| מחבר: | עמית (לשליחת דואר אלקטרוני) |
| תאריך: | 01/01/2023 |
| שעה: | 01:19:30 |
|
לא טענתי לאיומים או להפחדות, אלא לפניות חוזרות ונשנות לצרכן מעוסק, על מנת לקשור אותו לביצע עסקה למרות שהצרכן הביע את רצונו שהעוסק יחדש מכך.
ראו את חוק הגנת הצרכן - https://www.nevo.co.il/law_html/law00/70305.htm, סעיף
איסור הפעלת השפעה בלתי הוגנת
3.(ב)(4):
...(ב) בלי לגרוע מכלליות האמור בסעיף קטן (א), יראו עוסק שביצע מעשה מן המעשים המפורטים להלן, כמי שהפעיל השפעה בלתי הוגנת:
...(4) ביצע פניות חוזרות ונשנות לצרכן או לבני משפחתו כדי לקשור עסקה, אף שהביעו, במפורש או במשתמע, את רצונם כי יחדל מכך;
אם אני צודק אז הרי שמדובר בעבירה של השפעה בלתי הוגנת, ואם כך העוסק נחשף לעיצום כספי משמועתי, מאסר שנה או קנס פי שבעה מן הקנס כאמור בסעיף 61(א)(2) לחוק העונשין, התשל"ז-1977 (בחוק זה – חוק העונשין).
מה הפיצוי שמגיע לצרכן במקרה של השפעה בלתי הוגנת? |
|
|
| 25/12/2022 11:58 |
מיקי |
פניות חוזרות מבזק עסקים למרות שאין לי עסק | | מחבר: | מיקי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/12/2022 | | שעה: | 11:58:12 |
| שלום רב,
בעבר הייתי בעלת עסק והייתי מחוברת לשירות של בזק עסקים.
כבר לפני כעשור אני לא בעלת עסק, התנתקתי מהשירות שלהם והודעתי כי אינני בעלת עסק יותר.
מאז, מתקשרים אליי שוב ושוב מבזק עסקים, כשאני עונה שואלים אם אני בעלת העסק בכדי לנסות לצרף אותי שוב לשירותיהם.
בכל פעם אני חוזרת ואומרת שאין לי עסק ומבקשת כי יסירו אותי מרשימת הלקוחות הפוטנציאליים. בכל פעם נאמר לי שאין בעיה ומורידים אותי.
בשלב מסויים כבר חסמתי את מספר הטלפון ממנו הם מתקשרים, אז עכשיו הם מתקשרים ממספר אחר!
איך אפשר להיפטר מהמטרד הזה?
האם זה חוקי בכלל להמשיך להתקשר אליי לאחר שדרשתי להפסיק? | |
|
|
|
|
|
|
|
| 27/12/2022 02:19 |
עמית |
re:re:פניות חוזרות מבזק עסקים למרות שאין לי עסק | | מחבר: | עמית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/12/2022 | | שעה: | 02:19:53 |
| האם יש דרך לפעול כנגד גופים נוספים שמטרידים בהצעות שיווקיות למרות שהם התבקשו למחוק את הפרטים שלי ולהפסיק להתקשר?
האם זה לא נופל בהגדרות החוק כ"השפעה בלתי הוגנת"? מה הזכויות שמגיעות לצרכן במקרה שכזה?
השאלה נשאלת בצורה רחבה, כדי להבין איך ניתן להתמודד עם מגוון גדול של גופים מעבר לבזק בלבד.
יש גם סוכנויות ביטוח, חברות שמעוניינות לבצע לנו צקאפ פיננסי או סדר בביטוחי הבריאות או אחרים, חברות שמנסות להחזיר אותי להיות לקוח שלהן, או חברות שבכלל אני לא מכיר שטוענים שיש לה את המספר שלי ממאגר "144" (טענה שקרית בד"כ), חברות תקשורת אחרות, חברות שמשווקות הגרלות פייס ועוד שפשוט מתעלמות מבקשתינו להפסיק להטריד אותנו בצהעות שיווקיות כאלו ואחרות. לפעמים החברות טוענות שאם ברצוני להפסיק להיות מוטרד אז עלי למחוק את עצמי ממאגר 144 כדי להפסיק לקבל הצעות שיווקיות... לפעמים לא מוכנים להסיר ולפעמים מבטיחים להסיר אך לא עושות זאת וממשיכות להטריד
דרך אגב, מאגר "אל תתקשר אלי" אמור להקל על המצב בקרוב, אך שוב מדובר בעוולות שגורמים לצרכנים והשאלה היא מה הצרכנים יכולים לעשות כדי להשיג פיצוי על הטרדה וההתעלמות מבקשתם ואיזה זכויות לתבוע פיצויים החוק מקנה להם. | |
|
|
|
| 29/12/2022 16:18 |
המועצה לצרכנות |
re:re:re:פניות חוזרות מבזק עסקים למרות שאין לי עסק | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/12/2022 | | שעה: | 16:18:55 |
| עמית שלום,
דרך הפעולה היא בפנייה לרגולטור שמתעסק בנושא, הרשות להגנת הצרכן. הרשות היא זו שמפעילה את מאגר "אל תתקשר אליי" ותיתן לך הסבר בנושא: https://www.gov.il/he/service/do-not-call-me
זה לא נופל, לצערנו, בהגדרת הסעיף שקשור להשפעה בלתי הוגנת. סעיף 3(7) לחוק קובע כך: (7) איים או נקט אמצעי הפחדה כלשהו כלפי צרכן או כלפי בני משפחתו;
היכן האיום או ההפחדה? יש כאן הטרדה.
אנו לא מקלים ראש כלל במה שאתה עובר. יש לפנות בנושא גם למשרד התקשורת ואף למשטרה, במידה וזה גובל באיום או הפחדה. | |
|
|
|
| 1/1/2023 01:19 |
עמית |
re:re:re:פניות חוזרות מבזק עסקים למרות שאין לי עסק | | מחבר: | עמית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/01/2023 | | שעה: | 01:19:30 |
| לא טענתי לאיומים או להפחדות, אלא לפניות חוזרות ונשנות לצרכן מעוסק, על מנת לקשור אותו לביצע עסקה למרות שהצרכן הביע את רצונו שהעוסק יחדש מכך.
ראו את חוק הגנת הצרכן - https://www.nevo.co.il/law_html/law00/70305.htm, סעיף
איסור הפעלת השפעה בלתי הוגנת
3.(ב)(4):
...(ב) בלי לגרוע מכלליות האמור בסעיף קטן (א), יראו עוסק שביצע מעשה מן המעשים המפורטים להלן, כמי שהפעיל השפעה בלתי הוגנת:
...(4) ביצע פניות חוזרות ונשנות לצרכן או לבני משפחתו כדי לקשור עסקה, אף שהביעו, במפורש או במשתמע, את רצונם כי יחדל מכך;
אם אני צודק אז הרי שמדובר בעבירה של השפעה בלתי הוגנת, ואם כך העוסק נחשף לעיצום כספי משמועתי, מאסר שנה או קנס פי שבעה מן הקנס כאמור בסעיף 61(א)(2) לחוק העונשין, התשל"ז-1977 (בחוק זה – חוק העונשין).
מה הפיצוי שמגיע לצרכן במקרה של השפעה בלתי הוגנת? | |
|
|
|
| 2/1/2023 11:09 |
המועצה לצרכנות |
re:re:re:re:פניות חוזרות מבזק עסקים למרות שאין לי עסק | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/01/2023 | | שעה: | 11:09:46 |
| אנא קרא את הרישא של הסעיף:
"לא יעשה עוסק, במעשה או במחדל (בסעיף זה – מעשה), בכתב או בעל פה או בכל דרך אחרת, דבר העלול לפגוע ביכולתו של צרכן לקבל החלטה אם להתקשר בעסקה עמו, באופן שיש בו שלילה של חופש ההתקשרות של הצרכן או פגיעה מהותית בחופש ההתקשרות שלו (להלן – הפעלת השפעה בלתי הוגנת)."
האם שללו או פגעו מהותית בחופש ההתקשרות שלך? נדמה כי הסעיף שמור כי למקרים קיצוניים יותר.
נראה כי כוונת המחוקק היא לעסקאות ספציפיות. לדוגמא: בעל עסק מתקשר ללא הרף ומנדנד בצורה קיצונית על השלמת הליך הרשמתך.
יחד עם זאת, משפטים זה לא מתמטיקה. גם אם את טוענת לשיטתך שהצדק עמך, והסעיף שציינת נכלל בגדרי המקרה שלך, הרי שהעיצום שנקבע (אם יפתחו בכלל בהליך הפרה, ולשם כך, את צריכה לפנות לרשות להגנת הצרכן, שימצא את המקרה שלך מוצדק) והפיצוי שייגזר - הולך ישירות לאוצר המדינה.
מבחינה פרטית, את יכולה לפנות לבית המשפט לתביעות קטנות ולנסות להוכיח את הנזק שנגרם לך. | |
|
|
|