חיפוש בפורום:
חיפוש מורחב
חזרה לפורום

אי פירוט משך אחריות בקבלה ובעמוד הרכישה באתר
מחבר:דור (לשליחת דואר אלקטרוני)
תאריך:23/08/2022
שעה:10:38:39

שלום רב,
רכשתי טלוויזיה בחנות, ובזמן הרכישה ניתנה על הטלווזיה אחריות ל-24 חודשים. הטלווזיה התקלקלה ובבואי לבקש להשתמש באחריות, הסתכלתי בקבלה ושמתי לב שמשך האחריות כלל אינו מפורט. פניתי לעמוד אישור הרכישה שלי באתר וגם שם אין אזכור למשך האחריות כלל. התקשרתי לחנות וביקשתי לקבל קבלה מקורית המפרטת את כל מרכיבי הרכישה (המוצר, האחריות, תנאי המשלוח). החנות לא מעבירה לי מסמך שכזה, וטוענת שהאחריות היא ל-12 חודשים (על אף שאחד הנציגים הודה בפניי שייתכן ובעבר הייתה אחריות של 24 חודשים). כשביקשתי מסמך כלשהו שמאשר שבעסקה הספציפית שלי כתוב שהאחריות היא ל-12 חודשים, לא סיפקו לי כזה, וכפי הנראה אין ברשותם שום מסמך שמתעד את משך האחריות אותה רכשתי. מהצלבה של מקורות שונים באינטרנט אני רואה פרסומים של אתרים מתווכים שאכן בתקופת הרכישה שלי ניתנה אחריות של 24 חודשים, וכמו כן נתקלתי בביקורת של אדם שמספר סיפור כמעט זהה לשלי לגבי אוֹתו המוצר והאחריות באותה תקופת זמן. נראה לי כאילו לכאורה יש כאן טכניקה שמטרתה להתחמק ממימוש האחריות בדיעבד, אך מכיוון ולא סופק לי שום מסמך שמעיד על משך האחריות, אין לי איך להוכיח מה היה בזמן הרכישה שלי. אודה לכם אם תוכלו לעזור לי להבין מה הכלים העומדים לרשותי במצב כזה, אם בכלל יש לי מה לעשות בנידון. תודה רבה על עזרתכם.
23/8/2022 10:38 דור אי פירוט משך אחריות בקבלה ובעמוד הרכישה באתר
24/8/2022 09:20 המועצה לצרכנות    re:אי פירוט משך אחריות בקבלה ובעמוד הרכישה באתר