חיפוש בפורום:
חיפוש מורחב
חזרה לפורום

חוזה שכירות בתקופת הקורונה כשלא ניתן לגשת לנכס בגלל המגבלות
מחבר:עמנואל (לשליחת דואר אלקטרוני)
תאריך:24/01/2023
שעה:11:19:48

שלום רב

בתקופת הקורונה וההגבלות שהיו אז חויבתי על ידי מעונות הסטודנטים באוניברסיטת בר אילן לשלם את מלוא סכום תשלומי השכירות. טענת החברה המנהלת את המעונות היתה שבחוזה השכירות כתוב שהשוכר יהיה חיב בתשלומים גם בתקופות שבהם לא יתקימו לימודים באוניברסיטה מכל סיבה שהיא. טענתי כנגד כך שלא מדובר רק באי קיום לימודים אך במצב שהאוניברסיטה סגורה ונעולה וכן שבגלל הסגרים וההגבלות לפי חוק לא ניתן טכנית להגיע לאוניברסיטה. בחוזה יש סעיף מפורש שהשוכר יזוכה בדמי השכירות בגין תקופה בה לא ניתן היה לעשות שימוש בדירה בשל כוח עליון. ידוע לי שמבחינה משפטית תקופת הקורונה לא בהכרח נחשבת בהגדרה ככוח עליון, אך במקביל בתי המשפט המליצו במקרים כאלה לנסות להגיע לפשרה. במקרה שלי הנהלת המעונות לא ויתרה על שקל אחד.
אני מעלה את השאלה רק כעת כי בשעתו היה נסיון להגיע אתם לסיכום של פטור מדמי שכירות של חודש אחד מתוך התקופה (של כשמונה חודשים) אך לאחרונה פנו אלי בדרישה לשלם גם את התשלום הזה.

אודה לתשובתכם
24/1/2023 11:19 עמנואל חוזה שכירות בתקופת הקורונה כשלא ניתן לגשת לנכס בגלל המגבלות
30/1/2023 11:07 המועצה לצרכנות    re:חוזה שכירות בתקופת הקורונה כשלא ניתן לגשת לנכס בגלל המגבלות