חיפוש בפורום:
חיפוש מורחב
חזרה לפורום

סירוב של חברה המתקינה עמדות חשמליות ביתיות לספק שירות אחריות
מחבר:בעלים של רכב חשמלי (לשליחת דואר אלקטרוני)
תאריך:08/03/2022
שעה:14:05:37

לפני מספר חודשים, קניתי רכב חשמלי של חברת X, ונאמר לי שעמדת הטעינה הביתית מסופקת על-ידי חברה Y.

הזמנתי חבילת עמדה + התקנה מחברה Y, והם התקינו לי את העמדה בביתי הפרטי.

לפני כשבוע, העמדה הפסיקה לעבוד, והרכב מדווח על כך שהעמדה לא מקבלת חשמל. התקשרתי למוקד של Y, והם דרשו ממני לפנות למוקד של X בחו״ל כדי שיבדקו את העיניין, ואם יש צורך יוציאו הפנייה.
על-פי המוקד של X, אכן העמדה לא מקבלת חשמל, והם שלחו הפנייה ל-Y כנדרש (יש לי העתקים של מייל של X ל-Y).

במוקד של Y מסרבים לאשר שקיבלו הפנייה כזו, ומסרבים לתת שירות בגין ההתקנה.

ידוע לי כי משך האחריות על העמדה עצמה - 3 שנים.

כמו כך הנציגות של X בארץ היא חברה בע״מ לייבוא ותחזוקת רכבים בלבד, ללא אישור עיסוק בעבודות חשמל (מחוץ לרכב) בעצמה. גם הם מפנים אותי למוקד שלהם בחו״ל.

1. האם חוק הטכנאי רלוונטי במקרה הנדון?
2. האם חברה ישראלית יכולה להתנות מתן שירות אחריות באישור של חברה בחו״ל? תוך כדי טרטור הלקוח?
3. מה משך האחריות עם עבודות חשמל אין זה לא הוגדר באף מסמך של Y?

תודה מראש,
לקוח לא מרוצה של חברת Y/
8/3/2022 14:05 בעלים של רכב חשמלי סירוב של חברה המתקינה עמדות חשמליות ביתיות לספק שירות אחריות
8/3/2022 15:40 משה    re:סירוב של חברה המתקינה עמדות חשמליות ביתיות לספק שירות אחריות
8/3/2022 17:11 המועצה לצרכנות       re:re:סירוב של חברה המתקינה עמדות חשמליות ביתיות לספק שירות אחריות
9/3/2022 11:26 משה          re:re:סירוב של חברה המתקינה עמדות חשמליות ביתיות לספק שירות אחריות
9/3/2022 10:54 בעלים של רכב חשמלי    re:סירוב של חברה המתקינה עמדות חשמליות ביתיות לספק שירות אחריות