| מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) |
| תאריך: | 17/11/2022 |
| שעה: | 14:20:25 |
|
| קודם כל תבקש שיתקן את המשקפיים. אם זה לא מסתייע - הגש תלונה באתרנו, כאמור, וננסה לעזור. |
|
|
| 28/10/2022 10:21 |
דוד |
משקפיים לא מתאימות | | מחבר: | דוד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/10/2022 | | שעה: | 10:21:01 |
| רכשתי משקפיים אצל אופטיקה פרטית.
עלה לי 2000 שח.
לאחר שבוע שימוש המשקפיים מכאיבות לי בעיניים, וכואב לי הראש - למרות שאני רואה איתם.
אני מרגיש שהאופטיקאית שלי צוחקת עלי - כל פעם אומרת לי תירוץ אחר , אחרי שהייתי 3 פעמים עם הזוג החדש אצלה כעת היא אומרת לי לחזור למשקפיים הישנות (ששם המספר פחות טוב)
השאלה שלי האם מבחינת החוק אפילו שעבר שבוע אני יכל לבטל עסקה?
מדובר בסכום לא קטן, ואני לא רוצה להמשיך עסקה עם האופטיקאית הזו - לדעתי היא לא הגונה ויחס מזלזל
מה אני יכל לעשות כדי לבטל עסקה | |
|
|
|
| 30/10/2022 16:13 |
המועצה לצרכנות |
re:משקפיים לא מתאימות | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/10/2022 | | שעה: | 16:13:13 |
| דוד שלום,
משקפיים מסווגים כעסקה בהזמנה מיוחדת, דהיינו לפי מידות ודרישות מיוחדות שהותאמו עבורך.
האם מדובר כאן, לשיטתך, בפגם מובנה שנמצא במוצר מלכתחילה? האם יש לך, למשל, חוו"ד של אופטיקאי בעניין? | |
|
|
|
| 3/11/2022 23:09 |
דוד |
re:re:משקפיים לא מתאימות | | מחבר: | דוד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/11/2022 | | שעה: | 23:09:30 |
| א. מה זה אומר אם זה מוצר בהתאמה אישית?
ב. נניח ואביא חוות דעת של אופטיקאי אחר שיש משהוא לא מתאים במשקפיים - האם אני יכל לדרוש *ביטול עסקה* או שהאופטיקאית תוכל להציע תיקון?
יש לציין, אני לא סומך עליה, היא כבר אמרה שהמשקפיים בדיוק לפי המספר שצריך להיות - אבל אני בטוח ב1000% שמשהוא לא מתאים.
אני לא סומך עליה, ובשבילי זה טורח אדיר ליסוע רחוק אליה כל פעם בשביל להביא לה משקפיים או לקבל אותם
בבקשה תמליצלו לי מה לעשות - אני כלכך רוצה לבטל את העסקה ולקבל את הכסף - עברו כבר שבועיים מהעסקה! | |
|
|
|
| 10/11/2022 07:37 |
המועצה לצרכנות |
re:re:משקפיים לא מתאימות | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/11/2022 | | שעה: | 07:37:11 |
| א. מוצר בהזמנה אישית = מוצר שאינו סטנדרטי ואינו נמצא בקטלוג, לפי מידות או דרישות מיוחדות שהותאמו במיוחד עבורך, כפי שכתבנו מעלה. מוצר זה מוחרג מזכות הביטול.
ב. אם תצליח להוכיח אי התאמה וגם אולי הטעיה על טיב המוצר, תוכל לדרוש ביטול עסקה. אם תיענה בסירוב, תוכל להגיש תביעה בצירוף חוות הדעת לבית המשפט. | |
|
|
|
| 10/11/2022 18:16 |
דוד |
re:re:re:משקפיים לא מתאימות | | מחבר: | דוד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/11/2022 | | שעה: | 18:16:41 |
| הלכתי לאופטיקה *אחרת* עם המשקפיים.(שילמתי 350 שקל בשבילו)
האופטיקאי בדק אותם ומצא שיש הבדל באחד הפרמטרים של אחת העדשות לבין המרשם בפועל (הבדל שכנראה גורם לי לאי נוחות)
עם זאת, אני מבין שגם אם האופטיקאית שלי תציע "להחליף את העדשה הפגומה"
אני *יכל לסרב* ולדרוש ביטול עסקה (בנוסף להטעייה - כי נאמר לי שהמשקפיים נבדקו כמה פעמים)
אם אתעלם כרגע מהתעיה,
מדוע אני יכל לסרב? הרי לכרואה היא תתעקש שהיא יכולה "לתקן" את העדשה הלא מתאימה (שיקול שישמע לגיטימי , אבל אישית בגלל הסגל וכל הטרטורים שלי בגללה אני לא רוצה לחזור אליה - באמת יש אי התאמה בעדשה למרשם שלי וזו לא "בעיית הסתגלות")
מה אני צריך לעשות במידה והוא יסרב לביטול עסקה?
האם אתם שולחים לו מכתב? או שאנ יצריך לשלוח?
אני לא רוצה להגיע לבית משפט.
תודה רבה על העזרה
| |
|
|
|
| 14/11/2022 09:41 |
המועצה לצרכנות |
re:re:re:משקפיים לא מתאימות | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/11/2022 | | שעה: | 09:41:34 |
| | אם בית העסק יסכים לתקן/להחליף את העדשה ואתה לא תסכים, הרי שסירבת להקטין את הנזק, ובית המשפט יhקח זאת בחשבון, בבואך להגיש תלונה/שוב, אם לא יסתדר ביניכם - אנא הגש ראשית תלונה באתרנו וננסה לעזור ע"י שליחת מכתב אליהם. | |
|
|
|
| 14/11/2022 13:45 |
דוד |
re:re:re:re:משקפיים לא מתאימות | | מחבר: | דוד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/11/2022 | | שעה: | 13:45:53 |
| מבין.
זה שיקול קשה מאוד בשבילי ואני עדיין מתלבט מה לומר לו בשיחה.
מצד אחד אני לא רוצה להמשיך אצלו בגלל שכשהתלוננתי על כאבים הוא תרץ את זה כ"קושי הסתגלות", בנוסף שהוא טען שבדק אותי והמשקפיים והכל לפי המרשם.
ואני הייתי צריך ללכת לאופטיקאי אחר שיאמר שזה לא קושי הסתגלות אלא חוסר התאמה. כבר הייתי אצלו 3 פעמים.
מצד שני, מבחינת בית המשפט אני צריך לקבל הצעה של בית העסק לתיקון המוצר? - אפילו בהתחשב שקבלתי שירות *לא מקצועי* ואולי אפילו "מטעה"?
מה אתם ממליצים לי לעשות? אמנם אם הוא יסכים "לתקן" את העדשה אצטרך להגיע אליו עוד לפחות פעמיים (מסירת משקפיים , ולקחית משקפיים מוכנות)
יכל להיות שאז הכל יפתר ויבא על מקומו.
אבל למוד נסיון - יכל להיות גם שלא.
ואז אצטרך להטרטר שוב אצל אופטיקאי אחר ולשלם כסף כדי לפענח מה לא טוב במשקפיים - כפי שאתם מבינים זה כאב ראש עצום ולכן הייתי רוצה לבטל עסקה לחלוטין.
אבל שוב, יש כאן גם את הפן המשפטי/חוקי - ואני מרגיש ש"אין לך ברירה" אלא לקוות שהוא יציע תיקון - ולקבל זאת למרות הקשיים.
מה דעתכם?
תודה רבה על העזרה | |
|
|
|
|
|