חיפוש בפורום:
חיפוש מורחב
חזרה לפורום

re:האם חברת הפצה יכולה לדרוש ממני כסף על בדיקה בטחונית של המכס?
מחבר:משה (לשליחת דואר אלקטרוני)
תאריך:10/01/2022
שעה:14:54:54

חברות כאלו דורשות בד"כ תשלום על בדיקה כזו וזה לא חריג כי זו עוד עבודה עבורם. הגיון שלי אומר שחברת ההפצה הייתה צריכה לשלוח כעת גם הוכחה לעיכוב בצורת הודעה של המכס אליהם, כי לכתוב "תביא עוד כסף" על אוויר כל אחד יכול לומר בקלות אבל צריך להוכיח אותה. אם היא לא שלחה, מה שאני יכול להציע לך כדי כדי לזרז את קבלת המשלוח ולא חלילה שהחברה תתנקם בך כי אתה "נודניק", זה לשלם להם בהקדם ולשחרר לדרך את המשלוח לאחר העיכוב עד היום.

לאחר קבלת המשלוח תבקש את ההוכחה שכתבתי קודם ובדוק אם תאריך העיכוב זהה לתאריך שליחת ההודעה ולא יוזמה של החברה לבדיקת מכס בעקבות הבקשה שלך כדי להוכיח לך שאכן הייתה בדיקה. שיקול שלך מתי לבקש את ההוכחה, כעת ואז אתה עבורם "נודניק" או לאחר קבלת המשלוח.

בכל עת תוכל ליצור קשר עם המכס בכתובת: tpntbg@taxes.gov.il לפי האתר הזה: https://www.gov.il/he/service/return-on-personal-import-taxes (למעלה משמאל). לא להגיש בקשה באתר כי אתה לא רוצה החזר מס מהמדינה אלא החזר עמלה מהחברה. העניין הוא שתצטרך מספר של המשלוח (נקרא מספר מטען אם אני לא טועה, לא המספר של חברת המשלוחים) כדי שהם יזהו אותו במערכת שלהם, ולחברת ההפצה יש אותו.

אם תראה שסיבנו אותך או לא נתנו תשובות, אז תוכל, לדעתי, לפנות למועצה או לבית המשפט תביעות קטנות בטענה שהחברה לא סיפקה לך הוכחות ו/או לא זיכתה אותך על בדיקה שלא הייתה. אין לי קשר למועצה.
10/1/2022 12:34 שון האם חברת הפצה יכולה לדרוש ממני כסף על בדיקה בטחונית של המכס?
10/1/2022 14:54 משה    re:האם חברת הפצה יכולה לדרוש ממני כסף על בדיקה בטחונית של המכס?
10/1/2022 15:49 המועצה לצרכנות       re:re:האם חברת הפצה יכולה לדרוש ממני כסף על בדיקה בטחונית של המכס?