| מחבר: | שרית (לשליחת דואר אלקטרוני) |
| תאריך: | 17/11/2021 |
| שעה: | 19:08:18 |
|
| היי, קניתי סמארטפון בבאג. גב המכשיר נשבר ולפי החוק הרשת היתה אמורה לספק לי מכסה אחורי חדש. הם אמרו שאין להם חלפים ואין להם מה לעשות. לאחר התעקשות, האופציה היחידה הייתה מכסה אחורי בצבע שונה מצבע המכשיר שלי או מכסה בצבע הנכון שהוא משומש וקצת שרוט, שהם אמרו שהם יכולים לפרק ממכשיר שהיה בתצוגה. שתי האופציות נראות לי לא טובות. אני לא בטוחה שהמכסה המשומש שהדביקו בעבר למכשיר אחר יהיה טוב, עמיד ופונקציונלי כמו מכסה חדש והוא גם שרוט. האם מטעמי סבירות אני צריכה לקבל את ההצעה שלהם או שמותר לי לדרוש משהו אחר? הובהר לי שאין להם איך להשיג את החלק במצב חדש. |
|
|
| 17/11/2021 19:08 |
שרית |
חלקי חילוף משומשים, פגומים ולא תואמים | | מחבר: | שרית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/11/2021 | | שעה: | 19:08:18 |
| | היי, קניתי סמארטפון בבאג. גב המכשיר נשבר ולפי החוק הרשת היתה אמורה לספק לי מכסה אחורי חדש. הם אמרו שאין להם חלפים ואין להם מה לעשות. לאחר התעקשות, האופציה היחידה הייתה מכסה אחורי בצבע שונה מצבע המכשיר שלי או מכסה בצבע הנכון שהוא משומש וקצת שרוט, שהם אמרו שהם יכולים לפרק ממכשיר שהיה בתצוגה. שתי האופציות נראות לי לא טובות. אני לא בטוחה שהמכסה המשומש שהדביקו בעבר למכשיר אחר יהיה טוב, עמיד ופונקציונלי כמו מכסה חדש והוא גם שרוט. האם מטעמי סבירות אני צריכה לקבל את ההצעה שלהם או שמותר לי לדרוש משהו אחר? הובהר לי שאין להם איך להשיג את החלק במצב חדש. | |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 22/11/2021 10:51 |
שרית |
re:תיקון - הם מציעים רק מכסה אחורי בצבע שונה מהצבע של המכשיר שלי | | מחבר: | שרית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/11/2021 | | שעה: | 10:51:15 |
| | המכשיר נשבר בגללי כי הוא נפל. כתבתי פה הודעה נוספת שבה עדכנתי שהם מציעים כרגע (אחרי התעקשות): מכסה זכוכית בצבע שונה מהמכשיר שלי או מכסה זכוכית בצבע המתאים שהוא משומש וקצת שרוט שהם יפרקו מסמארטפון שהיה בתצוגה. בנוסף לזה הם משום מה נקבו במחיר יקר יותר לחלק המשומש. השאלה אם מותר להם למכור חלפים משומשים/לא מתאימים או שהם חייבים לספק חלפים חדשים, ואם אין להם אפשרות לספק חלפים חדשים, מה החלופות פיצוי? באתר המועצה לצרכנות יש התייחסות לכך שהם חייבים להחזיר את המכשיר למצבו הקודם או לספק מכשיר שמקביל בשווי, אבל לא ברור אם זה מתייחס לשנת אחריות או גם לשנה אחרי תום האחריות. | |
|
|
|
| 22/11/2021 14:42 |
המועצה לצרכנות |
re:re:תיקון - הם מציעים רק מכסה אחורי בצבע שונה מהצבע של המכשיר שלי | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/11/2021 | | שעה: | 14:42:53 |
| שלום רב שרית,
עקרונית, סעיף 2 בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובע כי: "אחריות יצרן לביצוע תיקונים 2. (א) יצרן של טובין שנמכרו לצרכן יתקן, בעצמו או באמצעות אחר מטעמו, כל קלקול שנתגלה בטובין במהלך תקופת האחריות, בלא תמורה; נדרשה במסגרת התיקון החלפה של פריט טובין, כולו או חלקים ממנו, תבוצע ההחלפה על ידי היצרן בלא תמורה. (ב) תיקן יצרן את הקלקול או ביצע החלפה, ימסור לצרכן אישור בכתב שתפורט בו מהות התיקון, ולגבי החלפת חלקים מהטובין – מהות ההחלפה. (ג) על אף האמור בתקנת משנה (א), הוכיח היצרן כי מקור הקלקול בנזק מכוון שגרם הצרכן, יהא פטור מחיוביו לפי תקנה זו." לפיכך ובהנחה שהנזק נגרם על ידי הצרכן, הרי שהיבואן/יצרן יהיה פטור מחיוביו כפי שצוין לעיל בסעיף 2(ג) בתקנות להגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה).
| |
|
|
|
| 23/11/2021 14:50 |
שרית |
re:re:תיקון - הם מציעים רק מכסה אחורי בצבע שונה מהצבע של המכשיר שלי | | מחבר: | שרית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/11/2021 | | שעה: | 14:50:07 |
| | עניתם לי על האחריות לתקן נזק במוצר שנגרם שלא באשמת הלקוח. במקרה שלי הנזק נגרם כנראה בגללי, אבל החנות שמחוייבת לספק חלקי חילוף עד שנה אחרי שנת האחריות מציעה לי רק חלק בצבע שונה מהמכשיר שלי או חלק משומש שהם יפרקו מסמארטפון שהיה בתצוגה. על החלק הזה יש שריטות ולא ברור איך העובדות הנל ישפיעו על השימוש בחלק וההתקנה שלו. השאלה האם הם חייבים לספק לי חלק חדש/ללא פגמים? ואם אין להם אפשרות, אז מה הפיצוי שמגיע לי? | |
|
|
|
|
|
| 22/11/2021 15:01 |
משה |
re:חלקי חילוף משומשים, פגומים ולא תואמים | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/11/2021 | | שעה: | 15:01:00 |
| | העסק חייב לספק לך חלק מתאים עד שנתיים מהרכישה וזה לא נראה המצב. לאחר שפנית אליהם בכתב, את יכולה לתבוע פיצוי לדוגמה בבית המשפט לתביעות קטנות בסכום של עד 10000 ש"ח, ושופט יחליט על גובה הפיצוי. | |
|
|
|
|
|
| 30/11/2021 16:55 |
המועצה לצרכנות |
עניתם לי תשובה לא רלוונטית לשאלה המקורית ואתם לא מגיבים | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/11/2021 | | שעה: | 16:55:37 |
| שלום רב שרית,
עקרונית, סעיף 3(ב) בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה)קובע כי:
"...יצרן של טובין אשר מחירם במועד הרכישה עולה על 300 שקלים חדשים יספק, על פי דרישת הצרכן שרכשם, חלקי חילוף לשם תיקון הטובין עד תום שנה לאחר תום תקופת האחריות שנקבעה לטובין."
על כן, בהנחה שאת עומדת בתנאים הקבועים בתקנה 3(ב) בתקנות אחריות ושירות לאחר מכירה וככל שיש ברשותך ראיות התומכות בטענתך לפיה חלקי חילוף שסיפקו לך הם משומשים או פגומים באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
היה ותתקלי בבעיה הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
|
|