| מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) |
| תאריך: | 24/05/2022 |
| שעה: | 10:26:40 |
|
ישנה מימרה מפורסמת, לפיה "דין פרוטה כדין מאה".
מומלץ להגיש תלונה באתרנו ראשית וננסה לעזור.
אם זה לא מסתדר, רצוי להגיש תביעה קטנה כי הריזיקה היא סה"כ אחוז אחד מסך העלות, שבמקרה הנ"ל זה 50 שקל (עד 5000 ש"ח נלקח אחוז אחד אגרה). |
|
|
| 16/5/2022 15:49 |
פלוני |
הבהרה בקשר לחוק הטכנאים ואיחור באספקת מוצר | | מחבר: | פלוני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/05/2022 | | שעה: | 15:49:18 |
| אני רוצה לוודא האם המקרה שלי נופל בתוך חוק הטכנאים. טרם הצלחתי להבין את זה בעצמי מקריאה.
בוצעה הזמנה מאתר סחר ישראלי גדול ומוכר, ביום ראשון שעבר (08.05.2022), ובחרתי באופציה של שליח תוך 4 ימי עסקים דרך UPS. יש לציין כי שיטת משלוח זו כרוכה בתוספת כספית, גם אם אני זכאי לה בחינם מעצם היותי חבר מועדון. באתר אכן היה כתוב שאני אמור לקבל את ההזמנה עד יום חמישי שעבר (12.05.2022).
ביום חמישי ,יום האספקה המקורי, UPS שלחו לי הודעה כי המשלוח יגיע ביום העסקים הבא, כלומר יום ראשון השבוע (15.05.2022). ככה בלי טווח שעות. ביום ראשון בשעה 14:29 קיבלתי הודעה ששליח צפוי להגיע בין השעות 14:30 ל- 16:30. כן התראה כ"כ קצרה.
בשעה 15:36, כבר בתוך חלון הזמנים, קיבלתי הודעה נוספת שצפוי עיכוב וייעשו מירב המאמצים שהמשלוח יימסר ביום העסקים הבא (יום שני, 16.05 במקום 12.05 במקור).
פניתי לחברה השליחויות והם אמרו שמקור העיכוב הוא בכך שהם ביצעו טעות מיון. לטענתם, חוק הטכנאים לא חל עליהם. למחרת (16.05.2022) קיבלתי את המוצר.
אתר הסחר ממנו בוצעה ההזמנה גם התנער מאחריות, אמר ש-UPS מבודלים מחוק הטכנאים בגלל שהם לכאורה לא נותנים טווח זמנים מראש אלא רק הודעה כללית (על אף שקיבלתי טווח זמן מוגדר בהתראה מאוד קצרה), ובגלל שמדובר להגדרתם במוצרי package קטנים בשווי עד 500 ש"ח. אתר הסחר הציע קופון של 80 ש"ח לרכישה חוזרת באתר בתוקף עד סוף השנה.
מבחינתי - גם לא קיבלתי תמורה עבור שיטת המשלוח אותה בחרתי וגם ביטלו לי אספקה בניגוד לחוק הטכנאים.
האם אני זכאי לפיצוי מכח חוק הטכנאים? אם כן, על איזה סכום ומטעם מי? האתר ממנו ביצעתי את ההזמנה או חברת השליחויות? מה ניתן לעשות במידה והם מתנערים מאחריות? | |
|
|
|
| 18/5/2022 10:11 |
המועצה לצרכנות |
re:הבהרה בקשר לחוק הטכנאים ואיחור באספקת מוצר | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/05/2022 | | שעה: | 10:11:17 |
| שלום,
מתיאורך עולה כי אתה זכאי, על פניו, לפיצוי ע"ס 1200 ש"ח, וזאת בגין 2 ביקורים שלא היו.
לגבי הביקור השני, מדובר ללא ספק בהפרת חוק הטכנאים בצורה הטהורה ביותר: נקבע טווח שעות ולא הגיע = 600 ש"ח.
באשר לביקור הראשון, יש כאן גם הפרה של חוק הטכנאים כי שעות הביקור אמורות להיות בין 08:00-19:00, ועליהם לתאם מועד (גם בהתאם להנחיה של הרשות להגנת הצרכן). משלא עשו זאת, הם למעשה הפרו את החוק הנ"ל = 600 ש"ח.
אתה זכאי לקבל את הפיצוי מהחברה שעשית מולה את העסקה.
הטענה לפיה חוק הטכנאים לא חל עליהם איננה רלוונטית. הרבה בית עסק מנסים ל"שחק" עם החוק ולא לפצות בטענה שלא קבעו טווח. אמנם זה לא רשום במפורש בחוק כאמור, אבל ראוי שזה יובא לפתחו של בית המשפט. | |
|
|
|
| 23/5/2022 22:19 |
פלוני |
re:re:הבהרה בקשר לחוק הטכנאים ואיחור באספקת מוצר | | מחבר: | פלוני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/05/2022 | | שעה: | 22:19:17 |
| היי,
תודה על המענה. אתר הסחר רק מתנצל על החוויה ומציע פיצוי של 80 ש"ח בגין השתלשלות הארועים.
מה ניתן לעשות? האם עלות המוצר משחקת תפקיד?
האם פנייה לבית הדין לתביעות קטנות היא הכרחית? זה נראה כמו שיטת מצליח שבה רוב הלקוחות יוותרו על ה"חוויה" בעבור פיצוי של 600 או 1200 ש"ח, שבעקבותיה יאלצו לאבד יום אבודה ולהתחיל ללמוד את הנושא הזה שהם לא מכירים. יש פה גם חשש מצד הלקוח שהוא יפסיד מול גורם כ"כ חזק, ואילו לאותו אתר אין מה להפסיד אלא רק את הפיצוי אותו היה אמור לתת מלכתחילה. אכן כך? | |
|
|
|
| 24/5/2022 10:26 |
המועצה לצרכנות |
re:re:הבהרה בקשר לחוק הטכנאים ואיחור באספקת מוצר | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/05/2022 | | שעה: | 10:26:40 |
| ישנה מימרה מפורסמת, לפיה "דין פרוטה כדין מאה".
מומלץ להגיש תלונה באתרנו ראשית וננסה לעזור.
אם זה לא מסתדר, רצוי להגיש תביעה קטנה כי הריזיקה היא סה"כ אחוז אחד מסך העלות, שבמקרה הנ"ל זה 50 שקל (עד 5000 ש"ח נלקח אחוז אחד אגרה). | |
|
|
|
| 28/5/2022 23:01 |
פלוני |
re:re:re:הבהרה בקשר לחוק הטכנאים ואיחור באספקת מוצר | | מחבר: | פלוני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/05/2022 | | שעה: | 23:01:37 |
| שבוע טוב, תודה על המענה.
אגיש תלונה באמצעות האתר.
לגבי: "אם זה לא מסתדר, רצוי להגיש תביעה קטנה כי הריזיקה היא סה"כ אחוז אחד מסך העלות, שבמקרה הנ"ל זה 50 שקל (עד 5000 ש"ח נלקח אחוז אחד אגרה)."
האם אין סיכון נוסף שבמידה והלקוח מפסיד יהיה עליו לשלם עלויות נוספות כמו לדוגמא הוצאות משפט של אותה חברה? | |
|
|
|
|
|
|
|
| 23/6/2022 10:42 |
פלוני |
re:re:re:re:הבהרה בקשר לחוק הטכנאים ואיחור באספקת מוצר | | מחבר: | פלוני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/06/2022 | | שעה: | 10:42:02 |
| היי,
בהמשך להתכתבות שלנו - מספר ימים לאחר הגשת הבקשה, קיבלתי ב- 01.06 מייל מאיריס מור מח' פניות הציבור של המועצה הישראלית לצרכנות לצורך השלמת מסמכים והעברתי לה מה שביקשה עוד באותו היום.
כמה ימים עד שבוע לאחר מכן סטאטוס הפנייה עודכן ל"פנייתך הועברה לגורם עליו התלוננת לצורך קבלת תגובתו".
מאז אין שינוי - תקופה של כשבועיים וחצי. פניתי במייל בקשר לזה לכתובת statuscheck@consumers.org.il לפני שלושה ימים אך לא קיבלתי מענה.
רציתי לדעת איפה זה עומד ומה הזמן שמוקצה לגורם עליו התלוננתי לצורך קבלת תגובתו.
תודה. | |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|