| מחבר: | Orna Steiner (לשליחת דואר אלקטרוני) |
| תאריך: | 03/01/2022 |
| שעה: | 20:21:45 |
|
| שלום, מכרתי את דירתי לפני כ-3 שנים. לפני פינוי הדירה ב-1.3.2019 באו מהוט וניתקו את תשתיות הכבלים בדירה. את הממיר והמודם אחסנתי עם כל חפציי במקום אחסון חפצים. עליי לציין שהדירה שרכשתי נמסרה לרשותי רק לאחר למעלה משנתיים במצב הדורש שיפוץ יסודי ולכן אני מתגוררת אצל אמי ובינתיים הציוד של דירתי נשאר באחסון. במהלך התקופה הקפאתי את המנוי מס'פעמים לחצי שנה כל פעם ובתקופה זו שילמתי עבור הציוד (סך של 10 ש"ח בחודש). פעמיים שכחתי לחדש את ההקפאה. פעם נמסרה לי הודעת ס.מ.ס על כך אבל "פיספסתי" אותה ופעם לא קיבלתי כל הודעה. עבור התקופה שלא חידשתי את ההקפאה שילמתי תעריף מלא ובסה"כ שילמתי כ-600 ש"ח מעבר לעלות הציוד בסך 10 ש"ח בחודש. ראוי לציין שהיות והתשתית בדירתי פורקה כנכתב לעיל, גם אם היו רוצים, לא יכלו לתת לי כל שירות. האם חוקי לחייב אותי במצב כזה מלבד עבור הציוד שאכן נמצא ברשותי ? בפעם האחרונה שביקשתי להקפיא את המנוי אמרו לי שהדבר בלתי אפשרי ולכן התנתקתי מהוט בחודש 8.2021. היום קיבלתי מכתב התראה מעו"ד שעליי לשלם כ-1,000 ש"ח עבור הציוד. הסברתי שאין לי כרגע גישה לחפציי, אבל במהלך השנה אביא את הציוד לדירה ואחזיר להם את הממיר והמודם. אבל הם דורשים את הציוד או הכסף תמורתו תוך מס' ימים וטוענים שאם אשלם ואחזיר את הציוד תוך חצי שנה יזכו אותי על התשלום. האם הם אמורים לחייב אותי על ציוד חדש ? לפי טבלת חיובי הציוד העדכנית של הוט ראיתי שמחייבים אותי לפי התעריפים של הציוד כיום, כאשר הציוד שברשותי ישן (היה בשימוש במשך כ-7-8 שנים) וברור שנשחק עם הזמן. מעבר לזה, מה עם ה-10 ש"ח ששילמתי כל חודש במשך כ-30 חודשים (סה"כ כ-300 ש"ח) זאת מבלי אפשרות להשתמש בציוד שנמצא כאמור באחסון ? האם הוט לא אמורה לקזז תשלום זה מסכום הציוד (לאחר פחת של מס' שנים) ? מה קובע חוק הצרכנות לגבי מקרה כזה ? תודה, אורנה |
|
|