| מחבר: | שחר מזרחי (לשליחת דואר אלקטרוני) |
| תאריך: | 11/03/2022 |
| שעה: | 09:29:25 |
|
שלום רב
מי שחר מזרחי ואני חייב להביא לידיעתכם את המקרה הבא:
מזה שנים אני קונה שמן זית של החברה סבא חביב בע"מ.
לאחרונה הרגשתי שינוי בטעם, והתחבטתי עם עצמי האם לפנות למפעל או שזה רק בדמיוני.
היום 10.3.22 שודרה כתבה בערוץ 13 במהדורה המרכזית של רשת ע"י נגה ניר נאמן "מבחן תוצרת הארץ" ושם התגלה כי השמן של החברה מקורו בתערובת "בלנד" של החברה עם האיחוד האירופי.
עם קבלת הידיעה שהשמן אינו מקורו בארץ נתקפתי תחושת מרמה ואכזבה גדולה, כמי שרוכש את המוצר משי שנים.
הקפדתי תמיד לראות את תו התקן מאחורי הבקבוק, למרות שבשנה האחרונה רכשתי את מוצרי החברה בחנות ייעודית בנס ציונה (מחסני השוק) בארגזים.
במכתבי אני פונה אליכם המועצה לצרכנות בבקשה לסייע לי בהתמודדות עם העוול שהחברה גרמה לי וללקוחותיה.
אני מבקש שתוגש לא פחות מתובענה ייצוגית בגין התחקיר, זאת מכוון שהחברה טורחת לפאר ולספר על תהליך הפקת השמן זית גם על גבי הבקוקים וגם בדף הפייסבוק שלה, תוך שהיא מטעה במתכוון את קהל לקוחותיה.
מסתבר שלאחרונה הוסר תו התקן מגב הבקבוקים, ובמקומו שמה החברה חותמת ב"אותיות טל ומטר" בצבע שחור (על גבי רקע ירוק) שלא ניתן לראותה כלל.
בדף הפייסבוק שלה כתבה החברה:
"בבית הבד בקיבוץ פרוד ניתן ללמוד על מסורת הפקת השמן,לחזות בייצור שמן הזית בעונת המסיק כמו כן, לקבל הסברים מפורטים על האיכויות של המזונות והתבלינים המיוצרים על ידנו ועל התועלות שבצריכתם.
בשולחן הטעימות אתם מוזמנים לטעום ממבחר המוצרים של "סבא חביב". הביקור במרכז המבקרים ללא תשלום".
בתור ישראלי אני משתדל לרכוש ולקנות מוצרים שמיוצרים במדינה ולתרום את חלקי לתוצר למשק ולכלכלה המקומית.
יתרה מזאת תו "מיוצר בישראל" הוא מיזם שיצר משרד הכלכלה והתעשייה שנועד לעודד צרכנים בישראל לבחור לקנות מוצרים מתוצרת הארץ. קניית מוצרים ישראליים אמורה לשפר את כלכלת ישראל משום שהכסף נשאר בבעלות אזרחי המדינה, ואינו עובר למדינות אחרות.
אמנם הדרך שנבחרה היא להטביע תו בולט על מוצרים שעמדו במדדים להגדרתם כתוצרת ישראל, אך בסופו של דבר גורמים לנו הצרכנים להרגיש מרומים ונבגדים פעם אחר פעם.
עצוב מאוד שזה המצב, אני כמובן את השמן של החברה הזאת כבר לא יקנה.
אזכיר רק שהחברה צברה חובות עתק בסך 54 מ' ש"ח ואף הייתה בהליך עיכוב והקפאת הליכים שנפתחו נגדה.
ועוד לחשוב שהפושעים האלה מקבלים חבלי הצלה פעם אחר פעם על הגב של הציבור...
כל הכתבות צרכנות האלה לא נותרות לנו אלא להמאיס בחברה הישראלית המקומית שרק עושקת ומרמה את קהל לקוחותיה.
ואנחנו, נמשיך להיות שבויים במוצרי היבואנים הגדולים.
למקרה שמה שכתבתי יעניין אתכם אני כאן:
שחר מזרחי.
נייד 0504-872090. |
|
|