חיפוש בפורום:
חיפוש מורחב
חזרה לפורום

האם חברת הפצה יכולה לדרוש ממני כסף על בדיקה בטחונית של המכס?
מחבר:שון (לשליחת דואר אלקטרוני)
תאריך:10/01/2022
שעה:12:34:30

מי יכול/ה לעזור?

לפני יותר מחודש הזמנתי חבילה מחו"ל בסך של פחות מ-75$, מחברת תוספי תזונה שאני מאוד אוהב ושגם תמיד שולחת מתנות ודוגמיות. כעבור זמן מה קיבלתי דרישה מחברת ההפצה לשלם על החבילה כסף מכיוון שלפי הקבלה שילמתי עבור הטובין יותר מ-75$. בבירור שנעשה שהחברה ממנה הזמנתי רשמה כי בעבור כל מתנה שהיא שלחה לי (5 מתנות) שילמתי 1$, סה"כ 5$ שהובילו לכך שסך החבילה חרגה מ75$. לאחר פרוצדורה מרגיזה החברה שלחה לחברת ההפצה את חשבונית המתוקנת והעתיד נראה וורוד.

כעבור מספר ימים, חברת הפרצה שלחה לי מייל ואמרה לי שעליי לשלוח להם כל מיני הוכחות אודות הטובין שהזמנתי ומה העלות הכוללת שלו וכן לשלוח תמונה של תעודת הזהות שלי. לטענת חברת ההפצה "המשלוח שלך עוכב לבקרת מסמכים של המכס (בדיקה אקראית שהמכס מבצע מדי פעם ופעם)".

כעבור מספר ימים מקבל שוב הודעה מחברת ההפצה:

"המשלוח עוכב היום ע"י המכס לבדיקה פיזית ביטחונית (זו בדיקה שהמכס מבצע עבור חבילות אקראיות). ומכיוון שהחבילה עוכבה לבדיקה פיזית הינך נדרש לשלם בגינה 80 ש"ח"

אני כמובן חושב שזה ביזיון שאני נדרש לשלם כסף על החלטה אקראית של המכס ומנסה כרגע לברר גם האם הדבר הזה חוקי וגם האם יש משהו שאני יכול לעשות כדי שלא אצטרך לשלם.

יש מישהו/י שיכולים לעזור?
10/1/2022 12:34 שון האם חברת הפצה יכולה לדרוש ממני כסף על בדיקה בטחונית של המכס?
10/1/2022 14:54 משה    re:האם חברת הפצה יכולה לדרוש ממני כסף על בדיקה בטחונית של המכס?
10/1/2022 15:49 המועצה לצרכנות       re:re:האם חברת הפצה יכולה לדרוש ממני כסף על בדיקה בטחונית של המכס?