| מחבר: | חיים (לשליחת דואר אלקטרוני) |
| תאריך: | 21/08/2022 |
| שעה: | 18:49:48 |
|
שלום רב, מבקש לדעת, האם לגופים גדולים, כמו קופת חולים למשל, יש חובת הנגשה של מספרי טלפון ו/או מייל, מעבר לפניות הציבור? הסיבה היא שבפניה שלי אליהם, הם מסרבים/נמנעים/חוששים/לא רוצים לתת לי מייל/טלפון/שם של גורם כלשהו בקופת החולים, אליו אוכל להפנות תלונתי, ומנקודה זו ואילך יוכל להיות דו שיח או התכתבות ממוקדת.האם זו לא חובתם לפרסם יותר ממייל וטלפון יחידי? אודה לתשובתכם.
חיים |
|
|
| 21/8/2022 18:49 |
חיים |
קשר חברות - לקוח | | מחבר: | חיים (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/08/2022 | | שעה: | 18:49:48 |
| שלום רב, מבקש לדעת, האם לגופים גדולים, כמו קופת חולים למשל, יש חובת הנגשה של מספרי טלפון ו/או מייל, מעבר לפניות הציבור? הסיבה היא שבפניה שלי אליהם, הם מסרבים/נמנעים/חוששים/לא רוצים לתת לי מייל/טלפון/שם של גורם כלשהו בקופת החולים, אליו אוכל להפנות תלונתי, ומנקודה זו ואילך יוכל להיות דו שיח או התכתבות ממוקדת.האם זו לא חובתם לפרסם יותר ממייל וטלפון יחידי? אודה לתשובתכם.
חיים | |
|
|
|
| 22/8/2022 15:45 |
המועצה לצרכנות |
re:קשר חברות - לקוח | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/08/2022 | | שעה: | 15:45:57 |
| חיים שלום,
הכוונה היא לפונקציונר מסוים בקופת החולים? נשמח שתפרט יותר על המקרה הספציפי שלך (מבלי להיכנס לפרטים רפואיים כמובן). | |
|
|
|
| 24/8/2022 23:31 |
חיים |
re:re:קשר חברות - לקוח | | מחבר: | חיים (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/08/2022 | | שעה: | 23:31:39 |
| שלום, כן, הכוונה לפונקציונר כלשהוא בקופת חולים כללית. הנושא שלי הוא לא בתחום הרפואי אלא בתחום הכספי - הורדה מחשבון לקוח שיש לו הרשאה לחיוב, אבל כספים שלא היו אמורים לרדת (ממש לא בהסכמתו ואישורו). אין לי בעיה לפרט, אבל לא אעשה זאת כאן. באתר כללית אין שום טלפון או מייל, לבד מפניות הציבור. זה לדעתי מתאים לפניה ראשונית, ולא לברור/תלונה בהליך מתמשך. אין למי לפנות, אין את מי לשאול. לא מוכנים לתת לי שם או מייל או טלפון, של אף גורם בקופה. כאילו אין אנשים במערכת. רק פניותץ הציבור! נראה לי לא תקין, בטח לא שרותי, ואולי אפילו לא חוקי. אגב, בניסיונות שלי להתקשר, גם לא עונים.... אשמח להרחיב בשיחה אם יעניין אתכם. תודה, חיים (0542444857).
| |
|
|
|
| 25/8/2022 11:54 |
משה |
re:קשר חברות - לקוח | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/08/2022 | | שעה: | 11:54:25 |
| https://www.nevo.co.il/law_html/law01/501_921.htm
(1) מנהל גוף ציבורי רשאי להחליט, מטעמים מיוחדים שיירשמו, שפרסום כאמור בסעיף קטן (א) לא יחול לגבי הגוף הציבורי או יחידה בו, אם סבר שפרסום כאמור עלול לפגוע פגיעה של ממש ברמת השירות הניתנת לציבור, או שיש חשש לשלומו של עובד הגוף הציבורי; החלטה כאמור תפורסם באתר האינטרנט של הגוף הציבורי ואינה טעונה פרסום ברשומות;
(2) לא תחול חובה לפרסם דרכי התקשרות עם עובד גוף ציבורי שאופי עבודתו הוא קבלת קהל או טיפול שאינו מתמשך בפניות, ובמקום זה יפורסמו דרכי ההתקשרות עם מנהל הגוף הציבורי, ואם יש עובדים המטפלים באופן מתמשך בפניות – גם דרכי ההתקשרות עם עובדים כאמור, כפי שקבע מנהל הגוף הציבורי לעניין פסקה זו. | |
|
|
|
| 26/8/2022 14:11 |
חיים |
re:re:קשר חברות - לקוח | | מחבר: | חיים (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/08/2022 | | שעה: | 14:11:03 |
| | תודה משה על החומר שהצגת כאן. אם כי שאלתי מתייחסת לטיפול מתמשך, ולכן נראה לי שחובה לקשר את הלקוח עם גורם כלשהו, שעוסק בתלונתו ולא להשאירו מול פניות מיבור כפי שכן מקובל בפניה ראשונה. כך על פי דעתי כמובן. | |
|
|
|
| 28/8/2022 10:13 |
משה |
re:re:קשר חברות - לקוח | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/08/2022 | | שעה: | 10:13:53 |
| | אתה רוצה שייתנו לך שירות כפי שאתה רוצה, ולא בטוח שזה אפשרי. לא רואה הבדל אם נציג ספציפי שולח לך ישירות הודעה, או שהוא שולח את ההודעה דרך פניות הציבור. בסופו של דבר זכותך לתבוע כל מי שאתה רוצה אם אתה לא מרוצה. | |
|
|
|
| 29/8/2022 14:35 |
המועצה לצרכנות |
re:re:re:קשר חברות - לקוח | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/08/2022 | | שעה: | 14:35:31 |
| משה, על פניו, אתה צודק.
יחד עם זאת, הם צריכים לנמק "מטעמים מיוחדים שיירשמו" וגם לרשום זאת באתר שלהם. אנו מניחים שהם לא עשו זאת.
בכל אופן, על הצרכן לפנות לרגולטור, משרד הבריאות, ולקבול על כך באמצעים הבאים:
מוקד השירות הטלפוני*5400
כתובתרחוב ירמיהו 39, ירושלים 9446724
דואר אלקטרוניCall.Habriut@MOH.HEALTH.GOV.IL
טלפון08-6241010
פקס02-5655969
מענה טלפוניכל ימות השבוע, 24 שעות ביממה
שפות מענהעברית, ערבית, רוסית, אנגלית וצרפתית
מוקד שירות ומידע ארצי קול הבריאות 5400*
מומלץ גם לפנות לערוצים האחרים (כגון פייסבוק) של הגוף הספציפי על מנת לזרז את הטיפול. | |
|
|
|