| ![]() |
| החלפה או ביטול עיסקה בעקבות אי התאמה | ||
| מחבר: | עדי (לשליחת דואר אלקטרוני) | |
| תאריך: | 03/02/2022 | |
| שעה: | 23:39:05 | |
| שלום רב
הזמנתי נעלי בית רחבות לנשים לסבתא שלי מחברה שמוכרת מוצרים לגיל השלישי. טרם הרכישה שוחחתי עם בעלת העסק טלפונית. לאחר מכן יום אחרי הרכישה נעשתה בשיחת טלפון ישירות מול בעלת העסק, שלמתי על הנעליים בתוספת משלוח בכרטיס אשראי (השיחות מוקלטות) אני הזמנתי נעלי בית רחבות לנשים מידה 39 בצבע שחור. בפועל קיבלתי נעליים ללא התאמה להזמנה ונשלחו במקומם נעליים בדגם שונה. הנעליים שנשלחו היו גדולות וביקשתי להחליף מידה. רק בדיעבד הסתבר לי שזה בכלל לא הדגם שהזמנתי. עבור ההחלפה שלמתי 50 ש"ח נוספים על משלוח והוספתי להזמנה 3 גרביים נגד החלקה בצבע שחור שסוכם שזה יתווסף להחלפה ללא תשלום נוסף. הנעליים שנשלחו בהחלפה היו הדגם שהוזמן מלכתחילה במידה קטנה יותר כפי שביקשתי (בגלל הבלבול בדגמים) והן היו קטנות לסבתא. הגרביים גם היו באי התאמה להזמנה, בצבעים שונים מהצבע שהוזמן. ששאלתי מדוע לא נשלחו גרביים שחורות המוכרת השיבה שבכלל לא זכור לה שבחרתי צבע. ההזמנה בוצעה באתר ובחרתי צבע שחור ולא נעשתה מולה. ובלי קשר בפירוט של ההזמנה בסיום הרכישה מופיע רק המידה ללא הצבע שנבחר ע"י הלקוח. פניתי לבעלת העסק והיא הסכימה להחליף שוב רק בתנאי שאשלם שוב על משלוח (פעם שלישית- סה"כ 150 ש"ח עבור שליחויות על אותה הנעל) או שנביא את הנעל לחנות שבחיפה. אנחנו מהמרכז. בהמשך דין ודברים כתבה לי בעלת העסק שהיא מעדיפה שאחזיר את הנעליים ושארכוש ממקום אחר. מבקשת את עזרתכם לדעת את זכויותיי, 1. האם על מוצר שנשלח ללא התאמה לדגם שהזמנתי עליי לשלם משלוח? 2. האם על ההחלפה שנשלחה בעקבות הטעות של בעלת העסק מלכתחילה עליי לשלם בשנית עבור החלפה? אף שגם בהחלפה נשלחו לי גרביים בצבעים שונים וקיימת אי התאמה להזמנה. 3. במידה ואני מחזירה את הנעליים והגרביים שנרכשו והם באריזה במצב חדש. האם מגיע לי ע"פ החוק החזר מלא על הנעליים, הגרביים והשליחויות ששולמו ? האם בעלת העסק יכולה לדרוש תשלום על ביטול בקיזוז 5% או 100 ש"ח עבור ההזמנה. 4. האם בעלת העסק מחוייבת ע"פ החוק לשלוח שליח על חשבונה לאסוף את המוצר שנשלח באי התאמה? אשמח לתשובתכם. תודה עדי | ||
| 3/2/2022 23:39 | עדי |
החלפה או ביטול עיסקה בעקבות אי התאמה |
| 6/2/2022 09:19 | המועצה לצרכנות |
re:החלפה או ביטול עיסקה בעקבות אי התאמה |
| 7/2/2022 00:29 | עדי |
re:re:החלפה או ביטול עיסקה בעקבות אי התאמה |