| ![]() |
| מחשב DELL שנקנה בחו"ל והאחריות הועברה לישראל | ||
| מחבר: | אבישי (לשליחת דואר אלקטרוני) | |
| תאריך: | 31/08/2022 | |
| שעה: | 10:28:16 | |
| רכשתי לפני כשנתיים מחשב נייד מחברת DELL בארה"ב, המחשב מגיע עם אחריות לשלוש שנים, האחריות מצומדת למחשב והשירות ניתן בכל העולם.
יחד עם זאת אם מקום המגורים הקבוע הוא לא במקום שהמחשב נרכש, החברה מבקשת לבצע העברת מיקום מסודרת דרך אתר החברה וכך עשיתי. - באותו אופן לו המחשב היה נרכש בארץ והייתי עובר להתגורר בארה"ב הייתי מתבקש לבצע את אותה הפעולה- המחשב התחיל לעשות בעיות מרגע שהתחלתי להשתמש בו. ונציגות DELL ישראל ביצעה מספר ניסיונות לתקנו אך ללא הצלחה. למעשה כבר הוחלפו במחשב כל המכללולים שניתן להחליף המחשב פורמט במלים אחרות אין צעד שניתן לנקוט במסגרת נסיונות תיקון שלא נוסה, אך המחשב עדיין לא תקין. במקרה כזה נהוג להחליף את כל המחשב וכך היו עושים לו רכשתי את המחשב בארץ. דה פקטו מבחינת עלות, אם מחשיבים את החלקים ביקורי הטכנאי וכו' סביר שההוצאה על התיקונים עברה כבר מזמן את העלות הכוללת של המחשב. אולם נאמר לי ע"י DELL ישראל שכיוון שמחשב נרכש בחו"ל אין הם מאפשרים את החלפת המחשב. ב DELL ארה"ב נאמר לי שכיוון שהמחשב "הועבר לישראל" אין הם יכולים להתערב לסניף הישראלי. ב DELL ישראל נאמר לי שהם מוכנים להמשיך ולתקן את המחשב ככל שיידרש...במילים אחרות הם יכולים להמשיך בנסיונות כושלים לתקן את המחשב עד שתיגמר תקופת האחריות ובכל הזמן הזה אני ללא מחשב למעשה. אני מוצא עצמי ללא פתרון וללא גוף שייקח אחריות. לא ברור לי מה זכויותי. לא ברור לי האם אני יכול לתבוע את DELL ארה"ב בארץ או שאני יכול לתבוע את DELL ישראל כנושאי אחריות וכנציגי DELL העולמית? | ||
| 31/8/2022 10:28 | אבישי |
מחשב DELL שנקנה בחו"ל והאחריות הועברה לישראל |
| 31/8/2022 18:09 | המועצה לצרכנות |
re:מחשב DELL שנקנה בחו''ל והאחריות הועברה לישראל |