| מחבר: | דן (לשליחת דואר אלקטרוני) |
| תאריך: | 10/05/2022 |
| שעה: | 09:42:32 |
|
תיקון התגובה האחרונה.
אנא ראו את התגובה לתשובה שלכם הבוקר.
אני מתקן בפסקה האחרונה "ולא מאפשר הליכה על מדרכה בחוץ למשך כמה ימים לבדיקת התאמת המוצר."
התכוונתי " לא מאפשר הליכה במשך כמה ימים כשזה כולל גם בין היתר הליכה על מדרכה " (ולא דווקא ללכת על מדרכה לכמה ימים) |
|
|
| 9/5/2022 14:12 |
דן |
עזרה ברכישת נעליים | | מחבר: | דן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/05/2022 | | שעה: | 14:12:48 |
| שלום,
בתאריך 21.4.22 רכשתי נעלים בחנות נעליים
הלכתי איתם כמה פעמים -הנעליים לא נוחות
בתאריך 6.5.22 פניתי לחנות בבקשה לבטל עסקה .
באתר שלכה כתוב שאפשר לבטל עסקה ולקבל כסף עד 14 ימים כשהמוצא במצב חדש
בחנות סרבו לבטל ואמרו שיפתחו פנייה בשירות הלקוחות.
שירות הלקוחות אומר שעברו 15 יום (ולא אכפת להם שאמצע היה שבתון יום העצמאות) ,מלבד זאת בגלל שהנעל ננעלה ולא נמצא בה פגם היא לא יכולה להמכר יותר כמוצר חדש ולכן בשלב זה ברור שלא אקבל כסף בחזרה והם לא יודעים אם אוכל לקבל אפילו זיכוי כספי במקרה זה.
השאלות שלי הם:
א. האם סביר שחברה יכולה לומר שתנאי החזרה שלהם "14 יום" (כשהחוק מאפשר יומיים) הוא גם אם היה יום שבתון באמצע?
ב. באתר החברה כתוב שאפשר לקבל זיכוי עד שנה מהרכישה בתנאי ש:
" כל עוד המוצר במצב חדש ובאריזתו המקורית."
לא צויין באתר מהי הגדרת "מצב חדש" - וכעת למפרע שירות הלקוחות אומר שאם המוצר נלבש - הוא לא "מצב חדש" - אך לדעתי הוא חדש (השתמשתי בו כמה ימים בלבד!)
ג.
כי ראיתי שעל החשבונית כתוב שאפשר להחזיר מוצר בתנאי ש"המוצר חדש באריזתו המקורית ולא נעשה בו שימוש" - זה כתוב רק על החשבונית באותיות קטנות בסוף - האם יש פה עילה להטעייה של הלקוח?
(גם בחנות כתוב לייד המוכר שאפשר להחזיר "כל עוד המוצר במצב חדש ובאריזתו המקורית" - ולא צויין שלא יעשה בו שימוש.
אודה לעזרתכם . דן | |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 9/5/2022 15:00 |
דן |
re:התנצלות על מענה מאוחר | | מחבר: | דן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/05/2022 | | שעה: | 15:00:27 |
| סליחה, אני מתנצל .
אני מבין שיש לכם עומס פניות ואתם עונים על ההודעות שנשלחו קודם ולא לפי הסדר שמופיעות באתר.
אמתין למענה בסבלנות.
תודה | |
|
|
|
| 9/5/2022 15:49 |
המועצה לצרכנות |
re:עזרה ברכישת נעליים | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/05/2022 | | שעה: | 15:49:41 |
| דן שלום,
בעת קניית נעליים באופן פרונטלי, הדין לפי התקנות הוא שמותר לבטל את העסקה עד תום 48 שעות מיום הרכישה.
היכן רשום באתרנו 14 יום? כנראה שהתבלבלת עם סוגיית הקנייה במכר מרחוק (דרך טלפון/אינטרנט).
החלפה אינה מעוגנת בחוק, ואם אי אפשר לבטל - הרי שצריך ללכת לפי מדיניות החנות.
אם ראית שעל החשבונית כתוב שאפשר להחזיר בתנאים מסוים, היכן העילה להטעיה? | |
|
|
|
| 9/5/2022 15:53 |
דן |
re:re:עזרה ברכישת נעליים | | מחבר: | דן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/05/2022 | | שעה: | 15:53:29 |
| כתוב באתר של חנות הנעליים שאפשר עד 14 יום לקבל כסף או עד שנה זיכוי כספי אם המוצר במצב חדש.
גם כתוב בחנות שאפשר אם המוצר "במצב חדש"
רק על החשבונית כתוב שאפשר אם "לא נעשה בו שימוש"
גם המוכר בחנות אומר "אפשר להחזיר/זיכוי אם המוצב במצב חדש" - הם *לא* אומרים שאם השתמשת במוצר אי אפשר להחזיר/זיכוי.
א. האם 14 יום נחשב למרות שהיה שבתון - זה מדיניות החנות
ב. האם יש כאן הטעיה של "מצב חדש"
ג. אם מתכתחילה כל אפשרות ההחזרה היא רק "כשלא היה שימוש במוצר" - מה החידוש פה? שאני יכל להחזיר מוצר סגור באריזה? - ועוד כאן מדובר על נעליים - ברור שרק לאחר שימוש אדע אם מתאים לי | |
|
|
|
| 10/5/2022 09:11 |
המועצה לצרכנות |
re:re:עזרה ברכישת נעליים | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/05/2022 | | שעה: | 09:11:07 |
| תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) קובעות שניתן לבטל את העסקה מיום הרכישה ועד תום שני ימים שלאחריו שאינם ימי מנוחה.
התנאי לביטול הוא שתווית המחיר לא הוסרה.
בכל מקרה שבו המדיניות מיטיבה עם הצרכן, היא הקובעת.
| |
|
|
|
| 10/5/2022 09:24 |
דן |
re:re:re:עזרה ברכישת נעליים | | מחבר: | דן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/05/2022 | | שעה: | 09:24:36 |
| אין כאן "תוית מחיר" - החזרתי את הנעליים בקופסה שלהם כפי שנרכשו.
בחול רוב חברות הנעליים מאפשרות ללכת עם הנעליים בין 30 יום ל-90 יום ואם הלקוח לא מעוניין הוא יכל להזדכות/להחליף
בארץ הדבר לא כך, הצרכן הוא בן ערובה.
איך אני יכל לבדוק נעליים?
לעמוד איתם בבית אחרי יום עבודה? - זה לא מספיק.
אז אני הולך איתם לעבודה ובחלק מהדרך אני הולך על מדרכה והגיוני שיופיעו סימני שחיקה על הסולייה (ביחס לסולייה חדשה)
כשהחברה מתהדרת שאפשר להחזיר מוצר "במצב חדש" או להזכות עד "שנה" על מוצר במצב "חדש" - מה אני - הצרכן - צריך להבין מזה?
שעושים לי טובה להחזיר נעל שנעלתי בתנאי בית מרקחת?
א.האם הטענות שלי הגיוניות? עכשיו החברה "מתרצת" את עצמה שהיא לא יכולה למכור את המוצר הזה כחדש - אבל זו לא בעיה שלי.(וגם בנינו,600 שקל שהוצאתי, וכמה שהחברה "תספוג" את זה - זה לא הוגן.)
ב.
לא קבלתי ממכם מענה האם יש כאן "הטעיה" שלא נכתב במפורש באתר החברה וגם לא בחנות (רק על החשבונית) ש"מצב חדש" הכוונה שהוא לא ננעל /ננעל בבית בלבד (כך שירות הלקוחות אומר) ולא מאפשר הליכה על מדרכה בחוץ למשך כמה ימים לבדיקת התאמת המוצר.
אני פשוט מאוכזב שזה היחס ללקוח בישראל.
ואני רוצה להבהיר, ממה שאני מבין גם אם הייתי מחזיר את הנעליים בתוך 2 ימים (לפי החוק) הם גם היו מסרבים כי "השתמשת בהם" - נראה לכם הגיוני? | |
|
|
|
| 10/5/2022 09:42 |
דן |
re:re:re:עזרה ברכישת נעליים | | מחבר: | דן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/05/2022 | | שעה: | 09:42:32 |
| תיקון התגובה האחרונה.
אנא ראו את התגובה לתשובה שלכם הבוקר.
אני מתקן בפסקה האחרונה "ולא מאפשר הליכה על מדרכה בחוץ למשך כמה ימים לבדיקת התאמת המוצר."
התכוונתי " לא מאפשר הליכה במשך כמה ימים כשזה כולל גם בין היתר הליכה על מדרכה " (ולא דווקא ללכת על מדרכה לכמה ימים) | |
|
|
|
| 11/5/2022 07:44 |
המועצה לצרכנות |
re:re:re:re:עזרה ברכישת נעליים | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/05/2022 | | שעה: | 07:44:48 |
| יש כאן הבדל בין הכתוב בחנות לבין החשבונית, מה שמעלה לכדי חשש על פניו, להטעיה, בעצם אי הגדרת "מצב חדש". הרי הם היו צריכים לציין מהו אותו "מצב חדש" מבלי להשאיר ספקות. אפשר לנסות לתקוף דרך החרך הזה (אם נשים בצד רגע את התקנות, שלא מצדדות בך, ונלך לאור המדיניות שהם קבעו ולכאורה מיטיבה עמך).
הגש תלונה באתרנו וננסה לעזור.
| |
|
|
|
| 11/5/2022 20:18 |
דן |
re:re:re:re:re:עזרה ברכישת נעליים | | מחבר: | דן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/05/2022 | | שעה: | 20:18:16 |
| תודה,
א. צריך להגיש בקשה בכתב לבעל העסק -או שמספיק תיעוד המייל ששלחתי אליהם?
חשוב לי לציין,במייל טענתי:
" מדיניות ההחזרה שמופיעה באתר של החנות היא:
"לקבל החזר כספי מלא בתוך 14 יום, כל עוד המוצר במצב חדש ובאריזתו המקורית."
הנעליים במצב חדש ובאריזתם המקורית
לא מצויין שמדיניות ההחזרה לא תקפה במקרה של שימוש. "
הם ענו :
"מדניות הרשת בנושא החלפה רשומה בצורה מסודרת בהערות למטה בחשבונית הרכישה שקיבלת באת הרכישה , וגם באתר שלנו ,"
לא השבתי להם *שוב* שבדיעבד ראיתי שעל החשבונית מופיע שמבקרה של שימוש אי אפשר להחליף אך באתר ובחנות כתוב אחרת. - כי חששתי שהם יכולים לשנות את מה שכתוב באתר ואז לא יהיה לי הוכחה.
האם למרות זאת אני יכל להגיש כך תלונה?
ב.ממה שאני מבין, אם התלונה שלי תתקבל אהיה זכאי ל*זיכוי בחנות* בלבד או אולי גם להחזר כספי? - על עגמת הנפש :)
תודה רבה למועצה - אתם עושים עבודת קודש! | |
|
|
|
| 12/5/2022 14:22 |
דן |
re:re:re:re:re:עזרה ברכישת נעליים | | מחבר: | דן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/05/2022 | | שעה: | 14:22:52 |
| שלום למועצה.
אפשר להתעלם מהשרשור הקודם.
לפי המלצתכם הגשתי פנייה באתר מספר 950193
נ.ב נימקתי שם אולי גם למה אני כן עומד ב14 יום ביטול למרות שהגעתי ביום ה15 - ההחלטה נתונה לכם.
מקווה לשמוע מכם במהרה.
תודה | |
|
|
|
| 12/6/2022 16:41 |
דן |
re:re:re:re:re:עזרה ברכישת נעליים | | מחבר: | דן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/06/2022 | | שעה: | 16:41:43 |
| שלום בהמשך למקרה זה ולפנייה שפתחתי (950193)
לפני כשלשה/ארבעה שבועות קבלתי מכם מייל (מטלי או מירי - לא זוכר אולי טועה)
לאחר התכבתות קצרה התבקשתי לשלוח את המלצת המועצה בשרשור זה - ושלחתי.
בשבוע שעבר שלחתי מייל (לאותו שרשור) איך המועצה פועלת בנוגע למקרה זה - אך לא נעניתי.
מבקש לדעת איך המועצה מטפלת במקרה זה. האם פניתם לבית העסק? האם קבלתם מענה מהם?
תודה | |
|
|
|
| 16/6/2022 13:19 |
דן |
re:re:re:re:re:re:עזרה ברכישת נעליים | | מחבר: | דן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/06/2022 | | שעה: | 13:19:40 |
| ניסיתי לפני כמה ימים מנסה שוב =
שלום בהמשך למקרה זה ולפנייה שפתחתי (950193)
בשבוע שעבר שלחתי מייל (לאותו שרשור) איך המועצה פועלת בנוגע למקרה זה - אך לא נעניתי.
תודה | |
|
|
|
|
|
| 16/6/2022 13:19 |
דן |
re:re:re:re:re:עזרה ברכישת נעליים | | מחבר: | דן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/06/2022 | | שעה: | 13:19:48 |
| ניסיתי לפני כמה ימים מנסה שוב =
שלום בהמשך למקרה זה ולפנייה שפתחתי (950193)
תודה | |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 23/7/2022 21:06 |
דן |
re:re:re:re:re:re:re:re:re:עזרה ברכישת נעליים | | מחבר: | דן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/07/2022 | | שעה: | 21:06:23 |
| נכון. מנהלת פניות הציבור שוחחה עימי.
לצערי הפסדתי במקרה זה למרות ההמלצה שלכם.
המנהלת טוענת ש"מצב חדש" זהה ל" לא נעשה בו שימוש" ואין כאן שום הטעיה ( למרות שבחשבונית כתוב "אפשר חהחליף אם המוצר במצב וחדש ולא נעשה בו שימוש " - הוסיפו שלא נעשה בו שימוש - בשונה ממה שמפורסם באתר החברה ובחנות " במצב חדש " הפסדתי את הכסף
| |
|
|
|