חיפוש בפורום:
חיפוש מורחב
חזרה לפורום

פידבק ושאלות בעניין מאגר אל תתקשרו אלי
מחבר:עמית (לשליחת דואר אלקטרוני)
תאריך:13/12/2022
שעה:18:08:03

דבר ראשון מה שעשיתם זו יוזמה טובה וברוכה, שבטח תעזור לשפר את המצב הקיים היום.

אני חושב שחסר בחוק הזה שני דברים חשובים מאוד שיעזרו לו להצליח.
1. צריך שתהיה אפשרות מעוגנת בחוק לצרכן שמטרידים אותו ושביקש שלא לקבל שיחות - לתבוע את מי שלא מכבד את הזכויות הצרכניות של בקשת הסרה משיווק טלפוני, עם סכום ללא הוכחת נזק בדומה לחוק הספאם. כשזה יהיה בידיים של הצרכנים שמוטרדים זה יוכל להוות גם פיצוי לצרכן שנפגע וגם אמצעי לחץ לעצירת התופעה הפסולה הזו. תנגישו את הסקציה והאפשרות לקבל פיצוי לצרכנים שנפגעים. זה מגיע להם, ובמיוחד במקרה של הפרות חוזרות ונשנות.

2. חשוב לכלול גם חברות וסוכנויות ביטוח וחברות פיננסים שמנסות למכור עניינים ביטוחיים, בדיקה פנסיונית ועוד.
הדבר כרוך בטרדה הגדולה שאלו מייצרים לכל אדם באשר הוא. מדובר בטרדה גדולה. אני מקבל המון המון שיחות שמהוות מטרד אמיתי שמטרתן להציע לי לקבלת אשראי, הלוואות, בדיקת תיק ביטוחי או תיק השקעות פנסיוני תוך בקשת הרשאה למסלקה ועוד.
אבל בנוסף החברות האלו גם נוהגות לטפל על אוכלוסיות מוחלשות ויכולים להיות בסיס להונאות וניצול אנשים שלא מבינים מספיק עם מי הם עובדים, מה המידע שהם מאשרים לו גישה אליו, למי המידע הזה מועבר, ומה שניתן לעשות עם המידע הזה שיכול להיות לא למטרה שהוא הועבר, למשל פרטי תעודת זהות עם תאריך הוצאה, צילום וכו יכולים לשמש להתחזות ולביצוע פעולות שבכלל לא קשורות לדבר שהוצג בשיחה.
13/12/2022 18:08 עמית פידבק ושאלות בעניין מאגר אל תתקשרו אלי
13/12/2022 18:08 עמית    re:פידבק ושאלות בעניין מאגר אל תתקשרו אלי
14/12/2022 15:48 המועצה לצרכנות       re:re:פידבק ושאלות בעניין מאגר אל תתקשרו אלי