| מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) |
| תאריך: | 23/02/2022 |
| שעה: | 10:53:45 |
|
רועי שלום,
מהמתואר על ידך ישנו חשש להטעיה על טיב ומהות השירות, כפי שמשה כתב וצדק.
במקביל להגשת תלונה אצל הרגולטור, יש להגיש תלונה באתרנו וננסה לעזור. |
|
|
| 19/2/2022 10:51 |
רועי |
הטעיית לקוח בטלפון | | מחבר: | רועי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/02/2022 | | שעה: | 10:51:22 |
| שלום
שבוע שעבר ביררתי עם מספר בתי עסק לגבי הלוואה, ביניהם בנקים שונים, חברות אשראי ומימון.כולם עברו העבירו אותי תהליך של שאלות וחתימה כדי לגשת למאגר הנתונים האישי שלי מבחינת אשראי.
בעסק אחד, מסתבר שהנציג החתים אותי על חוזה שבו גם אם אני זכאי להלוואה אבל התחרטתי, עליי לשלם 10% מערך ההלוואה (קנס למעשה). במשך שיחה של 11 דקות הנציג לא הזכיר זאת בשום מצב בטלפון וכששאלתי אותו אחר כך מדוע לא הזכיר פרט כה חשוב כי אחרת הייתי חותך את השיחה במיידי הוא אמר שהוא לא מחוייב לומר זאת ויש לי הקלטה של כך. בכל אופן לא הסכמתי לשלם להם והם טוענים שמעבירים לעו"ד שלהם לטיפול.
חוזר ואומר שבמשך שיחה של 11 דקות עם הנציג הוא הסביר הכל חוץ מהפרט הזה, ואח"כ עוד העיז לומר שהזמן שהשקיע בשיחה איתי עולה לו כסף ומשאבים.
בעיניי זה נראה כמו מלכוד כדי לחלץ כסף גם אם לא ארצה את ההלוואה.
האם באמת הוא אינו מחוייב לומר את הפרט החשוב הזה?
תודה | |
|
|
|
| 19/2/2022 11:23 |
רועי |
re:הטעיית לקוח בטלפון-מוסיף | | מחבר: | רועי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/02/2022 | | שעה: | 11:23:58 |
| | שהנציג כן אמר בשיחתו הראשונה שבמידה ואהיה זכאי להלוואה לאחר בדיקתם, מלבד הריבית פלוס פריים, ישנו תשלום חד פעמי אליהם של 10% מערך ההלוואה אבל במידה ואתחרט אאלץ לשלם 10%-את זה לא ציין! ויש לי מוקלט. | |
|
|
|
| 21/2/2022 10:47 |
משה |
re:הטעיית לקוח בטלפון | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/02/2022 | | שעה: | 10:47:56 |
| תלוי איזה עסק זה היה. אם מדובר על *תאגיד בנקאי*, זה נראה כמו הטעיה, ולדעתי, היית צריך לקבל את המסמכים לבדיקה ל-24 שעות לפחות, לפני האישור. נדמה לי שהמועצה לא מטפלת בנושא כזה. מחוק הבנקאות (שירות ללקוח):
3. לא יעשה תאגיד בנקאי - במעשה או במחדל, בכתב או בעל-פה או בכל דרך אחרת - דבר העלול להטעות לקוח בכל ענין מהותי למתן שירות ללקוח (להלן - הטעיה); בלי לגרוע מכלליות האמור יראו ענינים אלה כמהותיים:
(1) המהות והטיב של השירות;
אז אתה יכול להעביר את הנושא לעסק ו/או להתלונן אצל המפקח על הבנקים במשרד האוצר.
שוב, לדעתי, האחריות להחלטה שקולה שלך היא על העסק ולא עליך, ולכן "חתמת" לא תופס.
"תאגיד בנקאי" – כמשמעותו בחוק הבנקאות (רישוי), תשמ"א-1981, לרבות תאגיד עזר כהגדרתו בסעיף 1 לחוק האמור, וסולק כהגדרתו בסעיף 36ט לאותו חוק;
בדוק בחוק הבנקאות (רישוי) את הסעיפים הללו, וראה אם העסק הוא תאגיד בנקאי.
אם לא מדובר בתאגיד בנקאי, חוק הגנת הצרכן גם אוסר על הטעיה, והמועצה מטפלת בנושא. מהחוק:
2. (א) לא יעשה עוסק דבר – במעשה או במחדל, בכתב או בעל פה או בכל דרך אחרת לרבות לאחר מועד ההתקשרות בעסקה – העלול להטעות צרכן בכל ענין מהותי בעסקה (להלן – הטעיה); בלי לגרוע מכלליות האמור יראו ענינים אלה כמהותיים בעסקה:
(1) הטיב, המהות, הכמות והסוג של נכס או שירות;
(21) תנאי הביטול של עסקה.
אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 21/2/2022 20:27 |
רועי |
re:re:הטעיית לקוח בטלפון | | מחבר: | רועי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/02/2022 | | שעה: | 20:27:36 |
| מעריך את תגובתך משה!
לדעתי לא מדובר בתאגיד בנקאי אלא "במתווך" בין הלקוח לחברת מימון גדולה בשם בלנדר.
בכל אופן, החכמתי מהמידע שלך, ואפעל בהתאם למה שיצוץ בפניי. | |
|
|
|
| 23/2/2022 10:53 |
המועצה לצרכנות |
re:re:הטעיית לקוח בטלפון | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/02/2022 | | שעה: | 10:53:45 |
| רועי שלום,
מהמתואר על ידך ישנו חשש להטעיה על טיב ומהות השירות, כפי שמשה כתב וצדק.
במקביל להגשת תלונה אצל הרגולטור, יש להגיש תלונה באתרנו וננסה לעזור. | |
|
|
|
|
|
| 28/2/2022 18:22 |
רועי |
re:re:re:הטעיית לקוח בטלפון-המשך | | מחבר: | רועי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/02/2022 | | שעה: | 18:22:48 |
| פתחתי תלונה אצלכם כלפיהם, קיבלתי הודעה שחסר מידע, כתובת,פקס,טלפון,כתובת אימייל. לבית העסק המסויים שניסה לעקוץ אותי יש אתר-עמוד נחיתה, אין שום כתובת פיזית, אימייל וטלפון, רק להשאיר פרטים והם יחזרו ללקוח.
הפרט היחיד שיש לי ושלחתי לכם הוא מספר סלולרי של הנציג שאני מניח שהוא עסקי, ובפרופיל הווצאפ שלו יש כתובת בתל אביב וכתובת מייל- בספק שהם תקינים.
במקביל, המפקח על הבנקים ענה לי והם אינם קשורים, הפנו אותי לרשות המבקרת על שוק ההון, ושם בבדיקה עם נציגת שירות, גילינו שבית העסק המדובר אינו מופיע, כלומר משהו לא תקין/אין להם רישיון מתאים.
כנראה שהם מנסים את שיטת מצליח, מי שמפחד מהאיום שלהם משלם ומפסיד. | |
|
|
|
|
|