| מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) |
| תאריך: | 21/07/2022 |
| שעה: | 07:47:20 |
|
| לדעתי, מספיקים 5 מקרים כדי להוכיח לשופט שהעסק עובר על החוק באופן די קבוע. לא רואה צורך "לשחוט" עסק ולא רואה שופט שייתן יד לכך, אלא רק ללמד את בעל העסק לקח. |
|
|
| 14/7/2022 10:08 |
נתנאל |
חוק הפיקדון לגבי תביעה על כל סירוב גם באותו יום? | | מחבר: | נתנאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/07/2022 | | שעה: | 10:08:10 |
| ציטוט מהאתר הנוכחי: "בית המשפט רשאי לפסוק לטובת הצרכן פיצוי ללא הוכחת נזק בסכום של עד 1,800 ₪ על כל סירוב (אף אם מדובר במספר מקרי סירוב לאותו צרכן במהלך אותו יום עסקים)"
מה זה בדיוק אומר?
1. אם הלכתי לחנות וסירבו לי(ויש לי הסרטה והוכחות על כל מה שדרוש לפי החוק), יצאתי מהחנות, חזרתי לאותה חנות אחרי שעה והלכתי למוכר אחר(או גם אותו מוכר) בחנות ושוב סירב לי ויש לי הוכחה. השאלה האם אני רשאי להגיש 2 תביעות על 1800 על אותו החנות מ 2 סירובים באותו יום או שאוכל להגיש רק תביעה 1?
אם התשובה על השאלה לעיל היא רק תביעה 1 אז יש לי שאלה נוספת:
אם יש לי 2 סירובים באותה החנות משני ימים שונים? האם אוכל להגיש 2 תביעות על 1800? או שאהיה חייב להסתפק בתביעה 1 ורק אחרי שאסיים עם התביעה הזאת אני יכול שוב להיכנס לחנות ואם סרבו אוכל לטבוע שוב? | |
|
|
|
|
|
|
|
| 17/7/2022 12:28 |
נתנאל |
re:re:חוק הפיקדון לגבי תביעה על כל סירוב גם באותו יום? | | מחבר: | נתנאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/07/2022 | | שעה: | 12:28:01 |
| | לא בדיוק הבנתי אותך. אתה אומר שאם היה לי 2 סירובים גם באותו יום עם אותו המוכר בהפרש של שעה ויש הוכחה בהסרטה שדיברתי על העניין שזה הפעם השניה שאני פה ומסרבים לי אני יוכל להגיש תביעה על 3600 וכאילו פעמיים 1800? ואם סירב לי 3 פעמים באותו יום עם כל ההוכחות הדרושות אוכל לתבוע על 5400? מה התכוונתה שאמרתה 3600 ומעלה בדגש על ה "ומעלה"? תודה רבה לך על העזרה | |
|
|
|
|
|
|
|
| 20/7/2022 15:47 |
שמוליק |
re:re:re:חוק הפיקדון לגבי תביעה על כל סירוב גם באותו יום? | | מחבר: | שמוליק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/07/2022 | | שעה: | 15:47:39 |
| | משה היקר, תודה על התשובה, אני גם כן באותו נושא ורציתי לדעת למה אין אתה רואה טעם להגיש תביעה על מעל 5 מקרים? אני מכיר חנות, שכמעט כל פעם שאני בא, אומרים לי תבוא בשעות נוספות, והקלטתי בוידאו מעל 5 מקרים, וכן על זו הדרך אני יכול להסריט עוד 20 מקרים. וגם בחנות שבו המכונה תקולה הרבה, אזי היא תקולה כמעט כל יום למספר שעות לפחות, והם מסרבים לרוב לקחת בקבוקים ידנית, אם כי מדי פעם מתרצים ולוקחים ידנית, והגם שם אפשר להסריט מעל 10 מקרים כאלה. אשמח לדעת למה אתה מקביל את התביעה ל5 מקרים כאשר זה כרוני אצלם, וגם לא הבנתי מה כתבת לגבי שיחה עם העובדים כדי להראות שיש כמה מקרים, מה הטעם בזה כאשר יש הסרטה בוידאו? בתודה מראש, שמוליק | |
|
|
|
|
|
| 21/7/2022 19:46 |
שמוליק |
re:re:re:re:חוק הפיקדון לגבי תביעה על כל סירוב גם באותו יום? | | מחבר: | שמוליק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/07/2022 | | שעה: | 19:46:43 |
| | משה, אני מבין את הדברים שלך, אבל אינני מבין למה לא "לשחוט" רשת גדולה ולהגיש תביעה על 36 אלף, על 20 מקרים, כאשר, א' זו רשת גדולה שלמשל, במוצהר, כבר שנים, מסכימה לקחת בקבוקים רק שעתיים ביום ? מה גם, איך זה מסתדר עם לשון החוק שאפשר להגיד על כמה פעמים של הפרה באותו היום עצמו? הרי אם אתה גר בסביבת מקום, אתה עשוי לבוא במהלך היום גם 3 פעמים, ואם הדבר חוזר על עצמו בכמה וכמה מועדים, אני מניעה שתגיע לתיעוד של עשרות סירובים. האם לדעתך, אין החוק בנוי כך שבעצם יהיה אפשר להגיד על עשרות פעמים, במיוחד כשהבעיה חוזרת על עצמה במהלך שנים, במקרה שלי, גם כאשר מתקשרים לסניף ומעלים את הבעיה של החזר בקבוקים, יש סניף שהקופאית הראשית אומרת בפרוש בטלפון, שהם לוקחים בקבוקים רק בין 2 ל 4 וזהו. האם למשל סניף כזה לא ראיו להגיד על עשרות סירובים ועד לגבול של תביעה קטנה? כמובן כאשר הכל מתועד בוידאו בצורה ראויה . בתודה מראש, שמוליק | |
|
|
|
| 23/7/2022 07:50 |
משה |
re:re:re:re:חוק הפיקדון לגבי תביעה על כל סירוב גם באותו יום? | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/07/2022 | | שעה: | 07:50:55 |
| | רוצה? תגיש יותר מ-5 מקרים וזאת בהנחה הגיונית שלא תקבל על כל מקרה 1800 ש"ח על פי החוק. רק תזכור שלבקש אפשר הכל, לקבל משופט זה משהו אחר. בחוק הגנת הצרכן אפשר לקבל פיצוי לדוגמה כמו במקרה הזה של עד 10000, ולא נראה לי שתקבל יותר מזה, למרות שאין בחוק הזה הגבלה. תעשה כרצונך. שופט לא חושב רק על צד אחד. הקלטה על איסוף בין 2 ל-4 נראית יופי בתנאי שאתה מבדיל בהקלטות בין כל מקרה ומקרה כפי שכתבתי קודם ("אמרת אתמול ש...", "אבל אתם עוברים על החוק", "התקשרתי גם בבוקר וסירבתם", "התקשרתי גם ביום X, היום יום Y"). | |
|
|
|
| 24/7/2022 05:25 |
שמוליק |
re:re:re:re:re:חוק הפיקדון לגבי תביעה על כל סירוב גם באותו יום? | | מחבר: | שמוליק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/07/2022 | | שעה: | 05:25:46 |
| | משה היקר, החנויות שמות פס לגמרי על הלקוחות, לכן אין בעיה להקליט בידאו עם מצלמה בטלפון עשרות מקרים של סירוב, בימים שונים. כאשר כל מקרה הוא מקרה סירוב נפרד. הם לא שמים על כך שאתה מצלם, אלא אם כן אולי מנהל קלט אותך מצלם. לגבי מה יש הגבלה של עשרת אלפים שקל? אינני מבין למה אתה מתכוון. בכל מקרה, אם זו רשת גדולה ואני מביא מלא סרטונים שהם מסרבים, כמה נראה לך הכי הרבה אפשר לבקש? ואני מדבר איתך הרבה, זה 10 מקרים ויותר. | |
|
|
|
| 24/7/2022 05:26 |
שמוליק |
re:re:re:re:חוק הפיקדון לגבי תביעה על כל סירוב גם באותו יום? | | מחבר: | שמוליק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/07/2022 | | שעה: | 05:26:00 |
| | משה היקר, החנויות שמות פס לגמרי על הלקוחות, לכן אין בעיה להקליט בידאו עם מצלמה בטלפון עשרות מקרים של סירוב, בימים שונים. כאשר כל מקרה הוא מקרה סירוב נפרד. הם לא שמים על כך שאתה מצלם, אלא אם כן אולי מנהל קלט אותך מצלם. לגבי מה יש הגבלה של עשרת אלפים שקל? אינני מבין למה אתה מתכוון. בכל מקרה, אם זו רשת גדולה ואני מביא מלא סרטונים שהם מסרבים, כמה נראה לך הכי הרבה אפשר לבקש? ואני מדבר איתך הרבה, זה 10 מקרים ויותר. | |
|
|
|