חיפוש בפורום:
חיפוש מורחב
חזרה לפורום

סעיף 6(ג) לתקנות הגנת הצרכן - אחריות ושירות לאחר מכירה.
מחבר:הודיה (לשליחת דואר אלקטרוני)
תאריך:24/05/2023
שעה:10:48:41

שלום רב, אשמח להתייעץ בנוגע לסעיף 6(ג) לתקנות הגנת הצרכן, בעקבות מקרה שקרה לי. קניתי מחשב שכולל אחריות של 3 שנים מניופאן. לאחר שנה וחצי של שימוש במחשב, המחשב הפסיק לעבוד והייתי במלחמות חוזרות ונשנות מול המעבדה שלהם על מנת שיתקנו לי את המחשב. לאחר מעל שבועיים של מלחמות, הוחלט לזכות אותי על המחשב, בגובה שווי הרכישה בהתאם לסעיף 6(ג) לתקנות הגנת הצרכן. עם זאת, נאמר לי שעליי להחזיר את המחשב הישן אליהם ורק לאחר מכן אקבל זיכוי. פניתי אליהם בטענה שלא כתוב בשום מקום בתקנות אלו שעליי להחזיר חזרה את הטובין שרכשתי, מלשון הסעיף עולה שעל היצרן להחזיר לי את הזיכוי.
בתגובה, נאמר לי שמדובר בביטול עסקה ולכן עליי להחזיר את המחשב הישן, אך בתקנות הגנת הצרכן לעניין אחריות ושירות, בסעיף הרלוונטי כאמור, כלל לא כתוב דבר על ביטול עסקה.

חיפשתי פסיקה בעניין, ולא ראיתי תקדימים לכאן או לכאן. אז מי צודק בעניין פרשנות הסעיף? האם עליי להחזיר את המוצר לפני שאני מקבלת זיכוי עליו? תודה רבה.
24/5/2023 10:48 הודיה סעיף 6(ג) לתקנות הגנת הצרכן - אחריות ושירות לאחר מכירה.
24/5/2023 11:03 משה    re:סעיף 6(ג) לתקנות הגנת הצרכן - אחריות ושירות לאחר מכירה.
24/5/2023 11:21 משה       re:re:סעיף 6(ג) לתקנות הגנת הצרכן - אחריות ושירות לאחר מכירה.
24/5/2023 13:54 הודיה          re:re:סעיף 6(ג) לתקנות הגנת הצרכן - אחריות ושירות לאחר מכירה.
24/5/2023 15:33 המועצה לצרכנות             re:re:re:סעיף 6(ג) לתקנות הגנת הצרכן - אחריות ושירות לאחר מכירה.