חיפוש בפורום:
חיפוש מורחב
חזרה לפורום

שינוי מחיר תוך כדי ביצוע עסקה בקופה
מחבר:חן (לשליחת דואר אלקטרוני)
תאריך:26/05/2022
שעה:19:36:44

יש לי קופון לחנות X שהקופון אומר 40% הנחה על הקנייה. הגעתי לחנות בחרתי פרטים. ביצעתי טעות מהצד שלי ולא חישבתי את המחיר הטוטאל של הפריטים לפני בואי בקופה. חשבתי שבקופה יתנו לי את המחיר המהימן. חשוב להדגיש - על כלל החנות יש 30% הנחה ללא כפל מבצעים. ככה שאני אמורה לקבל רק 40% הנחה ולא גם 30% ולא 40% הנחה שזה לגיטימי. בבואי לקופה נאמר לי כי המחיר של כלל הפריטים שלקחתי הוא 190 ש"ח. לא הוסבר כי המחיר הוא עם או בלי הנחות - אמרו לי 190 שקל. אני יצאתי מנקודת הנחה שמדובר במחיר הכולל של כלל הפריטים הסכמתי למחיר , ארזו לי את הפריטים וציינתי כי יש לי קופון של 40% הנחה שברצוני לנצל. אני בתכנון הכלכלי שלי חשבתי שכנראה עם ההנחה אוציא 100-120 ש"ח על הקנייה. המוכרת הכניסה לי את ההנחה ואמרה לי שהמחיר אחרי 40% הנחה הוא 160 ש"ח. אמרתי לה שזה לא הגיוני , הרי 190 ש"ח עם 40% הנחה אמור לצאת 114 ש"ח. לאחר מכן המוכרת אמרה לי שלא , כי 190 ש"ח הוא המחיר בחנות לאחר 30% הנחה. מכיוון שיש לי קופון של 40% הנחה המחיר של הפריטים שלי עולה ל-270 ש"ח ואני מקבלת 40% הנחה ביחס ל-270 ש"ח ככה שאני אמורה לשלם 160 ש"ח. הסברתי למוכרת שזה לא ישר ושזה לא הוגן, הרי המחיר שהיא הציגה לי מלכתחילה היה 190 ש"ח. אילו היה מוסבר לי שסה"כ הפריטים הוא 270 ש"ח וממנו אני מקבלת 40% הנחה הייתי מפעילה את שיקול הדעת שלי האם להסכים לעסקה או שלא. ברגע שהוצג לי מחיר ספציפי, גם אם זו טעות של המוכרת / מידע שגוי וחלקי הציפייה שלי היא לקבל את ההנחה על סמך המחיר שהוצג לי מלכתחילה. לאור כך שהמוכרת לא הסכימה לתת לי את המחיר הראשוני השארתי את הפריטים ועזבתי את החנות ללא ביצוע עסקה. האם זה משהו שמותר לחנות לעשות? מה קורה במצב כזה למעשה? האם מותר לחנות לשנות את המחיר ואיזה מחיר הייתי אמורה לשלם במצב זה? תודה!
26/5/2022 19:36 חן שינוי מחיר תוך כדי ביצוע עסקה בקופה
29/5/2022 08:56 המועצה לצרכנות    re:שינוי מחיר תוך כדי ביצוע עסקה בקופה