| מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) |
| תאריך: | 02/11/2021 |
| שעה: | 13:53:42 |
|
שלום רב נדב,
אם כך, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב לבירור טענתם לפיה: "... הם טוענים שלפי החוק עקב זה שלא עניתי לטלפון ...". |
|
|
| 24/10/2021 15:58 |
נדב |
אי הגעת טכנאי | | מחבר: | נדב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/10/2021 | | שעה: | 15:58:17 |
| שלום,
טכנאי של הוט צריך היה להגיע לביתי בין השעות 15:00-17:00,
הטכנאי התקשר מוקדם יותר בבוקר מספר פעמים ולא עניתי לו, לאחר כמה דקות התקשרי והוא ענה ישר וביקש להקדים. אמרתי לו שלא מתאפשר לי.
בשעות הרלוונטיות אישתי הייתה בבית וחיכתה לו.
בשעה 15:56 התקשר אליי בשנית הטכנאי ולא עניתי, לאחר כשתי דקות קיבלתי 3 שיחות משירות הלקחות של הוט שגם להן לא עניתי(הלכתי לכמה דקות להתפנות)
בשעה 16:01 חזרתי לטכנאי ללא תשובה, ולאחר מכן לשירות הלקוחות שנאמר לי שסגור כרגע ולא ניתן להשיגם. ב20 הדקות שחלפו התקשרתי כל כמה דקות לטכנאי ושוב - ללא כל תשובה מצידו.
יום לאחר מכן התקשרתי לשירות וביקשתי פיצוי כיוון שלא הגיע אליי הטכנאי ולא ענה לטלפון 5 דקות לאחר השיחה המקורית, והם אמרו לי שלא מגיע לי כיוון שהטכנאי הגיע ולא ענו לו.
יש לציין 1 - מופיעים בהוט המספרים שלי ושל אישתי. ניסו להתקשר אך ורק אליי.
יש לציין 2 - הטכנאי לא נכנס לבית, לא דפק בדלת, ניסה להתקשר פעם אחת, למספר אחד, ואחרי זה השירות שלהם ניסה עוד שלוש פעמים לאותו מספר אחד. 5 דקות אחרי זה הם כבר לא ענו.
האם יש זמן סביר שטכנאי צריך לחכות לאחר שלא ענו לשיחת הטלפון שלו? האם הו צריך לדפוק בדלת? האם מגיע לי פיצוי?
| |
|
|
|
| 28/10/2021 12:58 |
המועצה לצרכנות |
re:אי הגעת טכנאי | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/10/2021 | | שעה: | 12:58:26 |
| שלום רב נדב,
אם כך, האם בוצעה פניה בכתב אל בית העסק? אם כן, מהי תגובתו?
יצוין כי במידה שמדובר במקרה בו כל צד טוען אחרת, הדבר עלול להיות בגדר מחלוקת עובדתית, שבו רק בית המשפט מוסמך להכריע בעניין. | |
|
|
|
| 28/10/2021 13:40 |
משה |
re:אי הגעת טכנאי | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/10/2021 | | שעה: | 13:40:07 |
| | ישנו חלון זמנים של שעתיים לביקור. ההיגיון אומר שזה לא רק עבורם אלא גם עבורך, ולדעתי היה עליו להתקשר אליך גם ב-16:30, למשל. לדעתי, מגיע לך פיצוי של 600 ש"ח על פי חוק הגנת הצרכן, אבל נראה שרק שופט בית המשפט לתביעות קטנות יוכל אולי לשכנע אותם שזה הפירוש לחוק ולתת לך את הפיצוי. הייתי מדבר איתם על זה לפני תביעה רק אחרי הגעת הטכנאי בשנית. | |
|
|
|
| 28/10/2021 19:31 |
נדב |
re:re:אי הגעת טכנאי | | מחבר: | נדב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/10/2021 | | שעה: | 19:31:28 |
| שלום רב ותודה על התשובות!
אז ככה - פניתילשירות הלקוחות של העסק, עברתי גם כמה מנהלים בדרך וכולם טענו דבר אחד - המתקין הגיע ולא ענית לטלפון ולכן אתה לא זכאי לפיצוי.
מהצד שלי טענתי שוב ושוב שהתקשרתי 5 דקות אחרי בחזרה ולא הייתה תשבוה, כמו כן שאישתי הייתה בבית והטכנאי לא דפק בדלת כלל וכלל.
הם חוזרים ואומרים שהשאירו מדבקה על שער לבן, אך השער שלי בצבע חום. מעבר לכך, עשיתי בדיקה באפליקציות הניווט של וויז וגוגל ובשניהם מגיעים לבית שלי ולא לבית אחר כאשר מזינים את הכתובת.
נכון לעכשיו המצב כזה - הם טוענים שלפי החוק עקב זה שלא עניתי לטלפון איני זכאי לפיצוי, אני טוען ש5 דקות זה זמן סביר לא להיות ליד הטלפון, במיוחד כשאני נמצא בבית וניתן לדפוק בדלת.
האם הדרך היחידה לפתור את הבעיה היא רק בבית משפט?
בכל מקרה אשלח גם בקשה בכתב לבית העסק
תודה! | |
|
|
|
| 28/10/2021 19:48 |
נדב |
re:re:אי הגעת טכנאי | | מחבר: | נדב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/10/2021 | | שעה: | 19:48:15 |
| אני רק אוסיף ואציין,
הויכוח הוא לא על העובדות למעט העובדה שהם טוענים שהדביקו מדבקה על שער לבן(לאע השער שלי לכן כנראה הטכנאי הגיע למקום לא נכון)
הויכוח שלי כרגע איתם הוא בשאלה אם לא עניתי בטלפון לטכנאי זמן סביר זה פותר אותו מלהגיע אליי?
טענתי היא ש5 דקות לא לענות זה זמן סביר ביותר והגיוני שהטכנאי יחכה כמה דקות לתשובה ולא יחליט ללכת. | |
|
|
|
| 29/10/2021 08:33 |
משה |
re:re:re:אי הגעת טכנאי | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/10/2021 | | שעה: | 08:33:33 |
| לדעתי, מדבקות לא רלוונטי מכיוון שמדבקות ניתן להדביק מתי שרוצים, גם אחרי שבוע. אנשי שירות גם מתקשרים בד"כ כחצי שעה לפני הביקור ולא מגיעים מיד כדי להימנע ממצבים כאלו, ולכן לא רואה חשיבות למדבקות.
עסקים רגילים שלקוחות צריכים לעמוד להם דום (תתייצב בשעה שמתאימה לי ולא בשעה שמתאימה לשנינו) והם לא אוהבים לשלם. לכן אני לא רואה סיכוי לפניה שלך. רק שופט יכול להסביר להם שהדברים יכולים להיות שונים. לכן נראה שפיצוי של 600 ש"ח אתה יכול להשיג רק דרך בית המשפט עם הוכחות מוצקות כמו צילומי מסך של שעות השיחות. | |
|
|
|
| 1/11/2021 16:04 |
המועצה לצרכנות |
re:re:re:אי הגעת טכנאי | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/11/2021 | | שעה: | 16:04:11 |
| שלום רב נדב,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...נכון לעכשיו המצב כזה - הם טוענים שלפי החוק עקב זה שלא עניתי לטלפון ..."- אם כך, האם הוצע לך כתחליף לתיאום המועד ושעת הגעת הטכנאי, להמתין לקריאה טלפונית?
עקרונית, סעיף 18א(ג)(2) בחוק הגנת הצרכן המכונה "חוק הטכנאים" קובע כי:
"(2) זמן ההמתנה לנותן שירות לא יעלה על שעתיים מעבר לשעה שתואמה, ואולם נותן השירות רשאי להציע לצרכן להמתין לקריאה טלפונית כתחליף לתיאום האמור, ובלבד שזמן ההמתנה של הצרכן במענו לא יעלה על שעתיים והובהר לצרכן שהוא רשאי לסרב להצעה כאמור אם אין בה כדי להקל עליו;" | |
|
|
|
| 2/11/2021 13:37 |
נדב |
re:re:re:re:אי הגעת טכנאי | | מחבר: | נדב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/11/2021 | | שעה: | 13:37:15 |
| לא הוצעה לי את האפשרות הזו.
הטכנאי התקשר כדי לעדכן שהוא הגיע לכאורה וברגע שהוא לא נענה התקשרו גם משירות הלקוחות ולא נענו (כל זה קרה ב3 דקות) 5 דקות אחרי השיחה הראשונה של הטכנאי התקשרתי אליו וכבר לא הייתה תשובה, לאחר מכן התקשרתי לשירות הלקוחות וכבר היה סגור, לאחר מכן עוד שיחות לטכנאי כל כמה דקות ושוב ללא תשובה ממנו. | |
|
|
|
| 2/11/2021 13:53 |
המועצה לצרכנות |
re:re:re:re:אי הגעת טכנאי | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/11/2021 | | שעה: | 13:53:42 |
| שלום רב נדב,
אם כך, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב לבירור טענתם לפיה: "... הם טוענים שלפי החוק עקב זה שלא עניתי לטלפון ...". | |
|
|
|