חיפוש בפורום:
חיפוש מורחב
חזרה לפורום

מזוודה אבודה ללא מענה מחברת תעופה
מחבר:רון (לשליחת דואר אלקטרוני)
תאריך:31/08/2022
שעה:19:11:03

שלום רב,

מדובר בטיסת לופטהנזה עם קונקשן בתחילת החודש. כבר בשדה היעד התקבלה הודעה מחברת התעופה על עיכוב באספקת המזוודה. מאז עברו כ-4 שבועות, אין עדכון על המזוודה וחברת התעופה מחקה את הדיווח שלי מהמערכת. במהלך השהות בחו״ל נאצלתי לרכוש ציוד רב, וגם לאחר החזרה לישראל אני ממשיך לרכוש ציוד נוסף. חברת הביטוח דרכה ביטחתי כבודה לא מוכנים לשלם החזר על ההוצאות שבוצעו בחו״ל ללא טופס PIR מחברת התעופה, וגם ההחזר מוגבל לסכום שלא קרוב לכסות את ההוצאות בחו״ל ובארץ (במידה והמזוודה תוחזר). בנוסף, הביטוח מכסה רק הוצאות מ-60 השעות הראשונות לאחר הנחיתה ביעד.
לחברת התעופה אין מענה טלפוני בישראל בנושאי כבודה, שלחתי אליהם מספר פניות באתר, כבר ביום הראשון למקרה, במטרה לקבל אישור על איחור/איבוד כבודה כדי שאוכל לתבוע את הביטוח, אך הם לא מספקים את הדיווח.

מספר שאלות:
1.האם הדרישה מחברת הביטוח לגיטימית? הם דורשים אישור מחברת התעופה שלא מגיבה לי ובינתיים אני ממשיך לרכוש תחליפים למרות ששילמתי על הביטוח
2. האם ההגבלה ל-60 שעות ראשונות לגיטימית מצד חבאת הביטוח? הרי גם אם המזוודה תחזור כבר עברו 4 שבועות ומדובר על צורך ברכישת מגוון ציוד אישי
3. האם חברת התעופה מחויבת לענות תוך פרק זמן מסוים, והאם אפשר להחשיב את המזוודה כאבודה אחרי פרק זמן כלשהו ללא אישור חברת התעופה על האובדן?
4. האם במקרה הנ״ל אוכל לדרוש פיצוי על עוגמת נפש מעבר לפיצוי על תכולת המזוודה?

תודה רבה
31/8/2022 19:11 רון מזוודה אבודה ללא מענה מחברת תעופה
5/9/2022 10:14 המועצה לצרכנות    re:מזוודה אבודה ללא מענה מחברת תעופה
7/9/2022 09:49 רון       re:re:מזוודה אבודה ללא מענה מחברת תעופה
8/9/2022 17:44 המועצה לצרכנות          re:re:מזוודה אבודה ללא מענה מחברת תעופה