חיפוש בפורום:
חיפוש מורחב
חזרה לפורום

הפקת אסמכתא מפורטת לפריטים שהוחזרו
מחבר:אורית (לשליחת דואר אלקטרוני)
תאריך:28/07/2022
שעה:14:08:08

החזרתי בחנות רנואר בגדים שרכשתי באתר.
בעבר, בכל החזרה, הייתה המוכרת בקופה מוסרת לי אסמכתא "זכאות להחזר כספי", המפרטת את סכום ההחזר ורשימה מפורטת ומדויקת של כל הפריטים שהוחזרו - קוד הפריט, שמו ומחירו.
הפעם להפתעתי הרבה, נמסר לי רק פתק "תגוביינא", שלא כתוב בו דבר פרט למועד ההחזרה, אפילו לא מספר הפריטים שהוחזרו. המוכרת בקופה אמרה ששינו את שיטת ההחזרות, ושלצורך המעקב ובדיקת ההחזר שאקבל אכתוב לעצמי אילו פריטים החזרתי. עשיתי כדבריה.
ההחזר שקיבלתי לכרטיס האשראי היה קטן משמעותית מזה המגיע לי. פניתי לחברה והתברר שרשומים אצלם מספר פריטים קטן בהרבה מזה שהחזרתי בפועל.
רנואר לא מוכנים להשלים את ההחזר בהסתמך על הרישום שאני ערכתי בטענה שאין לי הוכחה לפריטים שהוחזרו.
אבל זו בדיוק הטענה שלי: לא יכולה להיות בידי הוכחה להחזרת פריטים אלא כזאת שהחברה ממציאה ללקוח בזמן אמת, בעת החזרת הפריטים - רשימה מפורטת ומדויקת של הפריטים שהוחזרו, שתשמש אסמכתא להחזרתם ולכל צורך בבירור עתידי. אני טוענת שהעוסק מחויב למסור לצרכן אסמכתא בצורת רשימה מפורטת ומדויקת של פריטים המוחזרים לו, כי זו זכותו של הצרכן לקבל אסמכתא כזו ואם רנואר לא פעלו כך, עליהם לשאת באחריות. אם העוסק אינו מוסר לצרכן אסמכתא כזו, הוא אינו יכול להישמע בטענה שאינו יכול לאמת את טענתו של הצרכן כי החזיר פריטים נוספים שמגיע לו החזר נוסף בגינם. אם הצרכן תיעד בזמן אמת את הפריטים שהחזיר, ומשעה שהעוסק לא טרח לערוך רשימה כזו בזמן אמת במעמד ההחזרה בעצמו, עליו להסתמך על התיעוד שערך הצרכן ולקבל את טענתו.
אבקש עמדתכם בסוגיה זו.
28/7/2022 14:08 אורית הפקת אסמכתא מפורטת לפריטים שהוחזרו
1/8/2022 11:57 המועצה לצרכנות    re:הפקת אסמכתא מפורטת לפריטים שהוחזרו
14/8/2022 12:57 אורית סנדלר       re:re:הפקת אסמכתא מפורטת לפריטים שהוחזרו
15/8/2022 12:08 המועצה לצרכנות          re:re:הפקת אסמכתא מפורטת לפריטים שהוחזרו
24/8/2022 21:41 אורית             re:re:re:הפקת אסמכתא מפורטת לפריטים שהוחזרו
29/8/2022 12:36 המועצה לצרכנות                re:re:re:הפקת אסמכתא מפורטת לפריטים שהוחזרו
1/9/2022 13:24 אורית                   re:re:re:re:הפקת אסמכתא מפורטת לפריטים שהוחזרו
5/9/2022 10:33 המועצה לצרכנות                      re:re:re:re:הפקת אסמכתא מפורטת לפריטים שהוחזרו