חיפוש בפורום:
חיפוש מורחב
חזרה לפורום

חסר רכיב WIFI ו BT במחשב
מחבר:GABi (לשליחת דואר אלקטרוני)
תאריך:01/09/2022
שעה:23:01:05

היי
לפני כחודשיים קניתי מחשב נייח בחנות אינטרנטית בישראל.
בדף המכירה בתיאור המוצר צויין שיש WIFI לאינטרנט אלחוטי.
עד לפני שבועיים התחברתי לאינטרנט בכבל רשת ולכן לא גיליתי שאין רכיב כזה במחשב.
כשפניתי לחנות, נאמר לי לפנות למעבדת היבואן כי צריך לעדכן דרייברים על מנת להשתמש בWIFI.
יצרתי קשר עם מעבדת היבואן, הטכנאי השטלט על המחשב ובדק ואמר שלא קיים במחשב הזה רכיב WIFI ולא יעזור כל עדכון דרייבר.
ביקשתי ממנו שישלח לי במייל אישור שהוא בדק ונמצא כי אין רכיב WIFI, במקביל הוא נתן לי את המק"ט של הרכיב (FRU 5W10V25774 - Intel Wifi AX201 card) שהיה אמור להיות מותקן על גבי הלוח אם של המחשב. מבדיקה באינטרנט מדובר ברכיב שתומך בתקן AX (WIFI 6) ובחיבור BLUETOOTH בתקן 5.
פניתי לחנות עם הממצאים ונאמר לי שהם מוכנים לשלוח לי דונגל WIFI - כרטיס שמחובר ליציאת USB במחשב בצורה חיצונית ואינו כולל BLUETOOTH וספק אם בכלל תומך בתקן AX.
אמרתי לנציג שאיני מעוניין בדונגל שהוא מציע, ושאני רוצה שיתקין לי את הרכיב המקורי שהיה אמור להימצא במחשב, הוא אמר שאין לו את הרכיב הזה אז הצעתי לו שיספק לי כרטיס רשת משולב WIFI ו BLUETOOTH פנימי שמתחבר ישירות ללוח אם ונסתר בתוך מארז המחשב ובעל אותם תכונות של הרכיב שהיה אמור להימצא במחשב.את הרכיב החלופי ניתן להשיג בKSP בכמה מאות שקלים. הנציג לא הסכים להצעה שלי ואמר שיש לו רק דונגל WIFI חיצוני שהציע בהתחלה.
אמרתי לו שאני לא מסכים ושיעשה מאמץ לארגן לי רכיב נסתר בתוך מארז המחשב בעל אותם תכונות של הרכיב המקורי. מאז אין מענה לפניותיי ואני זוכה להתעלמות מוחלטת.
מה אני יכול לעשות בנידון על מנת שיספק לי את הרכיב המקורי או רכיב פנימי בעל אותם תכונות?
האם אפשרי לבטל עסקה לאחר כמה חודשים על דבר כזה?

תודה רבה
גבי
1/9/2022 23:01 GABi חסר רכיב WIFI ו BT במחשב
5/9/2022 10:58 המועצה לצרכנות    re:חסר רכיב WIFI ו BT במחשב
5/9/2022 10:58 המועצה לצרכנות    re:חסר רכיב WIFI ו BT במחשב