| מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) |
| תאריך: | 16/02/2023 |
| שעה: | 14:23:55 |
|
נעמה שלום,
במידה הטיסה הייתה מישראל או לישראל, הרי שחוק שירותי תעופה חל כאן, כלומר את זכאית לתבוע, על פניו, פיצויים, לפי החוק הישראלי.
כמה זמן לפני הטיסה, קיבלת הודעה שהיא בוטלה לך? נשמח שתספרי על אודות המקרה בקצרה על מנת שנוכל לייעץ בצורה מיטיבה. |
|
|
| 16/2/2023 13:25 |
נעמה |
ביטול טיסה ופיצויים | | מחבר: | נעמה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/02/2023 | | שעה: | 13:25:28 |
| | שלום, אשמח לייעוץ על מנת למצות את זכותי: בוטלה לי טיסה על ידי חברת תעופה שציינה שפועלת במקרי ביטול על פי חוקי האיחוד האירופי. אשמח לייעוץ האם אוכל לתבוע מהם פיצויים על פי החוק הישראלי או שלא כדאי כי הם פועלים על פי חוק אחר ולא מחויבים להתייחס? תודה! (במידה ואינכם מייעצים בנושא, אשמח להכוונה למי אפשר לפנות) | |
|
|
|
| 16/2/2023 14:23 |
המועצה לצרכנות |
re:ביטול טיסה ופיצויים | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/02/2023 | | שעה: | 14:23:55 |
| נעמה שלום,
במידה הטיסה הייתה מישראל או לישראל, הרי שחוק שירותי תעופה חל כאן, כלומר את זכאית לתבוע, על פניו, פיצויים, לפי החוק הישראלי.
כמה זמן לפני הטיסה, קיבלת הודעה שהיא בוטלה לך? נשמח שתספרי על אודות המקרה בקצרה על מנת שנוכל לייעץ בצורה מיטיבה. | |
|
|
|
| 16/2/2023 14:32 |
נעמה |
re:ביטול טיסה ופיצויים | | מחבר: | נעמה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/02/2023 | | שעה: | 14:32:05 |
| ראשית תודה רבה על המענה.
הטיסה הייתה טיסת הלוך מישראל לרומא של חברת וויז, שכבר היינו בתור לעליה למטוס בשעת ההמראה המתוכננת פתאום נודע על עיכוב בטיסה. לאחר מכן הטיסה התעכבה עוד ועוד ולאחר 4 שעות משעת ההמראה המקורית נאמר לנו שברק פגע במטוס והטיסה בוטלה. קיבלנו לילה במלון בארץ מטעם חברת התעופה וטיסה ביום למחרת בבוקר. החברה מטעמה יכולה לטעון שמדובר בנסיבות מיוחדות ולסרב לפצות? האם אני יכולה לטעון אחרת? תודה רבה! | |
|
|
|
| 16/2/2023 17:17 |
המועצה לצרכנות |
re:re:ביטול טיסה ופיצויים | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/02/2023 | | שעה: | 17:17:27 |
| טיסה שבוטלה זה טיסה, שבין היתר ומן הסתם, לא התקיימה.
הם כמובן יטענו שהיה נסיבות שגרמו לכך, כגון הברק, או לפי לשון החוק: נוסע שטיסתו בוטלה לא יהיה זכאי לפיצוי כספי כאמור בתוספת הראשונה, אם מפעיל הטיסה או המארגן הוכיח כי התקיים אחד מאלה:
(1) הטיסה בוטלה בשל נסיבות מיוחדות שלא היו בשליטתו, וגם אם היה עושה כל אשר ביכולתו – לא היה יכול למנוע את ביטולה בשל אותן נסיבות; . הם הציגו לכם הוכחה כזאת בכתב או שפשוט אמרו בע"פ?
על פניו, את זכאית להשבה מלאה של המקטע הלוך או כרטיס טיסה חלופי (בו בחרת, ולכן את לא זכאית להשבה).
בנוסף, את זכאית לפיצוי לפי התוספת הראשונה לחוק, לפי מרחק הטיסה (בק"מ). בין תל אביב לרומא זה יוצא 2120 ש"ח פר כרטיס.
אנא הגישי תלונה באתרנו וננסה לעזור, בטרם תפני, אם תרצי, לערכאות משפטיות. | |
|
|
|
| 19/2/2023 13:37 |
נעמה |
re:re:ביטול טיסה ופיצויים | | מחבר: | נעמה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/02/2023 | | שעה: | 13:37:05 |
| תודה רבה אגיש תלונה.
הביטול נודע לנו באמצעות הצוות בשדה התעופה ונאמר בעל פה בנוסף קיבלנו דפים עם הנחיות, יצירת קשר והסבר פיצויים של חוק האיחוד האירופי, בדף לא נכתבה סיבת הביטול.
בנוסף אודה אם תוכלו לענות לי על מספר שאלות נוספות:
1. האם יש עדיפות מסויימת לפי איזה חוק לתבוע אם לפי החוק הישראלי או לפי חוק האיחוד האירופי?(כי החוק הישראלי מוסיף שעל החברה להראות שעשתה כל שביכולה כדי למנוע את הביטול אולי זה יתן סיכוי לפרצה? כי הם לא הצליחו לתקן/לספק מטוס חלופי עד היום למחרת) האם יש חוק שמפצה בסכום גבוה מהשני?
2.ראיתי שכתוב באתר כל זכות שצריך לפנות אל החברה בכתב, אבל באתר של וויז יש אופציה לבקשת פיצויים על ביטול האם אוכל לבקש באתר שלהם?
תודה רבה מראש! | |
|
|
|
|
|
| 23/2/2023 22:18 |
נעמה |
re:re:re:ביטול טיסה ופיצויים | | מחבר: | נעמה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/02/2023 | | שעה: | 22:18:40 |
| תודה על המענה, יש לי שאלה קטנה נוספת.
באתי להגיד תלונה באתר של וויז בנושא פיצויים וכתוב שם: "שים לב:רק בקשות פיצויים לפי תקנה EC)261/2004) יטופלו באמצעות טופס זה.
הוצאות/החזרים זכאים הקשורים להסעה, ארוחות או לינה במלון שנגרמו כתוצאה מהפרעות בטיסה יש להגיש באמצעות תביעה נפרדת, באמצעות קטגוריית הנושא הייעודית "רווחה", הניתנת לבחירה בחלק העליון של דף זה." האם יכול להיות שזה אומר שבמידה ואבקש פיצויים לפי החוק הישראלי הם לא יתייחסו?
| |
|
|
|
|
|
| 5/3/2023 12:45 |
נעמה |
re:re:re:re:ביטול טיסה ופיצויים | | מחבר: | נעמה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/03/2023 | | שעה: | 12:45:14 |
| תודה!
ביקשתי באתר שלהם פיצוי לפי החוק הישראלי והם ענו לי בתשובה שלפי התקנה בחוק האירופאי הם לא מחוייבים לפצות בנסיבות ביטול מיוחדות. במה תוכל לעזור לי הגשת תלונה אצלכם? ובמקרה שארצה להגיע לתביעות קטנות למי כדאי לפנות? ראיתי למשל שיש אתר שנקרא 'תגיש לי' שאפשר גם דרכו.
תודה מקרב לב | |
|
|
|
| 13/3/2023 09:01 |
המועצה לצרכנות |
re:re:re:re:re:ביטול טיסה ופיצויים | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/03/2023 | | שעה: | 09:01:28 |
| אנחנו נפנה לוויז וננסה לסייע.
במידה ואת פונה ישר לאפיק של בית המשפט, רצוי שתגישי באתר של המדינה, שלא גובה עלויות ולא באתרים פרטיים:
https://www.gov.il/he/service/filing_a_small_claim | |
|
|
|