חיפוש בפורום:
חיפוש מורחב
חזרה לפורום

חברת פדקס
מחבר:עידן (לשליחת דואר אלקטרוני)
תאריך:03/05/2022
שעה:16:01:40

היי,
אני רואה שיש הרבה מקרים דומים בפורום ואשמח לעזרה,
לאחרונה חזרתי מעבודה ארוכת טווח בסין. כשחזרתי לארץ שלחתי את הדברים שלי עם חברת TNT לארץ.
למרות שזמן המשלוח היה אמור להיות שבוע, בסופו של דבר המשלוח הגיע אחרי 4 שבועות.

כמו שכבר כתבו בפורום במקרה אחר מ-08.12.21:

לפני כמה ימים קיבלתי שיחת טלפון מ-TNT (פדקס) בו דורשים תשלום מכס ואגרת מחשב כחוק, ובתוספת עמלת עמילות מכס (דמי טיפול ודמי ניטול) לחברת TNT, שהינה חברה רשומה בארץ.

אני לא ייפתי את כוחם לפעול בשמי ו/או לבצע עבורי פעולות מול רשויות המדינה.

אני סבור כי יש פה הפרה של חוק הגנת הצרכן, ובעיקר על סעיף 3א- השפעה בלתי הוגנת, שכן כופים עליי לכרות איתם עסקה מבלי שביקשתי את שירותיהם.

החברה מסרבת לאפשר לי לשלם את מסי המכס ולשחרר את החבילה. בנוסף מסרבים לשלוח לי חשבונית מתוקנת ללא תוספת העמלות של חברתם. יתרה מזאת, הם מאיימים עליי שיחזירו את החבילה לחו"ל ו/או ישמידו אותה (סעיף 3.ב.(7) - ...איים או נקט אמצעי הפחדה כלשהו כלפי הצרכן)

כמו כן, ממה שראיתי בפוסטים נוספים:

אני סבור שיש פה הפרה של מס' סעיפים בתקנות הגנת הצרכן (גילוי פרט מהותי לגבי שירות משלוח טובין), חוק הגנת הצרכן וחוק החוזים האחידים, מהסיבות הבאות:

1. פרט מהותי לפי סעיף 2א10 לחוק הגנת הצרכן קובע: "החסות, העידוד או ההרשאה שניתנו לייצור הנכס או למכירתו או למתן שירות".

2. על אף שאינני מזמין השירות, תנאי השירות באתר שלהם מציינים במפורש כי במידה ופדקס יכולה לשמש כעמיל מכס במדינת היעד, וכל עוד לא צויין אחרת, על השולח לאשר זאת לפדקס ובתנאי שווידא מול הנמען כי מאשר לפעול בשמו מול הרשויות.

3. מכיוון שפדקס ישראל פועלים בישראל מול רשויות המכס מכוח סעיף זה ככל הנראה, יש לראות את כל תנאי השירות שלהם בחלקים המפונים כלפי הנמען כהסכם אחיד שכפוף להוראות הדין הישראלי.

הסכם אחיד לא יכול לכלול תנאים מקפחים כגון: תנאי הפוטר אותם מאחריות המוטלת עליהם על פי דין (קרי גילוי פרטים מהותיים), תאני המקנה להם זכות להעביר את האחריות לצד שלישי (קרי איסוף הסכמה מהשולח לפעול בשם המקבל - ללא שמירת תיעוד), תנאי המגביל את החופש שלי להתקשר או לא להתקשר עימם בשירות.

4. חובתם של פדקס ישראל היתה להמציא בפניי את ההרשאה שניתנה להם לפעול בשמי, לכאורה, ומשלא עשו זאת זה מהווה הטעיה לפי חוק הגנת הצרכן 2א10.

5. יתרה מזאת, אני סבור שהם היו צריכים לאסוף את ההסכמה הזו ישירות ממני בפועלם תחת הוראות הדין הישראלי, עוד בטרם התקיימה העסקה (קרי ביצוע המשלוח ממדינת המקור). עצם העובדה שלא פעלו כך, הם השיתו עליי תנאים של חוזה אחיד - שכוללים תנאים מקפחים כנגדי כמצויין בסעיף 3, ובנוסף מפעילים עליי השפעה בלתי הוגנת, כפי שמתוארת בחוק הגנת הצרכן סעיף 3: פגיעה בחופש ההתקשרות שלי מולם, מנעו ממני את האפשרות להתייעץ לגבי התקשרות מולם בעסקה או תנאיה, סיפקו שירות בתשלום ללא בקשה מפורשת שלי, נוקטים באמצעי הפחדה כלפיי.

אשמח לשמוע את דעתה של המועצה וכיצד כליי לפעול מולם?
במיוחד לאור העובדה שלקח לחבילה חודש ימים להגיע לארץ, במקום שבוע כמובטח.
תודה רבה
3/5/2022 16:01 עידן חברת פדקס
4/5/2022 07:48 המועצה לצרכנות    re:חברת פדקס