| מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) |
| תאריך: | 24/05/2022 |
| שעה: | 09:41:53 |
|
דרור שלום,
מתיאורך עולה כי מדובר בהטעיה על טיב השירות שניתן ועל התנהלותם בכלל.
לדבריך, אין חולק על כך שיש אישור על ביטול העסקה (האם יש לך את המסמך הנ"ל?) אך חסר האישור על אופן ההחזר ומועדו (נשגב מבינתנו מדוע הם לא עשו זאת).
בכל אופן, החזר בעסקה פרונטלית אמור להיות לא יאוחר משבעה ימי עסקים מיום בקשת הביטול. במידה והמועד יעבור, הגש תלונה באתרנו וננסה לעזור. |
|
|
| 22/5/2022 13:17 |
דרור קציר |
ביטול עסקה רכישת טלויזיה במזומן - לא קיבלתי החזר כספי. | | מחבר: | דרור קציר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/05/2022 | | שעה: | 13:17:30 |
| ביום חמישי רכשתי טלויזיה בקניון תל אביב שילמתי במזומן והטלויזיה נשארה באריזה בחנות כי לא יכולתי לקחת אותה. היום יום ראשון התחרטתי וביקשתי לבטל את העיסקה, נסעתי לבית העסק בתל אביב שם אמרו לי שאין אפשרות לבטל ושלחו אותי לסניף רמת גן (בעיר אחרת) שם קיבלתי אישור על ביטול העיסקה אך המנהל סרב להחזיר לי את הכסף ואמר שאני שישלחו אליי בדואר רשום צ'ק וזה ייקח לפחות שבועיים. ביקשתי מסמך שמאשר שאני אקבל בדואר והוא סרב. אמרתי לו בנימוס תודה על הביטול ויצאתי מהחנות בבושת פנים.
* אין לי כוח נפשי להתמודד אני נכה פוסטראומתי מתמודד עם אובדנות. תעזרו לי בבקשה אני מתחנן!
| |
|
|
|
| 22/5/2022 13:48 |
משה |
re:ביטול עסקה רכישת טלויזיה במזומן - לא קיבלתי החזר כספי. | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/05/2022 | | שעה: | 13:48:38 |
| חבל שלא בדקת קודם את הנושא. אין למועצה מה לעשות כרגע. אם לא תקבל את כספך, הם יוכלו להתערב. אני מקווה שיש לך אישור בכתב. אם לא, שלח להם מייל, למשל, שבו אתה מודיע (לא מבקש) שוב על ביטול העסקה. זה החוק:
4. (א) החזרת התמורה, כאמור בתקנה 3, תהיה במועד ביטול העסקה, ככל שניתן או במועד הקרוב ביותר לכך ולא מאוחר משבעה ימי עסקים ותיעשה באותו אופן שנעשה בו התשלום; היה התשלום במזומן החזרת התמורה תהיה במזומן או בשיק מזומן;
דמי הביטול: 5% מהעסקה. אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 22/5/2022 20:05 |
דרור |
re:re:ביטול עסקה רכישת טלויזיה במזומן - לא קיבלתי החזר כספי. | | מחבר: | דרור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/05/2022 | | שעה: | 20:05:02 |
| סליחה אדוני לא שמת לב למה שכתבתי למעלה: עשו ביטול עיסקה קיבלתי נייר אישור על ביטול אבל מבלי לקבל כסף בחזרה.
לא הבנתי מה הקטע איפה הכסף??? למה אני צריך לקבל אותו בדואר רשום אחרי שבועיים?והוא סרב לתת אישור על אופן קבלת ההחזר.
לפי החוק אני אמור לקבל את הכסף שלי במעמד הביטול, לא? זה מה שאתם מפרסמים. | |
|
|
|
|
|
| 24/5/2022 09:41 |
המועצה לצרכנות |
re:ביטול עסקה רכישת טלויזיה במזומן - לא קיבלתי החזר כספי. | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/05/2022 | | שעה: | 09:41:53 |
| דרור שלום,
מתיאורך עולה כי מדובר בהטעיה על טיב השירות שניתן ועל התנהלותם בכלל.
לדבריך, אין חולק על כך שיש אישור על ביטול העסקה (האם יש לך את המסמך הנ"ל?) אך חסר האישור על אופן ההחזר ומועדו (נשגב מבינתנו מדוע הם לא עשו זאת).
בכל אופן, החזר בעסקה פרונטלית אמור להיות לא יאוחר משבעה ימי עסקים מיום בקשת הביטול. במידה והמועד יעבור, הגש תלונה באתרנו וננסה לעזור. | |
|
|
|
| 24/5/2022 11:53 |
דרור קציר |
re:ביטול עסקה רכישת טלויזיה במזומן - לא קיבלתי החזר כספי. | | מחבר: | דרור קציר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/05/2022 | | שעה: | 11:53:43 |
| תיארת בדיוק רב את הבעיה, אכן יש בידי את המסמך של הביטול שקיבלתי במעמד הביטול בחנות. הם לא מתכחשים לביטול הם פשוט טוענים שהחוק מאפשר להם לא להחזיר את הכסף במעמד הביטול וגם לא תוך 7 ימי עסקים ושהם לא חייבים לתת לי מסמך עם תאריך של ההחזר הכספי ואתמול בשיחת בירור שיזמתי עם שירות לקוחות נאמר לי שזה יייקח לפחות שלושה שבועות לשלוח אליי בדואר רשום צ'ק של ההחזר. (הקלטתי את שיחות הטלפון למען התיעוד ויצירת אסמכתא).
תודה רבה רבה, על התשובה.
מאוד עזרת לי. | |
|
|
|
|
|
| 6/6/2022 10:47 |
דרור |
re:re:ביטול עסקה רכישת טלויזיה במזומן - לא קיבלתי החזר כספי. | | מחבר: | דרור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/06/2022 | | שעה: | 10:47:47 |
| קיבלתי אישור על זיכוי כספי,
עברו עברו יותר מ 7 ימי עסקים ולא קיבלתי החזר כספי.
הגשתי תלונה באתר שלכם והיא התקבלה.
השאלה שלי: האם בנוסף מגיע לי פיצוי על עגמת נפש? ואיפה אפשר לקרוא על הפיצוי? חיפשתי באתר ולא מצאתי פרטים על מה הגיע למי שלא קיבל החזר כספי תוך 7 ימי עסקים.
| |
|
|
|
|
|
| 7/6/2022 12:29 |
דרור |
re:re:ביטול עסקה רכישת טלויזיה במזומן - לא קיבלתי החזר כספי. | | מחבר: | דרור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/06/2022 | | שעה: | 12:29:00 |
| אז בעצם החוק מאפשר לא להחזיר את הכסף תוך 7 ימי עסקים כי אין ענישה ולכן בית העסק מרשה לעצמו לא להחזיר את הכסף. הם יודעים שבית המשפט לא ייתן לי פיצוי גם אם אקבל החזר כספי אחרי חודש או חודשיים.
למה החוק נגדינו? למה אני צריך להוכיח נזק? הכסף שלי אצלהם זה לא מספיק עוגמת נפש? מה הקטע שהחוק מגן על בית העסק הגנב?
* עכשיו אני מבין את החוצפה של בית העסק להגיד לי שהחוק של החזר כספי תוך 7 ימי עסקים הוא לא נכון והם יכולים להחזיר את הכסף מתי שנוח להם. | |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 12/6/2022 07:33 |
דרור |
re:re:re:re:ביטול עסקה רכישת טלויזיה במזומן - לא קיבלתי החזר כספי. | | מחבר: | דרור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/06/2022 | | שעה: | 07:33:00 |
| כנראה שלא שאלתי בצורה ברורה, אז שוב פעם :)
לגבי הפיצוי כבר הבנתי והפנמתי שבית המשפט (לטובת הרעים, זה לא מפליא אותי) לא נותן פיצוי וכולי וכולי הבנתי את זה, יש סבירות גבוהה שלא אקבל פיצוי (החוק בצד של הגנבים כי אחרת לשופטים לא היתה עבודה וגם לא פרנסה), בסדר? אני לא רוצה להכנס לזה, בואו נניח את זה בצד.
השאלה שלי היא לגבי החוק וההשלכות על עסקים שמפרים אותו, אם יש כאלו בכלל:
1. מה העונש לעסקים שלא מחזירים תוך 7 ימי עסקים את הכסף ששולם במזומן על מוצר שלא נלקח מהחנות ועברו יומיים מיום החרטה, הביטול והאישור הכספי על הביטול.
2. במידה ואין עונש - מדוע החוק להחזר כספי קיים?
| |
|
|
|
| 12/6/2022 09:50 |
המועצה לצרכנות |
re:re:re:re:re:ביטול עסקה רכישת טלויזיה במזומן - לא קיבלתי החזר כספי. | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/06/2022 | | שעה: | 09:50:52 |
| שאלתך הייתה ברורה.
יש לפנות לרשות להגנת הצרכן, הרגולטור והגורם המוסמך להטיל קנס על עוסקים אם הם מפרים את החוק. הרשות יכול הטיל עיצומים על בית עסק, כאשר צרכן מגיש שם תלונה.
חוק הגנת הצרכן קובע את המועד שבו בית העסק צריך להשיב. אם יש הפרה, יש לפנות לבית המשפט על מנת שיפסוק, אם צרכן לא מגיע להסדר/פתרון הבעיה למול העוסק.
חוק תמיד קיים, השאלה האם אוכפים אותו. לצערנו, במדינת ישראל, כמעט בכל תחומי החיים, האכיפה היא לא בראש מעייניה של המדינה (למועצה אין סמכויות אכיפה, והלוואי והיו לה).
| |
|
|
|
|
|
|
|