| מחבר: | בר (לשליחת דואר אלקטרוני) |
| תאריך: | 18/01/2022 |
| שעה: | 12:21:05 |
|
שלום רב,
אני אזרחית ותיקה, בת 62. רכשתי הליכון ספורט בשיחת טלפון שקיימתי עם מוכר מחברה שמספקת מכשירי ספורט. העלות היא 2900 ש"ח. ביום ההובלה וההתקנה, המוביל שסיפק לי את ההליכון הרכיב אותו בביתי אך בוצעה בעיה בהרכבה (ההליכון מרעיש ומשטח הריצה יורד אך ורק אם אני מתאמצת להורידו בכוח). התקשרתי לחברה שרכשתי ממנה על מנת לקבל החזר מלא ולהחזיר אליהם את המוצר, אך הם מתעקשים להגיע ולבדוק את הבעיה. סירבתי לכך, וביקשתי להחזיר את המוצר ולקבל החזר. תשובתה הסופית של החברה היא שאם אני מעוניינת להחזיר את ההליכון הם יגבו ממני תשלום על ההובלה בגובה של 400 שקלים, בתוספת דמי ביטול של 100 שקלים. כשפניתי לרשות להגנת הצרכן אמרו לי שדרישת התשלום שלהם בגובה 400 ש"ח היא בניגוד לחוק, אך אכן ישנו תשלום ביטול שהוא 5% או 100 ש"ח מסך העסקה. אני מבינה את עניין התשלום של 5% (למרות שההליכון לא פועל בצורה תקינה וזו אשמתם), אבל דרישת התשלום של 400 ש"ח על משלוח היא נטל רב עבורי (ובניגוד לחוק - כפי שנמסר לי מטעם הרשות להגנת הצרכן). אני אישה מבוגרת שחיה לבד ומשתכרת במשכורת מינימום. אשמח לקבל מיכם מענה לפנייתי. אני מנסה ליצור עמכם קשר בטלפון אך אין מענה. אודה לכם אם תוכלו לעזור לי. |
|
|