חיפוש בפורום:
חיפוש מורחב
חזרה לפורום

בירור בנושא ביטול טיסות וחוק שירותי התעופה
מחבר:דנה (לשליחת דואר אלקטרוני)
תאריך:03/11/2021
שעה:18:20:13

בתאריך 20.12.20 רכשתי מחברת "אל על נתיבי אוויר לישראל" באמצעות אתר האינטרנט שלהם.
מועד ההמראה ליעד נקבע ליום 24.12.20 בשעה 15:45 וטיסת החזור נקבעה ל5.1.21 לשעה 20.00.

ביום 23.12.20 ורק לאחר שהתקשרתי אני לברר האם הטיסה יוצאת במועד והתבשרתי כי הטיסה בוטלה והאפשרות הקרובה לי הינה טיסה בתאריך ה24.12.20 שיוצאת ב9:00 בבוקר (או בכל יום אחר בשעה 09:00). נאלצתי להשלים עם רוע הגזירה ולטוס בשעה מוקדמת יותר, בשעה שלמעשה גורמת לנוסע להעביר לילה ללא שינה שכן נדרש היה להתייצב בשדה התעופה בשעה 5:00 בבוקר.

וביום ה3.1.21 פניתי לאל על - שוב באמצעות הצ'אט בוואטסאפ שכן זה היה האמצעי היחיד להשיגה, וביקשתי לברר האם הטיסה חזור מתקיימת כסידרה. ובתאריך ה-4.1.21 אחרי יממה של התכתבויות קיבלתי מענה דרך הצ'אט כי הטיסה בוטלה וכי מפעילת הטיסה יכולה להציע לי טיסה למחרת, כלומר ל6.1.2021 בשעה 16:30 ולא ב5.1.2021 כפי שהזמנתי ושולם להם.

ניסיתי להתכתב עם אל על בצ'אט לגבי פיצוי שכן הדבר אילץ אותי להישאר לילה נוסף בדובאי והומלץ לי כשאני חוזרת לארץ לפנות לאל על בנוגע לזה. כשחזרתי לארץ ניסיתי להשיג את נציגי החברה בכל אמצעי אפשרי ללא הועיל. לאחר נסיונות מתישים של מספר שבועות לקבל מענה מהם בכל דרך אפשרי (אותה הם חסמו והשאירו רק את הצ'ט בוואטסאפ שזה למעשה בוט אוטומטי ולוקח שעות אם בכלל עד שנציג אמיתי עונה לך, שזה פשוט בלתי נסבל עד שהצרכן מתייאש ממש), ב31.1.21 הצלחתי לאתר את נציגת החברה ופניתי אליה במייל בנושא פיצוי המגיע לי על פי חוק שירותי התעופה בבקשה לשירותי סיוע. ובתאריך ה2.2.21 שלחתי לנציגת החברה לבקשתה מייל מסודר ובו הסבר מפורט על התגלגלות העניינים בינינו וכן צילומים של כל הקבלות ששולמו על ידי למלון, תחבורה ואוכל עבור היום בו נאלצתי לשהות בדובאי עקב ביטול הטיסה של החברה בסך 1125 שקלים אותם אני מבקשת בחזרה בהעברה בנקאית לחשבוני.
ובתאריך ה22.2.21 קיבלתי תשובה מנציגה בשם גאלה שהנתבעת מוכנה לפצות אותי בהוצאות בגובה של 150 דולר ובדמות שובר ההנחה בלבד בעבור רכישה עתידית ב"אל על". נאלצתי לפנות שוב אל הנציגה וכן הסברתי שאם לא אקבל את מלוא הפיצוי הכספי שמגיע לי על פי חוק אאלץ להגיש נגדם תביעה.
וביום ה20.4.21 התקבלה תגובת אל על ולפיה נאמר לי כי לאחר בדיקה מחודשת הם מוצאים לנכון לזכות אותי ב200 דולר בהחזר כספי.

אני בדקתי את החוק וגילית שמגיע לי בחוסר הפיצוי שלהם על שירותי הסיוע גם פיצויים לדוגמה והגשתי כתב תביעה נגדם על סך 10350 שקלים וכן על שירותי הסיוע שלא שולמו בסך 1125 שקלים.

כלשון החוק:

פיצויים לדוגמה
11. (א) בית המשפט רשאי לפסוק לנוסע שהונפק לו כרטיס טיסה פיצויים שאינם תלויים בנזק (בסעיף זה – פיצויים לדוגמה), בסכום שלא יעלה על 10,350 שקלים חדשים, אם מצא כי נעשה ביודעין אחד מאלה:
(1) מפעיל טיסה או מארגן –
(ב)לא נתן הטבות לנוסע שטיסתו בוטלה, בניגוד להוראות סעיף 6

שאלתי היא האם אני זכאית למה שתבעתי בגינו? כלומר לפיצוי עבור שירותי הסיוע וכן לפיצויים לדוגמה?

3/11/2021 18:20 דנה בירור בנושא ביטול טיסות וחוק שירותי התעופה
7/11/2021 10:14 המועצה לצרכנות    re:בירור בנושא ביטול טיסות וחוק שירותי התעופה
7/11/2021 14:53 דנה       re:re:בירור בנושא ביטול טיסות וחוק שירותי התעופה