| ![]() |
| שיווק דירה מטעה-מתווך לא רוצה להחזיר את הכסף | ||
| מחבר: | בר-שם בדוי (לשליחת דואר אלקטרוני) | |
| תאריך: | 16/11/2021 | |
| שעה: | 10:24:27 | |
| באתר יד 2 נתקלתי במודעת שכירות שמתארת דירת 3 חדרים
הטלפון שמקושר למודעה שייך למתווך (יש צילום מסך מאשר) התקשרתי אליו, הוא הראה לי את הדירה (יש צילום מסך של ההתכתבות) והציג לי אותה כדירת 3 חדרים(כפי שרשם במודעה) קבענו לחתום על חוזה למחרת (יש צילום מסך מאשר) ביום חתימת החוזה, טרם חתימת החוזה, ביקשתי שטר בעלות המתווך ובעל הדירה הסיתו את תשומת לבי מהנושא טענו שלא נהוג לבקש שטר בעלות ממשכירים ולכן הם לא באו עם זה מוכנים סמכתי עליהם, בחוזה נרשם בבירור שמדובר בדירת 3 חדרים חתמתי על החוזה ונתתי שיקים המתווך(עובד דרך משרד תיווך -יש צילום מסך שמאשר את הקשר של חברת התיווך לדירה) דרש תשלום על סך 4000 במזומן(יש צילום מסך שהוא מאשר שקיבל ממני 4000) ולא נתן לי קבלה התעקשתי על שטר הבעלות ביום שלמחרת וראיתי שרשום בו שהדירה בעלת 2.5 חדרים הרגשתי מרומה, הצגתי את הטענה שלי בפני המתווך והוא ענה לי בצורה לא נעימה, אפילו מתגוננת ומאשימה טען שראיתי את הדירה ואהבתי אותה אז מה זה רלוונטי עכשיו וזה נחשב שניים וחצי חדרים רק בגלל שהממ"ד נחשב לחצי חדר ושהוא לא אוהב את טון הדיבור שלי לי לא אכפת מה הוא חושב, מבחינתי יש חוסר אמון, אם ממ"ד נחשב חצי חדר אז תשווק את הדירה כשתיים וחצי חדרים ואל תשקר, גם בעל הדירה יצא לא בסדר בנושא הזה עצם העובדה שהם סילפו את האמת לגבי כמות החדרים מעידה כי התעסקנו עם בעל דירה ומתווך בעייתיים אז אני ובעלי החלטנו לא להיכנס לריבים כי חששנו שבעל הדירה יחליט לממש את החוזה ויקח 3 חודשים ראשונים שכירות ואז נהיה בבעיה רצינית עד שמערכת המשפט תחליט שהצדק עמנו ולכן, למחרת טענו בפני בעל הבית שאנחנו רוצים לבטל חוזה כי נסתבך כספית תוך כמה חודשים בטווח הארוך בפועל הסיבה האמיתית היא כי הרגשתי מרומה מאוד שהמתווך שיווק את הדירה כדירת 3 חדרים(כתוב במודעה ביד 2 3 חדרים, המתווך הציג את הדירה כדירת 3 חדרים,כתוב בחוזה 3 חדרים, בשטר בעלות רשום בבירור 2.5 חדרים) כי אם הייתי יודעת על כמות החדרים לא הייתי חותמת בעל הבית והמתווך הבינו בין השורות שהסיבה העיקרית היא באמת עניין כמות החדרים כמובן, כפי שחשבנו שיקרה, הם הפכו את הקערה על פיה ואנחנו הפכנו לננזפים, מבחינתם אנחנו לא בסדר כי לא מבטלים חוזה בכלל סיבה כזאת והם דגלו בזה שזו לא יכולה להיחשב סיבה לביטול חוזה ושהסיבה לביטול היא כי לא נעמוד בהתחייבות הכספית כי אם ראינו את הדירה ואהבנו אותה אז מה זה משנה מה כמות החדרים ובכן, ברור שזה משנה וכל בר דעת יבין זאת וברור שהם לא אמינים...אני אחליט אם משנה לי שזה 3 או 2.5 חדרים. הם לא יחליטו בשבילי שזה לא משנה ואני לא אשכור דירה ממישהו שרימה אותי מלכתחילה הצלחתי לבטל את החוזה ולהחזיר את השיקים(בלית ברירה, שילמנו דמי הפקדה ודמי שחרור של שיקים על סך 288 שח לבעל הבית) המתווך לא רצה להחזיר את הכסף. בהתחלה הוא לא רצה להחזיר כלום. התעקשתי, התקשרתי למשרד תיווך שהוא עובד בו וגם התרעתי בפניו שאני אגש לרשויות במידת הצורך ואז הוא אמר שהוא יכול להחזיר לי רק חצי כמובן שזה לא התאים לי, אני רוצה הכול, הוא שיווק דירה עם פרט שגוי אחרי התנצחויות ממושכות והתחמקויות, קיבלתי תשובה שברגע שהדירה תושכר לשוכר אחר אקבל את העמלה שהשוכר הזה ישלם להאמין לו שזה יקרה? האם הזמן שאחכה הוא קריטי לתלונה שלי? האם הוא מתחמק באלגנטיות? האם אוכל לפנות למערכת המשפט גם אחרי חודש? איך אני משיגה את הכסף בחזרה? לא מגיע לו שקל מהכסף הזה. הוא השאיר אותי כעוסה ועצבנית וזה מרגיש שהוא מושך זמן. הוא רימה אותי ואני רוצה את כל הכסף בחזרה | ||
| 16/11/2021 10:24 | בר-שם בדוי |
שיווק דירה מטעה-מתווך לא רוצה להחזיר את הכסף |
| 16/11/2021 10:32 | בר-שם בדוי |
re:שיווק דירה מטעה-מתווך לא רוצה להחזיר את הכסף |
| 16/11/2021 10:34 | בר -שם בדוי |
re:re:שיווק דירה מטעה-מתווך לא רוצה להחזיר את הכסף |
| 18/11/2021 14:25 | המועצה לצרכנות |
re:re:שיווק דירה מטעה-מתווך לא רוצה להחזיר את הכסף |