| מחבר: | אורלי (לשליחת דואר אלקטרוני) |
| תאריך: | 02/05/2022 |
| שעה: | 14:26:09 |
|
שלום,
ב 22 בחודש ינואר, שהייתי בחול עם 2 טלפונים. באחד רכשתי מראש תוכנית דאטה ושיחות לחול, ובשני לא רכשתי מראש תוכנית. בטלפון השני יש לי תוכנית קבועה חודשית בגולן טלקום בסכום של כ 29 ש"ח לחודש. לא ביצעתי בו שיחות ועשיתי שימוש מועט דרך WI FI.רב הזמן הטלפון היה בחדר במלון.
ב 24 לפברואר נדהמתי לקבל הודעת טקסט, שחויבתי בסכום של 1687 ש"ח על ידי גולן. מיד חשדתי שמדובר בפעולה אויבת בכרטיס האשראי שלי, פניתי לחברת האשראי והם יעצו לי לבטל את הכרטיס מייד ולהזמין חדש וכך עשיתי.
לאחר מכן, בדקתי את חשבון גולן טלקום דרך האינטרנט וראיתי שאכן חויבתי על שיחה בודדת באורך 109 דקות מחו"ל לישראל. מאחר שלא הייתה לי תוכנית לשיחות בחול ,סכום החיוב היה 1639 ש"ח. הייתי בטוחה שמדובר בטעות ופניתי לגולן בנועם בשיחות ודרך הדואלים לבטל את החיוב. כמו כן הבהרתי שגם ביטלתי את כרטיס האשראי וכאשר אקבל כרטיס אשראי חדש אמסור להם את המספר החדש לחיוב. הייתי מאוד חיובית ובטוחה שגולן טלקום יבינו שמדובר בטעות ומייד יבטלו אותה.
בהמשך הסתבר לי שחברת גולן טלקום מתעקשת על עמדתה ועל החיוב. כל ניסיונותיי להבהיר שלא ביצעתי שיחה זו, לא צלחו בידי. מאחר שאני לקוחה ותיקה של למעלה מעשר שנים, הסכימו ב 7 לאפריל, לזכות את חשבוני בסכום של 250 ש"ח.
אני לא ביצעתי את השיחה. אני מבינה היטב מה העלות של שיחה ללא תוכנית ומדוע שאעשה זאת? הרי יכולתי לשוחח בקו שיש לי עליו תוכנית או לבצע שיחת WI FI.
כאשר ראיתי שאינני מצליחה לשכנע אותם בדיבורים, חשבתי שאצליח לשכנע אותם במספרים. אם יבדקו את היסטוריית ההתנהלות שלי בשיחות ובדאטה, יקבלו הוכחה שאן מצב שביצעתי שיחה זו.
1. ניסיתי לברר אם הם יכולים לבדוק אם במאה הדקות הללו היה צליל כלשהוא ובגולן טלקום אמרו לי שלא.
2. בקשתי לבדוק לאורך כל עשור השנים, אם אי פעם ביצעתי שיחה כה ארוכה עם המספר שאליו הם טוענים שהתקשרתי. אני יודעת בוודאות ששיחות עם הנמען המדובר קורות לעיתים רחוקות ופרקי זמן קצרים מאוד. בגולן לא רצו לתת לי דו"ח כזה.
ובכל מקרה מספר הפעמים שעשיתי שיחות כה ארוכות גם בתוך הארץ יהיה מועט מאוד.
3. בקשתי מגולן לתת לי דוח, שבו יציגו את הפעמים שהשתמשתי בחול בנייד וכמה שיחות ודאטה צרכתי. מעולם לא עשיתי שיחות טלפון רגילות כשאני בחול. לעיתים רחוקות אני עונה על שיחה נכנסת ואז שיחה זו קצרה מדקה. גולן סרבו לתת לי דוח זה.
4.בקשתי מגולן ריכוז שימוש בדאטה ושיחות לאורך השנים, על מנת להוכיח שאני צרכנית קלה מאוד של זמן שיחות ודאטה, ולכן אין זה הגיוני שאחרוג מהרגליי דווקא כשאני בחול וללא תוכנית. גולן סרבו לתת לי דוח כזה.
את כל הדוחות הללו, קשה לי מאוד כמשתמש להכין, מאחר שמדובר בהרבה מידע וגם כאשר אני אציג אותם, אצטרך להביא לבית משפט הדפסות מרובות מאוד.לעומת זאת לגולן באמצעות תוכנות מעקב אחרי מספרים, קל מאוד לבצע בדיקות אלו ולהגיש לי דוחות מסודרים שיוכיחו את עמדתי.
באותה נסיעה רכשתי תוכנית שיחות ודאטה לטלפון השני מפארטנר, וגם בתוכנית זו עשיתי שימוש מועט מאוד.אני מניחה שעבור כך אוכל לקבל דוח מפארטנר.
באופן עקרוני, מעולם אינני בודקת את פירוט השיחות ואין לי מעקב או מידע שאכן מדובר בפירוט נכון וודאי, מאחר שאני משלמת חודשי ולכן הפירוט הוא חסר משמעות עבורי. אבל בעניין כזה, חברת הטלפוניה טוענת שעשיתי שימוש ואני טוענת שלא עשיתי שימוש, אזי מדוע להאמין לחברת הטלפוניה? אולי היתה תקלה במערכת? אולי נירשם רישום כוזב? והרי היו דברים מעולם שנירשמו רישומים כוזבים בגלל תיכנות לקוי אפילו בבנקים?
ומדוע הופסקה השיחה אחרי 109 דקות ולא 200 או יותר? הרי לא היתה לי תוכנית לא הגעתי למגבלה כלשהיא?
למה מלכתחילה מאפשרת גולן לבצע שיחה כה ארוכה מבלי להתריע או להפסיקה אחרי 2 3 דקות שזה זמן סביר לשיחה?
ברצוני לברר אם יש בסיס לתביעה נגד גולן טלקום להשבת החיוב.
תודה רבה
|
|
|