקול, ומעכבים את החלפתו.