חיפוש בפורום:
חיפוש מורחב
חזרה לפורום

זיכוי דמי משלוח במצב שבו המוצר נמסר לחברת משלוחים אך העסקה בוטלה טרם מסירתה ללקוח
מחבר:אריק (לשליחת דואר אלקטרוני)
תאריך:09/03/2022
שעה:13:41:11

שלום
רכשתי מוצר (כבל מחשב) דרך אתר אינטרנט לפני יומיים.
אתמול שלחתי מייל עם מכתב בקשה לביטול עסקה.
המוצר טרם סופק אלי (נמסר לחברת משלוחים אך עדיין לא הגיעו אלי).
היום בבוקר, דיברתי בטלפון עם נציג החנות, וביקשתי שיפנה לחברת המשלוחים על מנת שלא יצטרכו להגיע אלי כדי לספק לי את המוצר אלא שיחזירו אותו לחנות.
הנציג אמר לי כי יבטל את העסקה וידאג לזכות אותי רק בשווי המוצר - ולא יזכה אותי בעלות המשלוח (שעבורו החנות כבר שילמה לחברת המשלוח).
הוא הסביר לי כי "שווי העסקה" לפי החוק אינו מתייחס לדמי משלוח שהחברה כבר שילמה כיוון שהביטול נעשה ביוזמתי ולא בגלל פגם כלשהו במוצר.
הנציג הסביר לי את הרציונאל, שכן לטענתו אם החנות כבר שלחה את המוצר ושילמה בעבור דמי המשלוח, אין סיבה שהחנות תיפגע מעצם כך שביקשתי לבטל את העסקה. ולכן אין חובה לזכות על דמי המשלוח (כי הם כאמור כבר שולמו לחברת המשלוח).

עם זאת, ראיתי בנוסח החוק התייחסות לכך שדמי ביטול כוללים גם הוצאות בשל המשלוח. לכן חשבתי שאני זכאי לקבל זיכוי כולל של עלות העסקה עם עלות המשלוח- בניכוי 5%.

לכן החנות מסרבת לזכות אותי בעלות המשלוח (35 שח).
אשמח להבין אם אכן החנות צודקת ואם היא אכן לא חייבת לזכות אותי בגין דמי המשלוח שהיא הרי כבר שילמה לחברת המשלוח?

תודה מראש על המענה.
9/3/2022 13:41 אריק זיכוי דמי משלוח במצב שבו המוצר נמסר לחברת משלוחים אך העסקה בוטלה טרם מסירתה ללקוח
10/3/2022 17:46 המועצה לצרכנות    re:זיכוי דמי משלוח במצב שבו המוצר נמסר לחברת משלוחים אך העסקה בוטלה טרם מסירתה ללקוח