חיפוש בפורום:
חיפוש מורחב
חזרה לפורום

ביטול טיסה ,תנאי טיסה ירודים
מחבר:אורלי (לשליחת דואר אלקטרוני)
תאריך:02/05/2022
שעה:16:37:06

שלום
בחודש ינואר, הזמנתי כרטיסי טיסה לציריך ,מחלקת עסקים, בחברת אל על באמצעות שיחת טלפון, ימים בודדים לפני הטיסה. עקב בעיות קשות ברגלים היה חשוב לי מרווח ישיבה נוח וארוך. יום לפני הטיסה בקשתי למלא טפסי PLF אשר בין היתר בקשו מקום ישיבה. לא הצלחתי לבחור מקום הישיבה והתקשרתי לחברת אל על. נאמר לי שחברת סוויס תבצע את הטיסה. בשיחה עם המוקדנית, הבהרתי שידוע לי שמחלקת עסקים בחברת סוויס איננה נותנת שירות דומה לשל אל על ומושבים מאוד לא נוחים ולכן באם מדובר בחברת סוויס אני מבקשת להחליף את מקום העסקים במקום תיירות, כי אין לי עניין לשלם מחיר עסקים ולקבל מושב תיירות. המוקדנית בררה איזה מטוס תשתמש חברת סוויס, ואמרה י שמדובר במטוס רחב ונוח ולכן אין חשש לגבי איכות המושבים והשירות, זה יהיה לפחות כמו של אל על.
למחרת כשעליתי לטיסה הסתבר שהמוקדנית הטעתה אותי. מייד ניסיתי להתקשר לאל על ולדווח על התקלה הנוראית ולבקש זיכוי. מה שלא צלח בידי.
כפי שידעתי המושב היה צר, גב המושב לא זע, מרווח הרגלים היה צר, לא היה כל שירות מדיה או WI FI ,לא היה שירות משקאות או יחס כלשהוא מהצוות. פרט לארוחה, לא טעימה במיוחד שהוגשה , לא היה שום סממן של טיסת עסקים.
מחברת אל על לא התייחסו ברצינות לתלונות שלי ולא הציעו פיצוי כספי כלשהוא.
בהמשך , בקשנו לשנות את תאריך החזרה ולדחות אותו בכמה ימים. יומיים לפני התקשרנו לאל על, ומאחר ורצינו לוודא שזו תהייה טיסת עסקים של אל על ולא של סוויס קבענו טיסה בשעה 12. לסוויס אין טיסה מקבילה אלא רק טיסת לילה.נאמר לנו שזו תהייה טיסה של אל על.
הארכנו את השהות שלנו בלילה נוסף הארכנו את הרכב ביום נוסף , וכל זאת כדי לטוס בדרך נוחה ללא כאבי רגלים.
כשהגענו לשדה, בעשר בבוקר, נדהמנו לגלות שהטיסה אינה מופיעה על לוח הטיסות. ואין שום נציג של אל על בשדה או מידע כלשהוא לגבי הטיסה. בתחילה חשבנו שטעינו בטרמינל אולם כאשר ניגשנו אל פקיד סוויס הסתבר שהטיסה בוטלה לפני 10 ימים (לפני שרכשנו את הכרטיס...) ואם אנחנו רוצים אנחנו יכולים לטוס בסוויס בחצות הלילה.
החלטנו לא לטוס איתם כי לא רצינו לשלם שוב עסקים ולקבל לואו קוסט.
מאז חודש ינואר אני בשיחות עם אל על בעניין השבה כספית ופיצוי. אל על טוענים שהודיעו לנו שהטיסה בוטלה. אנחנו לא קיבלנו שום הודעה או שיחת טלפון על עניין ביטול הטיסה ובטח לא שאלו אותנו אם אנחנו מעוניינים לעבור לחברה אחרת ולטיסה בחצות הלילה של סוויס.
אל על אומרים שיחזירו לנו כסף. שאלתי המון פעמים כמה? לא קיבלתי תשובה.
הם מציעים פיצוי שימור לקוחות , 100 דולר לכרטיס.
גם כאשר הודעתי להם שאפנה לבית משפט, טרם השיבו לנו את עלות הכרטיס כ 1600 דולר לאדם ולא העבירו פיצוי.

התקשרתי אליכם מספר פעמים, המתנות ארוכות ולא שבו אלי.

ראיתי את דוגמאות התלונות שכתבתם באתר אולם הם עוסקות רק בחלק מהתלונה שלי.
אודה לכם על המלצות ועזרה בפנייה לבית משפט.
אורלי
2/5/2022 16:37 אורלי ביטול טיסה ,תנאי טיסה ירודים
3/5/2022 17:53 המועצה לצרכנות    re:ביטול טיסה ,תנאי טיסה ירודים