| מחבר: | שמוליק (לשליחת דואר אלקטרוני) |
| תאריך: | 17/07/2022 |
| שעה: | 19:38:26 |
|
| לשם מה? אני מכיר כעשרה סופרים בסביבתי הטבעית, בהם אמורים לקבל בקבוקים. אין אפילו אחד מהם שבו מקבלים את הבקבוקים לפי החוק, אפילו לא אחד! גם האחד שכן מקבל כביכול "בלי בעיות" כל היום, לא מקבל בקבוקים של 1.2 כי "לא עובד עם החברה" וכמובן, רק עד 17 בצהריים, למרות שהסופר עצמו פתוח עד 22. קיצורו של דבר, במקום לבקש ממני פרטים, פשוט תתחילי בעצמכם לנסות להחזיר בקבוקים, ותפעלו נגד המקומות הקרובים לכם. אין אפילו 10% מסופרים ששומרים על החוק בנושא, וזה בלי שום קשר להרחבה החדשה לבקבוקים של ליטר וחצי. תפסיקו להיות צבועים ולבקש פרטים מאנשים כאן, כאילו הבעיה רק אצלהם . |
|
|
| 13/7/2022 04:20 |
שמוליק |
מכונת איסוף בקבוקים לפי חוק הפיקדון, התקולה באופן קבע | | מחבר: | שמוליק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/07/2022 | | שעה: | 04:20:11 |
| ברצוני לדעת איך אני אמור להתנהל במצב שבו מכונה המוצבת ברשת תקולה, והקופאית מסרבת לקבל את הבקבוקים ידנית, בתירוץ שהם מקבלים את הבקבוקים רק ע"י המכונה, ולשם כך יש להם הסכם עם החברה שהציבה אותה, ואין להם אחריות לקבל בקבוקים מעבר לזה.
מה האחריות של החנות כלפי הענין, אם קיימת בכלל?
האם אפשר לתבוע את החנות וללמד אותם לקח, ומה צריך בשביל זה? האם אפשר לתבוע על כל פעם שהם מסרבים לקבל בצורה מצרפית, על איזה סכום?
חשוב לציין שלא מדובר במשהו חד פעמי אלא על דבר החוזר על עצמו כמעט בכל יום, ורק אם הקופאית נחמדה מאוד, היא מסכימה שאשים את הבקבוקים שלי בשקית ומזכה אותי בדמי פקדון. חשוב לציין שאני לא אספן ואני לא מביא 50 בקבוקים או מספר המתקרב לכך.
בתודה מראש. | |
|
|
|
| 13/7/2022 07:54 |
משה |
re:מכונת איסוף בקבוקים לפי חוק הפיקדון, התקולה באופן קבע | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/07/2022 | | שעה: | 07:54:32 |
| אתה יכול לתבוע את העסק בבית המשפט לתביעות קטנות בפיצויים לדוגמה של 1800 ש"ח על כל סירוב (תתבע לאחר מספר אירועים כדי להוכיח מה קורה בעסק). כדאי שיהיו לך הקלטות עם העובדים. מחוק הפיקדון על מכלי משקה:
22. (א) סירב בית עסק לקבל מצרכן מכלי משקה ריקים מסומנים ולשלם לו את דמי הפיקדון בעדם, כאמור בסעיף 6, רשאי בית המשפט לפסוק לצרכן פיצוי שאינו תלוי בנזק (בסעיף זה – פיצויים לדוגמה), בסכום שלא יעלה על 1,800 שקלים חדשים על כל סירוב; בסעיף זה, "סירוב" – לרבות כמה מקרי סירוב לאותו צרכן, במהלך אותו יום עסקים.
(ב) בבואו לקבוע את גובה הפיצויים לדוגמה, יתחשב בית המשפט, בין השאר, בשיקולים המפורטים להלן, ולא יתחשב בגובה הנזק שנגרם לצרכן כתוצאה מביצוע ההפרה:
(1) אכיפת החוק והרתעה מפני הפרתו;
(2) עידוד הצרכן למימוש זכויותיו;
(3) חומרת ההפרה, היקפה הכספי ונסיבותיה.
אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 13/7/2022 08:14 |
שמוליק |
re:re:מכונת איסוף בקבוקים לפי חוק הפיקדון, התקולה באופן קבע | | מחבר: | שמוליק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/07/2022 | | שעה: | 08:14:56 |
| תודה על התשובה.
יש לי 2 שאלות כהמשך:
1) האם הם יכולים לטעון שאם המכונה תקולה, אין להם חובה לקבל ידנית את הבקבוקים?
2) מה היא חובת או משקל מכתב ההתראה שקראתי שצריך לשלוח להם לפני התביעה? יש לי כמה מקרים מתועדים שהם אומרים לי תבוא ביום אחר, ואם אני צריך לשלוח להם מכתב ורק ההפרות אחרי המכתב יחשבו כהפרה כלפי? או שבעצם הם הרי אמורים לדעת את החוק ואין חובה לשלוח מכתב שכזה בסוג תביעה כזו כתנאי לתביעה?
בתודה מראש | |
|
|
|
| 13/7/2022 09:32 |
משה |
re:re:מכונת איסוף בקבוקים לפי חוק הפיקדון, התקולה באופן קבע | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/07/2022 | | שעה: | 09:32:52 |
| 1. כן, אבל אז, לדעתי, הם צריכים לאסוף ידנית את הבקבוקים ע"י עובדים, כי כך החוק מחייב אותם. וברגע שאתה בודק את הנושא מספר פעמים כפי שהצעתי לך, אתה מגלה עד כמה התופעה נפוצה בעסק.
2. לא רואה צורך במכתב, והחוק בנושא , כפי שראית, לא מחייב זאת. בהקלטות ישמעו אותך מזכיר להם את חובתם.
3. תכיר קצת את נושא התמלולים של ההקלטות לבית המשפט, ותתמלל בכתב התביעה חלק מהשיחות. לדעתי, מכיוון שמדובר בבית המשפט לתביעות קטנות, הנושא לא הכי קשיח כמו לעו"ד. | |
|
|
|
|
|
|
|
| 13/7/2022 19:49 |
שמוליק |
re:re:re:מכונת איסוף בקבוקים לפי חוק הפיקדון, התקולה באופן קבע | | מחבר: | שמוליק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/07/2022 | | שעה: | 19:49:35 |
| | למה להגיש תלונה אצלכם? מה זה ייתן לי או לאחרים ? יתר על כן, המענה הטלפוני הייעודי, עם עו"ד שעונה בנושא חוק פקדון הבקבוקים, הוא פשוט חרפה אם לא נבזות של ממש. שוחחתי איתה לפני כחצי שנה, שאלתי כמה שאלות משפטיות, ואז כשהיא לא דיברה לעניין, שאלתי האם יצא לה לקרוא תקדימים בנושא, קרי, פסקי דין והתנהלות משפטית נוספת בנושא. היא הודתה, שלא יצא לה לקרוא, וכמובן שהמשך השיחה היה מיותר לגמרי, ובקושי התאפקתי שלא לכנות אותה בשמות גנאי ממש שהרי לכל הפחות היא לא מקצועית, ולמעשה אין לה מושג בנושא הזה כלל וכלל. יוצא אם כן, שהכל מראית עין, והטלפון הזה, בעצם מאוייש ע"י עו"ד (שחיכיתי כמה ימים עד שתחזור אלי) שמקריאה דברים מהאתר, כפי שנערה בלי שום הכשרה אקדמאית יכולה להקריא. כמובן, יש צורך במענה כזה, לציבור העיוורים למשל, אבל אין מדובר במענה שיכול לעזור במשהו למי שיודע לקרוא את החוק והתקנות מהאתר. ייתר על כן, לא היה לה שמץ מושג כיצד בפועל יש להתנהל מול חנויות שעובדים עם חלק מהספקים, ועם חלק לא, ואזי כן איזה סוגי בקבוקים אפשר להחזיר ובאיזה תנאים לחנות שכזו (שכמובן החנות מתעקשת שלא לקבל בקבוקים שהם לא מוכרים). מעבר לכל מה שכתבתי, אם למדינה היה איכפת ממיחזור, היו משאירים את המכלים הגדולים ברחובת, ואז הציבור היה זורק לשם, ומי שרוצה להחזיר, היה לוקח משם ו"מנגיש" לחנות. בפועל, היום, ראיתי עשרות פעמים אנשים שבאים עם בקבוקים, מבינים שזה יקח להם המון זמן אם בכלל, ומשאירים את הבקבוקים ל"אספנים" אשר מחכים ליד המכונה או ליד המחסן של איסוף הבקבוקים . | |
|
|
|
|
|
| 17/7/2022 19:38 |
שמוליק |
re:re:re:re:מכונת איסוף בקבוקים לפי חוק הפיקדון, התקולה באופן קבע | | מחבר: | שמוליק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/07/2022 | | שעה: | 19:38:26 |
| | לשם מה? אני מכיר כעשרה סופרים בסביבתי הטבעית, בהם אמורים לקבל בקבוקים. אין אפילו אחד מהם שבו מקבלים את הבקבוקים לפי החוק, אפילו לא אחד! גם האחד שכן מקבל כביכול "בלי בעיות" כל היום, לא מקבל בקבוקים של 1.2 כי "לא עובד עם החברה" וכמובן, רק עד 17 בצהריים, למרות שהסופר עצמו פתוח עד 22. קיצורו של דבר, במקום לבקש ממני פרטים, פשוט תתחילי בעצמכם לנסות להחזיר בקבוקים, ותפעלו נגד המקומות הקרובים לכם. אין אפילו 10% מסופרים ששומרים על החוק בנושא, וזה בלי שום קשר להרחבה החדשה לבקבוקים של ליטר וחצי. תפסיקו להיות צבועים ולבקש פרטים מאנשים כאן, כאילו הבעיה רק אצלהם . | |
|
|
|
|
|
|
|