חיפוש בפורום:
חיפוש מורחב
חזרה לפורום

חוקיות ביטול תשלום, וברור לתביעה בגין הזמנה שסופקה בצבוע ובמידות שונות. ועיכוב באספקה
מחבר:שחר (לשליחת דואר אלקטרוני)
תאריך:10/11/2021
שעה:14:11:10

שלום וברכה, אודה לעזרתכם
ב- 28/7/21 הזמנו פינת אוכל המוכר בחנות התחייב לאספקה לראש השנה בעוד אנו התנינו במפורש את ההזמנה בכך, עם זאת בפועל הוא כתב מועד אספקה 4-6 שבועות ממועד חתימת ההסכם. כאשר ראש השנה חל בשבוע ה- 5. בנוסף סוכם על מידות שונות מהמוצג בחנות. הקטנה של הפינה בהתאמה לחדר בבית.
במועד ההזמנה שולם 1000 ש"ח כמקדמה.
ב8/8/21 קיבלנו דרישה כוחנית להוסיף עוד 4000 ש"ח החנות התנו את תחילת הייצור בתשלום נוסף זה. למרות ההסכם הראשוני של תשלום מקדמה ע"ס 1000 ש"ח.
ב- 2/8/21 שלחנו דוגמת עץ עבור הצבע.
ב - 24/8/21 התאפשר לנו לשלם ובלית ברירה נאלצנו להוסיף את הסך האמור כדי שיתחילו לייצר.
לאורך הזמן שחלף דרשנו את האספקה במועדה ונוצר סיכסוך וחוסר אמון שלנו בחנות.
ב- 9/11/21 , בפעל המוכר סיפק את הסחורה 11 שבועות לאחר השלמת דרישת התשלום הכוחנית ו 16 שבועות ממועד ההזמנה.
נחסוך בתיאור הצער ובעוגמת הנפש שהיינו ללא פינת אוכל בחגים ובכל השבתות שאחרי...
יום לפני האספקה עובדת במפעל יצרה קשר ודרשה את השלמת התשלום, ללא תשלום מלא מראש הם לא יספקו את המוצר. אני חששתי מאוד, מאחר והחנות לא גילתה ישרות במיוחד... ובכ"ז ביצעתי 2 העברות באפליקציה לחשבון המפעל, שלחתי אליה צילומי מסך של ההעברות, והיא אישרה את מועד האספקה למחרת.
לאחר זמן מה מההעברה הבחנתי שנחסמתי בוואצאפ אצל העובדת (התמונה שלה נעלמה והודעה אליה קיבלה וי אחד בלבד) מה שגרם לי לחשוד שהמוצרים אינם תקינים, ושיהיו לי סיבות לרצות לחזור אליה. החששות גברו וביצעתי ביטול באפליקציה של אחד התשלומים.

אכן ביום שאחרי פינת האוכל הגיעה, ומייד הבחנתי בכמה ליקויים:
1. גוון הצבע לא כפי שסוכם. (במהלך התקופה המוכר מסר לנו כמה קפיסי עץ צבועים מתוכם בחרנו, אך הגוון בפועל איננו תואם לזה שבחרנו)
2. הצביעה אינה אחידה, ובמקומות מסוימים הצבע שונה ונראה דהוי.
3. המידות לא תואמות את ההזמנה, בבדיקה נמצא שהשולחן במידות הסטנדרט של המפעל ולא במידות אותם אזמנו.
4. בתחילה, הוספנו על ההזמנה באופן טלפוני 2 כסאות שונים שאמורים להיות מרופדים במשענת הגב, ואלו הגיעו ללא ריפוד במשענת הגב.
5. חלק מהכיסאות מתנדנים ואינם ישרים או יציבים.

מאז אתמול פניתי לעובדת המדוברת בוואצפ, וכן למוכר בוואצאפ, ואין תגובה מהן, הגב' חסמה אותי והמוכר לא מגיב, למרות שרואים סימן שהוא קרא את ההודעות. גם היום פניתי למוכר בשאלה אם הם מתכוונים להחליף את השולחן ואין תגובה.
בשלב זה בחנות לא יודעים על ביטול התשלום, ואני חושש שכשיידעו ייתכן ויפתחו בהליכים משפטיים,
שאלותיי:
1. האם פעלתי כחוק בכך שביטלתי את ההעברה ?
2. האם עלי לפנות כעת לתביעה בגין העיכוב הרב ובגין המוצרים - אלו שהוזמנו לא הגיעו, הגיעו אחרים בגודל ובצבע שונה ?
3. האם יש חשיבות שאני אפתח תביעה ראשון ? יש לזה משקל בביה"מ ?
10/11/2021 14:11 שחר חוקיות ביטול תשלום, וברור לתביעה בגין הזמנה שסופקה בצבוע ובמידות שונות. ועיכוב באספקה
14/11/2021 17:22 המועצה לצרכנות    re:חוקיות ביטול תשלום, וברור לתביעה בגין הזמנה שסופקה בצבוע ובמידות שונות. ועיכוב באספקה
15/11/2021 01:00 ש       re:re:חוקיות ביטול תשלום, וברור לתביעה בגין הזמנה שסופקה בצבוע ובמידות שונות. ועיכוב באספקה
15/11/2021 01:00 ש       re:חוקיות ביטול תשלום, וברור לתביעה בגין הזמנה שסופקה בצבוע ובמידות שונות. ועיכוב באספקה
17/11/2021 13:18 המועצה לצרכנות          re:re:חוקיות ביטול תשלום, וברור לתביעה בגין הזמנה שסופקה בצבוע ובמידות שונות. ועיכוב באספקה