| מחבר: | נועם (לשליחת דואר אלקטרוני) |
| תאריך: | 08/12/2021 |
| שעה: | 14:29:48 |
|
הזמנתי באינטרנט תיק באתר שמציע לרכוש את התיק ולקבלו במשלוח חינם עד הבית.
לאחר שקיבלתי את התיק החלטתי לבטל את העסקה ושלחתי הודעת ביטול לחברה שמפעילה את האתר ממנו רכשתי.
נענתי שאם אני רוצה לבטל את העסקה אני יכול לקבל את כספי בחזרה בקיזוז 5% דמי ביטול ותשלום על המשלוח שכבר ניתן לי בחינם בטענה כי "המשלוח הוא חינם כל עוד את קונה מוצר אבל אם לא קנית ואתה רוצה להחזיר אנו לא יכולים לספוג את המשלוח"
שאלתי היא האם החברה אכן רשאית לקזז את דמי המשלוח מההחזר הכספי על המוצר אותו רכשתי? |
|
|
| 8/12/2021 14:29 |
נועם |
החזרת מוצר שנשלח ב | | מחבר: | נועם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/12/2021 | | שעה: | 14:29:48 |
| הזמנתי באינטרנט תיק באתר שמציע לרכוש את התיק ולקבלו במשלוח חינם עד הבית.
לאחר שקיבלתי את התיק החלטתי לבטל את העסקה ושלחתי הודעת ביטול לחברה שמפעילה את האתר ממנו רכשתי.
נענתי שאם אני רוצה לבטל את העסקה אני יכול לקבל את כספי בחזרה בקיזוז 5% דמי ביטול ותשלום על המשלוח שכבר ניתן לי בחינם בטענה כי "המשלוח הוא חינם כל עוד את קונה מוצר אבל אם לא קנית ואתה רוצה להחזיר אנו לא יכולים לספוג את המשלוח"
שאלתי היא האם החברה אכן רשאית לקזז את דמי המשלוח מההחזר הכספי על המוצר אותו רכשתי? | |
|
|
|
|
|
| 8/12/2021 14:50 |
משה |
re:החזרת מוצר שנשלח ב | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/12/2021 | | שעה: | 14:50:30 |
| | החוק קובע 5% והוא גובר על כל תקנון שלהם גם אם הוא בכתב. אם יש להם ביטולים, הם צריכים לתמחר את המחירים שלהם כך שלא יצאו מופסדים. אתה אחראי על החזרת המוצר ולכן אולי רוצים לגבות ממך את עלות ההחזרה, אם רצונך בכך, שהיא חוקית. אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
|
|
| 9/12/2021 18:06 |
המועצה לצרכנות |
re:re:החזרת מוצר שנשלח ב | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/12/2021 | | שעה: | 18:06:01 |
| נועם שלום,
פתחת שלושה שרשורים שונים (!). יש להיאזר בסבלנות ואין לפתוח עוד שרשורים, מלבד המקורי שפתחת באותו נושא.
לשאלתך, משה צודק.
לו היה מדובר בהחזרה עקב פגם/אי התאמה/כל הפרה אחרת - אתה לא מחויב לשלם על דמי הביטול ומשלוח/ כל הוצאה אחרת. הם צריכים לקחת ממך את המוצר
כאשר מדובר במקרה דנן, כגון חרטה - הרי שאתה צריך לשלם דמי ביטול, הכוללים בהגדרתם בסעיף בחוק את כל ההוצאות שעליו הם התחייבו. מנגד, אתה מחויב להחזיר את המוצר אליהם.
באשר לקיזוז, הם לא אמורים לקזז לך, על פניו, את דמי המשלוח. שאלתנו היא האם המשלוח תומחר בנפרד מהעסקה או נכלל בה?
תשובתנו לתגובתך תינתן ביום א'. | |
|
|
|
| 11/12/2021 20:08 |
נועם |
re:re:re:החזרת מוצר שנשלח ב | | מחבר: | נועם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/12/2021 | | שעה: | 20:08:05 |
| קודם כל תודה רבה על התשובה
לגבי התמחור לא ממש הבנתי את השאלה. לא שלמתי על המשלוח קיבלתי אותו בחינם ועכשיו הם טוענים שאם אני מחזיר את המוצר אני צריך לשלם על המשלוח ההוא.
לצורך העניין בסיכום ההזמנה שנשלח לי למייל נכתב מחיר המוצר ולידו מחיר המשלוח-0₪. בקבלה שקיבלתי עם המוצר לא הוזכר המשלוח בכלל.
שאלתי הנוספת לא היתה האם אני צריך להחזיר להם את המוצר אלא עד מתי אני צריך לעשות זאת נניח שאני צריך בשביל זה ליסוע רחוק ואני יכול לעשות זאת רק שלושה שבועות מרגע שביטלתי את העסקה זה בסדר?
לגבי פתיחת שלוש השרשורים השרשור הזה אכן כפול ונשלח בטעות (ראו תגובתי הראשונה בשרשור).
לאחר שפתחתי שרשור אחד עלתה לי עוד שאלה על אותה עיסקה וחשבתי שיהיה לנכון לפתוח שרשור נוסף.
שוב תודה רבה. אני מאוד מעריך את מה שאתם עושים כאן. | |
|
|
|
| 12/12/2021 18:40 |
המועצה לצרכנות |
re:re:re:החזרת מוצר שנשלח ב | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/12/2021 | | שעה: | 18:40:40 |
| תודה לך נועם,
אתה צריך להחזיר להם את המוצר תוך זמן סביר. לצורך העניין, הזמן שציינת הוא סביר בהחלט.
ביכולתך להחזיר להם את המוצר פיזית (במידה ויש להם חנות) במידה ואתה לא מעוניין לשלם על המשלוח, דבר שיגרור עלויות אחרות מצדך(דלק ועוד) אבל ההחזר הוא עליך. לגבי דמי המשלוח, אשיב לך מחר. | |
|
|
|
|
|
|
|
| 13/12/2021 15:53 |
המועצה לצרכנות |
re:re:החזרת מוצר שנשלח ב | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/12/2021 | | שעה: | 15:53:10 |
| נועם שלום, הם לא יכולים לקזז לך את דמי המשלוח.
הגדרת דמי הביטול בחוק: "לרבות הוצאות או התחייבות בשל משלוח, אריזה או כל הוצאה או התחייבות אחרת, שלטענת העוסק הוצאו על ידו או שהוא התחייב בהן בשל ההתקשרות בעסקה או בחוזה, או בשל ביטולה".
כמובן שעל פניו, אי אפשרות הקיזוז לא אומרת שאתה לא זה שצריך לשאת בעלויות החזרה, מחמת החרטה כאמור. | |
|
|
|
|
|