| ![]() |
| הנחת זיכוי אריזה על מוצר קפוא | ||
| מחבר: | שמואל (לשליחת דואר אלקטרוני) | |
| תאריך: | 23/01/2023 | |
| שעה: | 11:27:44 | |
| שלום, רציתי לברר לגבי המקרה דלהלן האם הוא תקין.
קניתי בחנות מסויימת פילה אמנון קפוא ארוז ביחידות בודדות, במבצע של 3 ק"ג ב50 ש"ח מותנה ברכישה בחנות מעל 75 ש"ח. בזמן שערכתי חשבון בקופה עצמאית, שקלתי כל יחידת דג בנפרד כדי לקבל עליה את הנחת זיכוי האריזה בסך 0.22 אג' (שחושב כ0.008 ק"ג). האחראי על הקופות העצמאיות הורה לי לחדול אך סירבתי בטענה שמגיעה לי הנחה על משקל האריזה על כל דג בנפרד. בתגובה הוא הזעיק את מנהל החנות שבא בריצה וצעקות ונזף בי בפומבי על המעשה ה"לא הגיוני" שעשיתי וכי כך הנוהל בחנות שהנחה על משקל האריזה ניתן רק פעם אחת ולא על כל אריזה בנפרד, כיון שמשקל זה של 8 גר' הוא נכון למגש קלקר ולא לעטיפת הנילון, ובכלל אין חובה לתת את ההנחה הזאת אלא זה הנחה שהחנות נותנת, ומה עלה בדעתי להוסיף על הנחת המבצע עוד הנחה על המשקל (למרות שכך הנוהל בחנות גם לא בעת מבצע), ואם אני עומד על דעתי הוא מסרב למכור לי. רציתי לשאול: 1. האם אמנם אין חובה להפחית את משקל האריזה ממוצר שקיל קפוא? 2. באם יש חובה, האם הצדק עמו שניתן לתת את ההנחה רק פעם אחת ולא על כל האריזות הנרכשות באותה הקניה? 3. האם ניתן לתת את ההנחה לא לפי המשקל הספציפי של האריזה הנמכרת? 4. האם אין חובה לתת את ההנחה בעת מבצע על המוצר? 5. האם מנהל חנות של רשת שיווק גדולה יכול לסרב לאדם לקנות בחנותו בשל ויכוח על זכויות הקונה כנ"ל? תודה רבה על האפשרות לקבל תשובות בפורום, שמואל | ||
| 23/1/2023 11:27 | שמואל |
הנחת זיכוי אריזה על מוצר קפוא |
| 23/1/2023 12:23 | שמואל |
re:הנחת זיכוי אריזה על מוצר קפוא |
| 25/1/2023 15:54 | שמואל |
re:re:הנחת זיכוי אריזה על מוצר קפוא |
| 30/1/2023 10:39 | שמואל |
| 30/1/2023 13:42 | המועצה לצרכנות |