| מחבר: | פליפה (לשליחת דואר אלקטרוני) |
| תאריך: | 12/07/2022 |
| שעה: | 22:03:43 |
|
כן.
ניסיתי עוד פעם להקשר למוקד השירות לומר שהם עומדים בניגוד לחוק ואפילו ציינתי להם את החוק. הם אמרו שאין להם מה לעשות והפנו אותי ליבואן.
לניסיון אחרון לפני שאתחיל תהליך משפטי התקשרתי ליבואן וסיפרתי את כל הסיפור. היבואן אמר שמדובר בטעות מצד מוקד השירות ושידאג שאקבל סלסלה חדשה.
היום הוא התקשר לומר שבראשון הבא הסלסלה תגיע.
תודה רבה על ההתייעצות! |
|
|
| 7/7/2022 09:59 |
פליפה |
אחריות על מדיח כלים | | מחבר: | פליפה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/07/2022 | | שעה: | 09:59:50 |
| בוקר טוב,
לפני כמה חודשים קניתי מדיח כלים. לפני יומיים שמתי לב שקיימת חלודה בסלסלה שמחזיקה את הכלים.
התקשרתי לחברה ואמרו שחלודה לא נכללת באחריות, ושבמידה ואני רוצה, הם יכולים למכור לי סלסלה חלופית.
אמרתי להם שזה נוגד משכתוב בתעודת האחריות, אשר אומרת שלא תיכלל חלודה נובעת משימוש רשלני. קיבלתי כמענה: "לא משנה מה כתוב בתעודת אחריות, חלודה לא נכללת". לא נעשה שימוש רשלני של המוצר.
בכל זאת, הזמנתי טכנאי של החברה שיבוא לבדוק את העניין.
רציתי לדעת מה אפשר לעשות ואיך לפעול כדי לאכוף את האחריות וכדי שיחליפו את הסלסלה.
תודה. | |
|
|
|
| 7/7/2022 10:38 |
המועצה לצרכנות |
re:אחריות על מדיח כלים | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/07/2022 | | שעה: | 10:38:07 |
| פליפה שלום,
מתיאורך עולה כי ישנו חשש להטעיה על טיב ומהות השירות, טיב המוצר והתכחשות לתקנות הגנת הצרכן (אחריות ושירות לאחר מכירה), כמו גם לכתב האחריות.
אם זה לא מסתדר לאחר בדיקת הטכנאי, אנא הגש תלונה באתרנו וננסה לעזור. | |
|
|
|
| 9/7/2022 14:42 |
פליפה |
re:re:אחריות על מדיח כלים | | מחבר: | פליפה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/07/2022 | | שעה: | 14:42:25 |
| הטכנאי הגיע וצילם את הקלקול, אמר שתוך שלושה ימים עסקיים אני אקבל תשובה מהחברה. הוא לא נגע במדיח עצמו, רק בסלסלה.
ביקשתי ממנו מסמך או טופס כלשהו כדי להוכיח שהוא אכן בא, אבל הוא אמר שלא נותנים כזה דבר.
במידה ואקבל תשובה שלילית מהחברה וארצה להגיש תלונה אצלכם, מה בדרך כלל מתרחש אחרי הגשת התלונה? האם מדובר בבית המשפט לתביעות קטנות?
| |
|
|
|
| 7/7/2022 11:28 |
משה |
re:אחריות על מדיח כלים | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/07/2022 | | שעה: | 11:28:29 |
| את יכולה לשלוח להם את החוק שאומר כך:
2. (א) יצרן של טובין שנמכרו לצרכן יתקן, בעצמו או באמצעות אחר מטעמו, כל קלקול שנתגלה בטובין במהלך תקופת האחריות, בלא תמורה; נדרשה במסגרת התיקון החלפה של פריט טובין, כולו או חלקים ממנו, תבוצע ההחלפה על ידי היצרן בלא תמורה.
(ב) תיקן יצרן את הקלקול או ביצע החלפה, ימסור לצרכן אישור בכתב שתפורט בו מהות התיקון, ולגבי החלפת חלקים מהטובין – מהות ההחלפה.
החוק גובר על כל מסמך ותקנון שלהם, ולא יכולה להיות רשלנות שלך בנושא בשימוש במוצר. הייתי מבטל את ביקור הטכנאי כי הוא יכול לגרום נזק (התעסקות במכשיר) ולא רואה מה הוא יכול לעשות, לא הייתי נותן לו להתעסק עם המכשיר, אלא דורש רק סלסלה חדש ומקורית. | |
|
|
|
| 9/7/2022 14:48 |
פליפה |
re:re:אחריות על מדיח כלים | | מחבר: | פליפה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/07/2022 | | שעה: | 14:48:08 |
| תודה רבה משה.
הטכנאי לא נגע במדיח, רק צילם את הסלסלה. אמר שאני אמור לקבל תשובה תוך שלושה ימים עסקיים.
כאשר דיברתי עם המוקדנית של החברה וסיפרתי לה על החוק, היא פשוט אמרה לי ליצור קשר עם היבואן ולהתווכח איתם כדי לקבל סלסלה חדשה במידה והתשובה תהיה שלילית.
זה גם נוגד את החוק שציינת כי חוזה האחריות שיש לי הוא מול החברה שנרשמה בתעודת האחריות, לא מול היבואן.
בכל זאת, אחכה אד לשלישי הבא (כי על פי חוק יש להם שלושה ימים לתקן מדיח) ובמידה ואקבל תשובה שלילית אני אגיש תלונה במועצה הישראלית לצרכנות וגם ברשות להגנת הצרכן.
| |
|
|
|
| 9/7/2022 14:48 |
פליפה |
re:אחריות על מדיח כלים | | מחבר: | פליפה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/07/2022 | | שעה: | 14:48:12 |
| תודה רבה משה.
הטכנאי לא נגע במדיח, רק צילם את הסלסלה. אמר שאני אמור לקבל תשובה תוך שלושה ימים עסקיים.
כאשר דיברתי עם המוקדנית של החברה וסיפרתי לה על החוק, היא פשוט אמרה לי ליצור קשר עם היבואן ולהתווכח איתם כדי לקבל סלסלה חדשה במידה והתשובה תהיה שלילית.
זה גם נוגד את החוק שציינת כי חוזה האחריות שיש לי הוא מול החברה שנרשמה בתעודת האחריות, לא מול היבואן.
בכל זאת, אחכה אד לשלישי הבא (כי על פי חוק יש להם שלושה ימים לתקן מדיח) ובמידה ואקבל תשובה שלילית אני אגיש תלונה במועצה הישראלית לצרכנות וגם ברשות להגנת הצרכן.
| |
|
|
|
|
|
| 12/7/2022 22:03 |
פליפה |
re:re:אחריות על מדיח כלים | | מחבר: | פליפה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/07/2022 | | שעה: | 22:03:43 |
| כן.
ניסיתי עוד פעם להקשר למוקד השירות לומר שהם עומדים בניגוד לחוק ואפילו ציינתי להם את החוק. הם אמרו שאין להם מה לעשות והפנו אותי ליבואן.
לניסיון אחרון לפני שאתחיל תהליך משפטי התקשרתי ליבואן וסיפרתי את כל הסיפור. היבואן אמר שמדובר בטעות מצד מוקד השירות ושידאג שאקבל סלסלה חדשה.
היום הוא התקשר לומר שבראשון הבא הסלסלה תגיע.
תודה רבה על ההתייעצות! | |
|
|
|
|
|