חיפוש בפורום:
חיפוש מורחב
חזרה לפורום

חברת אקסלוט דוקשת כסף עבור חבילה
מחבר:משה אלטר (לשליחת דואר אלקטרוני)
תאריך:21/10/2022
שעה:10:00:23

שלום,
הזמנתי מוצר באליאספר. לאחר זמן המתנה מקסימלי הסטטוס של ההזמנה הפך ל"הסתיים" כאשר לא קיבלתי את המוצר. לאחר בירור מול אליאקספרס התברר שהחבילה עוכבה במכס.
אחרי חיפוש באתר מכס התברר שנדרש אישור חד פעמי לאבוא המוצר ממשרד התקשורת. ישר הגשתי בבקשה ותוך כמה ימים קיבלתי את האישור.
אחרי חיפוש באתרים של חברות שילוח בארץ גיליתי שהחבילה נמצאות בחברת אקסלוט. פניתי לחברת אקסלוט, מסרתי את כל הפרטים כולל אישור חתום ממשרד התקשורת וביקשתי לשחרר את החבילה. מחברת אקסלוט נענה לי שהחבילה הגיע לארץ חודשיים קודם לפנייה שלי. ושלאחר עיכוב החבילה נשלחה למספר הנייד שלי הודעת SMS עם פרטים על עיכוב החבילה. ומכיוון שלא פניתי אליהם תוך 45 ימים החבילה הועברה למחסן מיוחד של סכורה בלתי נדרשת ושיחרור משם עולה 250 ש"ח + מחיר החסנה (שזה כמעט פי 5 ממחיר החבילה).
העניין הוא שלא קיבלתי את הודעת ה SMS. בדקתי גם את תיקיית ספאם. גם לא החלפתי טלפון בשנתיים האחרונות. וכן יש לי הודעות אחרות מחברת אקסלוט על חבילות אחרות שהזמנתי מחו"ל והן מועברות על ידי חברת אקסלוט.
למעשה ברגע שנודע לי על עיכוב החבילה פעלתי כחוק - איתרתי את החבילה בארץ ואת סיבת העיכוב, הגשתי בקשה וקיבלתי אישור רלוונטי ואז פניתי אל החברת שילוח.
אבל חברת אקסלוט עומדת על שלה - טוענים שעובדה שההודעה נשלחה אל המספר הנייד שלי זה מספיק ושזאת בעיה שלי שלא פניתי אליהם בזמן.
זה ממש שיטת המצליח. להגיד ללקוח שההודעה נשלחה. לא לבדוק האם היא התקבלה והאם הלקוח מודה למצב החבילה שלו. ואז להרוויח או מעמלה מיותרת או ממחירת המוצר.
שאלה: האם יש חוק או פסק דין שאומר ששליחת הודעת SMS מייבא אישור מסירה? או להפך ששליחת הודעת SMS לא מייבא אישור מסירה?
תודה רבה מראש
21/10/2022 10:00 משה אלטר חברת אקסלוט דוקשת כסף עבור חבילה
27/10/2022 00:20 משה אלטר    re:חברת אקסלוט דוקשת כסף עבור חבילה
27/10/2022 11:33 המועצה לצרכנות    re:חברת אקסלוט דוקשת כסף עבור חבילה
7/11/2022 15:23 משה אלטר       re:re:חברת אקסלוט דוקשת כסף עבור חבילה