| מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) |
| תאריך: | 13/04/2022 |
| שעה: | 13:30:20 |
|
| עד כמה שזכור לי, מסרונים חייבים לכלול את מספר הטלפון של השולח. תתלונן על כל הנושא באתר משרד התקשורת. |
|
|
| 6/4/2022 10:39 |
אנונימי |
ספאם זבל - כמה שאלות | | מחבר: | אנונימי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/04/2022 | | שעה: | 10:39:33 |
| שלום,
אודה על מענה מסודר לכל אחת מהשאלות (ותתי השאלות) הבאות
בכל סעיף אתייחס להודעה אחרת שקבלתי
1.לפני כשנה, קבלתי שתי הודעות מחברת נעליים ללא אישור , שלחתי "הסר" (כפי שהיה כתוב בהודעה) .
בחודשים לאחר מכן קבלתי *7* הודעות נוספות (פרסומות על נעלים חדשות במחירים כאלה ואחרים/מבצע סוף שנה וכו..)
א.האם אני יכל לדרוש פיצוי על כל 9 ההודעות? (כל אחת 1000 שח, 9000 סכהכ)
ב. 7 ההודעות נשלחו *אחרי* ששלחתי "הסר" - האם מגיע לי פיצוי גבוה יותר ?
ג.שמרתי את התכתובת.
2.
קבלתי הודעה משהוא בשם "GONG" (אין מספר טלפון לחזרה) ,שם מופיע קישור לרכישה (כנראה מדובר בסחר ב"ירוק") והסרה, הסרתי את עצמי בקישור,ו 5 דק אחכ קבלתי 2 הודעות מחברה בשם "GIGI" (ללא מספר) עם אותה הודעה בדיוק אך ללא אפשרות הסרה.
יש לציין שבהודעה של "GIGI" , קישור מוביל לווצאפ של משהוא (כנראה ווצאפ של סוחר ב"ירוק" שדרכו אפשר להזמין)
*אין לי כל קשר לשירותים מסוג זה
א.מה עלי לעשות במקרה זה?, אני לא יודע את מי לטבוע.
3.בטלפון שמורות הודעות שקבלתי מכל מני חברות (ללא הסכמתי, אני נזהר לא לאשר אף תוכן שווקי מחברות שאני מוסר להם מספר טלפון שלי)
ההודעות מכל מני חברות מגיעות ליותר מ20 הודעות
הודעות שלא שלחתי אליהם בחזרה "בטל" או "הסר".
האם אתם ממליצים לכל אחד מבתי העסק האלה לפתוח תביעה?
יש סיכוי שאצא עם 20,000 שח מבית המשפט?
4.מה יקרה אם אטבע חברה כל שהיא, והיא בבית המשפט תטען שאישרתי קבלת תוכן פרסומי. אם אני מכחיש את זה,האם אזכה בדיון?
5.באופן כללי במילוי טופס לטביעת ספאם - מה עלי למלא בפרטים של "תיאור הטביעה" להלן:
א.המקום
ב.המקום שנועד לקיום ההתחיבות
ג.מקום המסירה של הנכס
ד.מקום המעשה/מחדל שבשלו טובעים
| |
|
|
|
|
|
| 6/4/2022 15:40 |
המועצה לצרכנות |
re:ספאם זבל - כמה שאלות | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/04/2022 | | שעה: | 15:40:45 |
| אנונימי שלום רב,
הכלל: החוק אוסר על משלוח דברי פרסומת לנמען, בכל אמצעי תקשורת (מייל, פקס, הודעות SMS או באמצעות מערכת חיוג אוטומטי) ללא הסכמה מפורשת מראש של הנמען .
היוצא מהכלל: אין צורך בהסכמה מראש של הנמען אם בעת רכישת מוצר או שירות הנמען מסר את הפרטים שלו, והמפרסם הודיע לו כי הפרטים שלו ישמשו לצורך משלוח דברי פרסומת מסוג דומה לזה שנרכש, ונתן לנמען הזדמנות לסרב למשלוח דברי פרסומת.
אם נשלח דבר פרסומת ביודעין, בניגוד להוראות התיקון, רשאי בית המשפט לפסוק בשל ההפרה האמורה פיצויים שאינם תלויים בנזק, בסכום שלא יעלה על 1,000 בגין כל הודעה ששלח המפרסם לנמען .
עליך לאתר את השולח.
כתב תביעה בשל פרסום או סחר ברשת האינטרנט יוגש לבית המשפט שבמחוז שיפוטו מצוי מקום מגוריו או מקום עסקו של הנתבע או התובע; הגיש עוסק כהגדרתו בחוק הגנת הצרכן, התשמ"א-1981 תביעה כאמור, תוגש התביעה במקום עסקו או במקום מגוריו של הנתבע בלבד.
| |
|
|
|
| 11/4/2022 15:15 |
אנונימי |
re:re:ספאם זבל - כמה שאלות | | מחבר: | אנונימי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/04/2022 | | שעה: | 15:15:30 |
| תודה על המענה.
אבקש לענות בנפרד על סעיפים ב וג
א. חידשתם לי שחוק הספאם תקף *גם* לקבלת מיילים
ב. שלחתי מייל לפניות הציבור של חברת הסלולר שלי בבקשה לקבל פרטים על השולח האנונימי לכל מני הודעות שאני מקבל.
זו התשובה שקבלתי מהם:
"אין לחברתנו שליטה על שליחת מסרונים מצד שלישי.
בנוסף, אנו לא מוסרים מידע לגבי לקוחות אחרים.
נציין, כי ניתן לנסות לאתר מידע במנוע GOOGLE.
כמו כן, ניתן לנסות לחסום המספר ולפנות למשטרה.
"
מיותר לציין שאני *לא* יכל לחסום את המספרים האלה כי לא מופיע מספר אלה שם כללי של השולח.
מה עלי לעשות במצב כזה?
ג.מה הדין במקרה שקבלתי הודעת ספאם, שלחתי "הסר" (כפי שהופיע בהודעה) וקבלתי עוד הודעות מאותו מספר - האם במקרה כזה התביעה רק עד 1000 שח או יותר מכך?
תודה רבה על העזרה,
אנונימי | |
|
|
|
| 12/4/2022 08:31 |
המועצה לצרכנות |
re:re:ספאם זבל - כמה שאלות | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/04/2022 | | שעה: | 08:31:39 |
| כפי שציינו, 1000 ש"ח עבור כל הודעה עם מסר פרסומי.
התביעה מוגשת על ידך באופן עצמאי.
ההנחיות באתר הרשות השופטת.
| |
|
|
|
| 12/4/2022 11:17 |
ענבל |
re:re:re:ספאם זבל - כמה שאלות | | מחבר: | ענבל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/04/2022 | | שעה: | 11:17:52 |
| | כדאי להצטרף לקבוצת הפייסבוק "זה זבל זה? שאלות ותשובות על דואר זבל ( ספאם )". יש שם יחידות לימוד על הגשת תביעות ספאם והרבה אנשים טובים שיעזרו לך. | |
|
|
|
|
|
| 13/4/2022 09:24 |
אנונימי |
re:re:re:ספאם זבל - כמה שאלות | | מחבר: | אנונימי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/04/2022 | | שעה: | 09:24:52 |
| א.ענבל - תודה על ההערה שלך אבדוק בהחלט
אבקש לענות על שתי הסעיפים האלה בנפרד:
ב.המעצה לצרכנות - עדיין , יש מספרי טלפון ש*לא מופיע* מספר טלפון של השולח (כמו בשליחת פרסומות חשיש)
בקשתי מפניות הציבור של חברת הסלולר שלי לקבל את המספרים שמהם נשלחים ההודעות אבל הם לא מוכנים למספר פרטים על צד שלישי
"חברתנו אינה מוסרת פרטים אודות המתקשרים מטעמי שמירה על פרטיותם (נושא התקף לגבי כלל לקוחותינו)."
איך אני יכל לקבל מספר טלפון של שולחי ההודעותשלהם בשביל להגיש טביעה?
ג.אני שואל ברצינות רבה, הודעות על מכירת סמים קשורה ללא ספק לאנשים עבריינים - האין זה נכון שאני מסכן את עצמי בלתבוע אנשים כאלה? (שומר נפשו ירחק?) | |
|
|
|
|
|
| 25/4/2022 08:42 |
אנונימי |
re:re:re:re:ספאם זבל - כמה שאלות | | מחבר: | אנונימי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/04/2022 | | שעה: | 08:42:50 |
| *אנא התייחסו לשרשור זה ולא בטעות להודעה החדשה שכתבתי*
אני עדיין ממתין למענה לשאלות הבאות
אבקש לענות על שתי הסעיפים האלה בנפרד:
ב.המעצה לצרכנות - עדיין , יש מספרי טלפון ש*לא מופיע* מספר טלפון של השולח (כמו בשליחת פרסומות חשיש)
בקשתי מפניות הציבור של חברת הסלולר שלי לקבל את המספרים שמהם נשלחים ההודעות אבל הם לא מוכנים למספר פרטים על צד שלישי
"חברתנו אינה מוסרת פרטים אודות המתקשרים מטעמי שמירה על פרטיותם (נושא התקף לגבי כלל לקוחותינו)."
איך אני יכל לקבל מספר טלפון של שולחי ההודעותשלהם בשביל להגיש טביעה?
ג.אני שואל ברצינות רבה, הודעות על מכירת סמים קשורה ללא ספק לאנשים עבריינים - האין זה נכון שאני מסכן את עצמי בלתבוע אנשים כאלה? (שומר נפשו ירחק?) | |
|
|
|
|
|