| מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) |
| תאריך: | 08/03/2022 |
| שעה: | 16:19:33 |
|
על פניו, מדובר בהזמנה מיוחדת, כזאת שאי אפשר לבטלה (שאלה נוספת: האם נדרשו מדידות בביתך לפני הייצור? והאם הן התבצעו?).
מנגד, במידה ומדובר בהטעיה מהותית שבוצעה, לכאורה, ע"י בית העסק, אפשר לדרוש ביטול בגינה, כפי שמשה כתב. |
|
|
| 1/3/2022 02:59 |
יואל |
התקנת שער חניה - אי הגעה | | מחבר: | יואל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/03/2022 | | שעה: | 02:59:51 |
| שלום,
הזמנתי התקנה של שער חניה, התשלום היה אמור להתבצע בהתקנה.
המתקין קבע איתי 3 מועדים שבשלושתם לא הגיע, כל פעם בתואנה אחרת, בידוד, מחלה, גשם וכו', כמובן שמבלי להודיע.
האם אני זכאי לפיצוי על כך שביטלתי תכניות בכדי לחכות לו?
האם אני יכול לבטל את ההזמנה למרות שלטענתו כבר ייצר את השער?
רק אציין שהפעם הראשונה שקבע שיגיע להתקין היתה כבר בדצמבר.
תודה | |
|
|
|
| 2/3/2022 15:38 |
המועצה לצרכנות |
re:התקנת שער חניה - אי הגעה | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/03/2022 | | שעה: | 15:38:21 |
| יואל שלום רב,
במידה ונקבעו לך שלושה מועדים שונים הכוללים טווח שעות, הרי שאתה זכאי לפיצוי ע"ס 600 ש"ח לכל מועד בנפרד.
הפיצוי הוא ללא הוכחת נזק (חוק הטכנאים).
https://www.consumers.org.il/category/technical_issue
| |
|
|
|
|
|
| 5/3/2022 13:12 |
משה |
re:re:התקנת שער חניה - אי הגעה | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/03/2022 | | שעה: | 13:12:00 |
| כנראה שהוא לא מגיע מכיוון שרצית לבטל את העסקה ופיצוי. פשוט נקמה בך. עקרונית, נראה לי שניתן לבטל את העסקה, והחזר יתקבל רק ע"י תביעה בבית המשפט, בהנחה שאתה יכול להוכיח את מה שקרה. מחוק הגנת הצרכן ובהנחה שרכשת את השער בתור לקוח פרטי:
2. (א) לא יעשה עוסק דבר – במעשה או במחדל, בכתב או בעל פה או בכל דרך אחרת לרבות לאחר מועד ההתקשרות בעסקה – העלול להטעות צרכן בכל ענין מהותי בעסקה (להלן – הטעיה); בלי לגרוע מכלליות האמור יראו ענינים אלה כמהותיים בעסקה:
(3) מועד ההספקה או מועד מתן השירות;
32. (א) נעשתה עסקה והוברר כי נעשה לגביה מעשה או מחדל שיש בו משום הטעיה או ניצול מצוקה כאמור בסעיפים 2 ו-3, והם מהותיים בנסיבות הענין, ובהטעיה - אף אם לא העוסק היה המטעה, רשאי הצרכן לבטל את העסקה בתוך זמן סביר מהמועד שבו נודע לו על ההטעיה או מהמועד שבו נודע לו שפסק ניצול המצוקה, לפי העניין.
(תיקון מס' 26) תש"ע-2010
(ב) בוטלה עסקה כאמור בסעיף קטן (א), ישיב העוסק לצרכן, בתוך שבעה ימים מיום שקיבל הודעה על הביטול, את התמורה ששילם הצרכן בעד העסקה, באותו אופן שבו שילם הצרכן.
אין לי קשר למועצה.
| |
|
|
|
| 8/3/2022 03:18 |
יואל |
re:re:re:התקנת שער חניה - אי הגעה | | מחבר: | יואל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/03/2022 | | שעה: | 03:18:57 |
| תודה, אבל למען האמת, אני לא רציתי לבטל וכל פעם "רדפתי" אחריו שיבוא להתקין, ככה מספר פעמים.
הוא כל פעם אמר שהכל מוכן ירק צריך למצוא זמן, כל פעם שקבע איתי, הבריז לבסוף.
לא שילמתי לו עדיין תשלום ככה שמזה אני פחות חושש, השאלה אם אני אבטל כעת, כביכול לאחר שהוא ייצר את המוצר, אצטרך לשלם לו, למרות שזב נגרר כבר מעבר לזמן סביר.
תודה | |
|
|
|
| 8/3/2022 16:19 |
המועצה לצרכנות |
re:re:re:התקנת שער חניה - אי הגעה | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/03/2022 | | שעה: | 16:19:33 |
| על פניו, מדובר בהזמנה מיוחדת, כזאת שאי אפשר לבטלה (שאלה נוספת: האם נדרשו מדידות בביתך לפני הייצור? והאם הן התבצעו?).
מנגד, במידה ומדובר בהטעיה מהותית שבוצעה, לכאורה, ע"י בית העסק, אפשר לדרוש ביטול בגינה, כפי שמשה כתב. | |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|