| מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) |
| תאריך: | 31/01/2022 |
| שעה: | 12:46:36 |
|
| החוק מאפשר שליחת הודעה במייל במקרה הזה. לא חייב להיות בהודעה חוזרת. אם לא מופיעה כתובת מייל לביטול בהודעה, אלא כתובת אינטרנט, אז, לדעתי, יש לך סיכוי בתביעה. אין לי קשר למועצה. |
|
|
| 23/1/2022 15:12 |
קרן |
מידע פרסומי במייל | | מחבר: | קרן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/01/2022 | | שעה: | 15:12:36 |
| | שלום רב, ביצעתי הצטרפות לקבלת דיוור במייל לפני מספר חודשים לרשת אופנה ולאחר כחצי שנה החלטתי שאני לא רוצה לקבל יותר את הפרסומים והגבתי להם במייל חוזר לפרסומת שנשלחה אליי שאני מעוניינת שיסירו אותי מהרשימה, למרות שהייתה אפשרות של הסרה בתחתית המייל העדפתי להשיב להם מייל חוזר שאנו מעוניינת בהסרה ועדיין לא הסירו אותי ואני ממשיכה לקבל מיילים פרסומיים מאותה החברה. השאלה שלי האם זה חוקי שהחברה ממשיכה לשלוח לי מסרים פרסומיים למרות בקשתי להסרה? ומה "הפיצוי" שניתן לבקש במצב שזה לא חוקי והיו אמורים להסיר אותו באותו הרגע שביקשתי ? | |
|
|
|
| 23/1/2022 16:56 |
המועצה לצרכנות |
re:מידע פרסומי במייל | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/01/2022 | | שעה: | 16:56:25 |
| קרן שלום רב,
היית צריכה לפעול כפי שמצופה מכל צרכן, דהיינו- כאשר נשלח מייל פרסומי עם אפשרות להסרה, יש לבצע את פעולת ההסרה כפי שמתבקש.
שליחת מייל חוזר מאיינת את החלת חוק הספאם משום שלחלק מבתי העסק יש תיבות מייל אוטומטיות.
גם אם לא מדובר בתיבות מייל אוטומטיות, מדברייך עולה כי ידעת שבאפשרותך להסיר את הפרסומת ב"דרך המלך" ואת בחרת שלא בדרך זו.
גם אם תלכי באופן עצמאית לבית המשפט- הרי שסיכוייך קלושים.
| |
|
|
|
| 24/1/2022 12:55 |
קרן |
re:re:מידע פרסומי במייל | | מחבר: | קרן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/01/2022 | | שעה: | 12:55:27 |
| | תודה רבה על המענה המהיר, שאלתי היא האם אין בכלל אפשרות לטעון שפעלתי בתום לב ללא ידיעה שניתן לבצע הסרה ע"י המייל והשבתי לשולח ? מה עושים במקרה כזה ? | |
|
|
|
|
|
|
|
| 30/1/2022 16:03 |
המועצה לצרכנות |
re:re:מידע פרסומי במייל | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/01/2022 | | שעה: | 16:03:50 |
| אם תלכי לבית משפט ותוכיחי (שוב, זה לא פשוט כלל) שפעלת בתום לב, אולי יהיה לך סיכוי.
לטעמנו, ברגע שלא בחרת בדרך המלך, כאמור, זה כשלעצמו יכול להוות חור תום לב. | |
|
|
|
| 31/1/2022 10:53 |
קרן |
re:re:re:מידע פרסומי במייל | | מחבר: | קרן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/01/2022 | | שעה: | 10:53:36 |
| ומה בנוגע לחוק התקשורת בזק ושידורים תשמ"ב 1982 אשר תומך באפשרות של בקשה להסרה באפשרות מייל חוזר?
מבחינתי זה לא "בעיה" שלי שהמייל שלי הגיע לתיבת ספאם במערכת.. | |
|
|
|
| 31/1/2022 12:46 |
משה |
re:re:re:מידע פרסומי במייל | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/01/2022 | | שעה: | 12:46:36 |
| | החוק מאפשר שליחת הודעה במייל במקרה הזה. לא חייב להיות בהודעה חוזרת. אם לא מופיעה כתובת מייל לביטול בהודעה, אלא כתובת אינטרנט, אז, לדעתי, יש לך סיכוי בתביעה. אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 6/2/2022 09:58 |
המועצה לצרכנות |
re:re:re:re:re:מידע פרסומי במייל | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/02/2022 | | שעה: | 09:58:49 |
| החוק מאפשר שליחת הודעה במייל. לו היה רשום באופן חד משמעי שאת צריכה להשיב בדרך מסוימת, מצבך היה הרבה יותר גרוע. יש היגיון במה שמשה כתב מעלה.
אין ירידה, לצערנו, לפרטי פרטים בחוק כיצד עליך להשיב למשלוח המידע.
יחד עם זאת, במידה ותחליטי לגשת לערכאות, לא עברנו קורס נביאים, והלוואי והיינו יודעים כיצד השופט יפסוק.
בטרם תפני לערכאות, מומלץ להתייעץ עם הרגולטור שאחראי על החוק, משרד התקשורת בכתובת: pnyot@moc.gov.il. | |
|
|
|
|
|
|
|