| ![]() |
| ייעוץ | ||
| מחבר: | זיו (לשליחת דואר אלקטרוני) | |
| תאריך: | 02/12/2022 | |
| שעה: | 15:17:20 | |
| שלום
שני נושאים שאשמח לקבל בהם את עזרתכם: 1. אני יודע שיש חוק במדינה לפיו המחיר הנקוב לגבי מוצר מסויים, הוא המחיר הסופי כולל מע"מ. א. האם יש בתי עסק הפטורים מכך? לא מצאתי אזכור לכך בחוק. יש הרבה מאוד אתרי אינטרנט שמציגים את המחיר ללא מע"מ, מבלי לציין זאת, ורק כשמגיעים לעמוד התשלום, פתאום מתווסף המע"מ. האתרים שאני מכיר, עוסקים כולם בתחום מסויים, ואני לא מכיר אתרים בתחומים אחרים שלא רושמים את המע"מ. ב. האם זה תקין לציין שהמחיר המוצג הוא ללא מע"מ? (ראיתי שלט כזה במוסך מורשה שהייתי בו) 2. רציתי לפתוח פיקדון לחיסכון בחשבון הבנק שלי. על פניו, הריבית נראתה אטרקטיבית והיא הייתה תחת כותרת של "אחוז ריבית לפרעון". בנוסף, בפרטי ראשוניים של הפיקדון (לא תנאי הפיקדון אלא רק תנאים כלליים לפני שמגיעים לשלב ההפקדה עצמה), היה כתוב "הריבית המתואמת הינה לתקופת ההפקדה הקצרה ביותר האפשרית בפקדונות הנ"ל". ואז, כשמגיעים לתנאי הפיקדון, בשלב ההפקדה, כתוב "ריבית קבועה X% לשנה". אחדד ואדגיש שמדובר בפקדונות לתקופות קצרות, של עד 3 חודשים. בשום מקום לארוך התהליך לא רשום שהריבית היא לשנה; נהפוך הוא - כתוב שהריבית היא לתקופת ההפקדה הקצרה ביותר. אז אם תקופת ההפקדה הקצרה ביותר היא 7 ימים (אופציה שקיימת באחת התוכנית), האין הריבית צריכה להיות לתקופה זו? מדוע הגילוי הנאות (לכאורה), מופיע קר בשלב התנאים, באותיות מאוד קטנות? האם זה חוקי? זה מרגיש לי כמו הטעיה מאוד גדולה. אשמח לקבל את חוות דעתכם, יתכן שיש כאן שני קייסים לתביעות ייצוגיות. תודה מראש | ||
| 2/12/2022 15:17 | זיו |
ייעוץ |
| 11/12/2022 12:50 | המועצה לצרכנות |
re:ייעוץ |